Skip to main content

A l’hora d’exportar, és important el fet de mirar als mercats des d’una perspectiva, no tan intuïtiva ni des de la pròpia percepció, sinó estratègica i obtenint les dades objectives que ens puguin interessar per al nostre producte i per al perfil de la nostra empresa. Dades que ens permetran aprofitar les oportunitats que cada mercat ens pot oferir i així poder realitzar la nostra activitat internacional amb èxit i aconseguir assolir els objectius comercials que hàgim fixat.

En el cas del mercat rus, quines oportunitats de mercat hi podrem trobar?

Rússia és un mercat amb més de 145 milions d’habitants i la dotzena economia del món per volum de Producte Interior Brut, segons les dades del Fons Monetari Internacional.

Si som una empresa que vol diversificar mercats, exportar a Rússia és una bona opció. Tot i que pot semblar un mercat de difícil accés per les seves barreres normatives, no ho és si en coneixem el canal d’entrada i els formalismes.

Rússia ofereix oportunitats en molts sectors, sobretot, en aquells en què el país posseeix un dèficit comercial, és a dir, en aquells en els que la seva producció interna no pot abastir la seva pròpia demanda. En aquests casos, el país necessita cobrir aquesta demanda a través de la importació.

Per tant, un dels criteris que ens pot ajudar a seleccionar Rússia com a un dels nostres mercats potencials és fixar-nos i conèixer els seus productes amb balança deficitària.

Un altre dels criteris per a poder arribar a definir la nostra estratègia per abordar el mercat rus o qualsevol altre mercat, és estudiar i valorar el potencial del nostre producte en el país al qual tenim intenció d’internacionalitzar-nos.

Un altre aspecte el qual haurem de tenir en compte a l’hora de triar un mercat en què vendrem el nostre producte és la cerca de contactes per a la nostra empresa. En els nostres viatges de negocis, és important realitzar prèviament una planificació de les reunions comercials que realitzarem en el mercat al qual volem exportar, per tal d’aprofitar al màxim la nostra estada i poder-nos entrevistar amb els contactes més adients.

Vols internacionalitzar-te al mercat rus?

A la Cambra organitzem una missió comercial a Moscou i St. Petersburg, del 13 al 18 d’octubre de 2019, en la que et recolzarem en l’organització i en la logística i t’hi acompanyarem durant el viatge i les reunions de treball.

Alhora, tant si estàs pensant en internacionalitzar-te a un país en concret, com si vols que t’ajudem a redirigir la teva estratègia d’exportació, t’ajudem en el teu procés d’internacionalització! Participant en una missió comercial obtindràs:

  • Una agenda de reunions comercials individualitzada, elaborada per la col·laboradora al destí.
  • Suport logístic d’organització i tramitació de la documentació necessària.
  • Un ampli ventall de productes específics que et podran ajudar a fer més rendible l’acció.
  • Seguiment personalitzat de l’acció comercial

I, tot això, acompanyat d’un tècnic de la Cambra durant el viatge i a les visites si així ho requereix l’empresa.

 

Vols saber-ne més?

Accedeix a les missions comercials de la Cambra

O contacta’ns a: Iolanda Pujol ipujol@cambraterrassa.org

Montse Llimós mllimos@cambraterrassa.org

Close Menu