Skip to main content

La Cambra t’apropa a Bielorússia

Bielorússia és un país localitzat a l’Europa Central entre Letònia, Lituània, Polònia, Ucraïna i Rússia i compta amb 9,5 milions d’habitants. És rellevant geogràficament ja que permet connectar els mercats russos i ex-soviètics amb els mercats europeus. Belarús, com també s’anomena a Bielorússia, ha estat partícip de plans d’integració de Rússia, que han desembocat en l’eliminació de tarifes i controls simplificats de duanes. Tant Rússia com Bielorússia formen part de la Unió Econòmica Eurasiàtica.

Belarús manté una important estructura industrial i una agricultura desenvolupada. Minsk, la seva capital, és el major centre industrial del país.

Les principals importacions des d’Espanya

Les principals importacions des d’Espanya són els producte horto frutícoles, la tecnologia industrial i els automòbils.

Els sectors prioritaris són la indústria farmacèutica, la biotecnologia, la nanotecnologia i els nanomaterials, l’alta tecnologia, la indústria química i petroquímica, la indústria mecànica i els béns d’equip, els transports i infraestructures de transports, l’enginyeria civil, els materials de construcció, el sector agrícola, la indústria alimentària, les tecnologies de la informació i el turisme.

Pràcticament no existeixen restriccions en aquest país i un aspecte important a remarcar són els grans esforços que estan posant per al desenvolupament de producció local. Tot i això, la seva demanda pot ser d’alguns productes acabats al mateix temps que matèria prima.

Valora la possibilitat de vendre a Bielorússia. Contacta’ns, analitzarem el teu potencial i t’ajudarem a accedir-hi!

Montse Llimós
Àmbit de Promoció internacional de la Cambra
Experta en estratègia d’entrada a mercats internacionals
Tel: 937339833
e-mail: mllimos@cambraterrassa.org
Linkedin

Close Menu