Skip to main content

La Cambra t’apropa a Mèxic

Mèxic és el tercer país més gran d’Amèrica i té una població de més de 127 milions de persones, fet que genera una oportunitat de negoci per a molts sectors. Prop de 1.800 empreses catalanes exporten al país nord-americà de manera regular.  

Apropa’t a Mèxic!

Mèxic, oficialment els Estats Units de Mèxic, és una República Federal Constitucional de 31 estats situats a Amèrica del Nord i té frontera amb els Estats Units d’Amèrica al nord, de qui té molta influència i el sud amb Guatemala. Amb una superfície de 2 milions de quilòmetres quadrats, constitueix el país més gran d’Amèrica i el catorzè més gran del món, amb una població de més de 127 milions d’habitants.

Podem considerar un país bàsicament obert, però amb un marc legal molt complex subjecte a constants modificacions que dificulten l’activitat normal als exportadors i comercialitzadors, que poden ser procediments arbitraris en algunes duanes, canvis de normativa freqüents sobretot en el sector tèxtil i agroalimentari.

Avantatges comercials de Mèxic

L’1 de juliol de 2020, va entrar en vigor l’acord T-MEC (Tractat dels Estats Units, Mèxic i el Canadà) en tots els estats membres, que va reemplaçar al NAFTA. A més a més, el país ha signat una dotzena d’acords de lliure comerç amb prop de quaranta països al món. Altres avantatges comercials de Mèxic són el seu acord de lliure comerç amb la Unió Europea des de l’any 2000, un acord comercial amb el Japó des de 2005, i la fundació el 2012 de l’Aliança del Pacífic amb Colòmbia, Xile i el Perú.

Tot i que tradicionalment ha estat un país dedicat a l’agricultura i a la venda de matèries primeres, Mèxic actualment s’ha convertit en un país manufacturer de primer nivell i clarament industrialitzat. Els productes relacionats amb la maquinària són els més demanats, seguit per a empreses auxiliars del sector de l’automòbil.

Els productes més demandats a Mèxic

Els productes més demandats per a la població mexicana després de la pandèmia són el sector benestar i bellesa en general, però també productes de prevenció, protecció i atenció als malalts.

S’ha evidenciat també l’increment de productes relacionats amb les telecomunicacions, situació que ha fet sorgir un interès per a productes que ajudin a millorar la connectivitat. També hi ha una gran demanda de productes enllaunats.

Aquesta pandèmia també ha provocat  un canvi en els hàbits de consum: s’observa un increment en el consum i també un augment de la demanda a través dels Marketplaces, fet que no s’hauria de perdre mai de vista a l’hora de crear una estratègia d’entrada, ja que és una bona manera de conèixer l’interès del nostre producte en el mercat mexicà.

Oportunitats de negoci que ofereix el mercat mexicà

Les oportunitats que ofereix el mercat mexicà són, a part dels sectors auxiliars al sector de l’automoció, tota mena de sectors industrialitzats. També es considera molt rellevant el sector de les telecomunicacions, on es necessitarà productes innovadors per cobrir aquelles necessitats que han sortit a la llum en aquest últim any i que ajudin a millorar la competitivitat i connectivitat de les seves empreses, alhora que també la dels seus habitants.

També requereix tenir en compte sectors amb necessitats, com són el químic, els sectors del metall, salut, packaging i, sobretot, la venda per internet, principalment per a béns de consum, sector que van veure créixer les seves vendes l’any 2020 en un 350% i es preveu que la xifra segueixi augmentant. Els Marketplaces que dominen el mercat mexicà són Amazon, Mercado Libre (molt present també a tot Sud-amèrica) i Linio. Gairebé el 70% de la població té accés a Internet i d’aquests, un 40% realitza compres en línia.

La Cambra de Terrassa compta amb un llarg recorregut en aquest gegant nord-americà. Deixa’t assessorar per nosaltres per tal de trobar la millor manera d’entrar a Mèxic. Consulta’ns i analitzarem el potencial del teu producte i/o servei.

Et pot interessar:

Webinar “Fer negocis a Mèxic”
Dia: 8 de juny de 2021
Hora: De les 9:30 a les 10:30 hores
Preu: Gratuït
Més informació

Missió comercial virtual a Mèxic
Dies: del 25 al 29 d’octubre de 2021
Data límit d’inscripció: 30 de juliol de 2021
Més informació

Apunta-t’hi!

Montse Llimós
Àmbit de Promoció internacional de la Cambra
Experta en estratègia d’entrada a mercats internacionals
Tel: 937339833
e-mail: mllimos@cambraterrassa.org
Linkedin

Close Menu