Skip to main content

La Cambra t’apropa a Letònia i Lituània, que compten amb un grau de creixent de modernització i destaquen pel dinamisme de les seves indústries

Apropa’t a Lituània

Lituània és un dels tres països que conformen els bàltics amb gairebé 2,8 milions d’habitants. És membre de la Unió Europea des de 2004. El país, que es va convertir en membre de l’OCDE l’any 2018, ha experimentat un creixement significatiu juntament amb la ràpida modernització de la seva economia.

Lituània compta amb un sector industrial diversificat i arran d’això, va ser l’únic Estat membre de la zona Euro que no va experimentar una disminució del PIB real en el primer trimestre de 2020. Va patir una contracció del PIB d’un 0,8% gràcies a la resiliència de les exportacions, el consum privat i la menor dependència del turisme.

El sector industrial representa el 25,3% del PIB i compta amb, aproximadament, el 26% de la població activa. Els principals sectors industrials són l’electrònica, química, maquinària, processament de metalls, material de construcció, entre els més importants.

Les nostres exportacions a Lituània van assolir l’any 2020 un valor de més de 387 milions d’euros.

Apropa’t a Letònia

Letònia és un país situat al nord d’Europa amb una població d’1.950.116 habitants. Des del 2004 pertany a la Unió Europea i fomenta activament la inversió estrangera. Tot i tractar-se d’un país petit, compta amb moltes oportunitats per a les empreses del nostre país.

La seva economia està basada en l’agricultura, la indústria tèxtil i la siderúrgia, encara que, actualment, el turisme és una important font d’ingressos.

El sector agrícola aporta el 3% del PIB i dóna feina al 7% de la població activa. Està dominada per a la ramaderia i la producció lletera, a més de la producció de cereals en gra, remolatxa sucrera, patates i hortalisses.

El sector industrial contribueix amb el 18,6% del PIB i utilitza gairebé una quarta part de la població activa (24%). Els sectors industrials més rellevants són la construcció, metal·lúrgia, la indústria alimentària i l’enginyeria mecànica. El novembre de 2020, la producció industrial va augmentar un 2,7% interanual recuperant la caiguda de l’1,2% de l’octubre.

El sector serveis és el majoritari, que aporta el 64,7% del PIB i dóna feina al 70% de la població.

No perdis l’oportunitat de prospectar aquests mercats!

Et pot interessar:

Missió comercial virtual a Letònia, Lituània i Bielorússia
Dies: del 27 de setembre a l’1 d’octubre de 2021
Data límit d’inscripció: 20 de juliol de 2021
Més informació

Apunta-t’hi!

Montse Llimós
Àmbit de Promoció internacional de la Cambra
Experta en estratègia d’entrada a mercats internacionals
Tel: 937339833
e-mail: mllimos@cambraterrassa.org
Linkedin

Close Menu