Skip to main content

Per què tenir en compte Letònia, Lituània o Bielorússia en la nostra estratègia d’internacionalització?

 

 Letònia, tot i tractar-se d’un país petit, és un mercat que fomenta activament la inversió estrangera i, per tant, ofereix moltes oportunitats de negoci per a les empreses que volen exportar.

D’ençà que opera amb l’euro, s’ha convertit en una plataforma logística ideal per al negoci, no només a les repúbliques bàltiques, sinó també a Rússia i en les ex-Repúbliques Soviètiques.

A Letònia, país en què les barreres burocràtiques són pràcticament inexistents, la formalitat en les reunions de negoci sempre hi és present. La seva economia està basada en l’agricultura, la indústria tèxtil i la siderúrgia, encara que actualment el turisme és una important font d’ingressos.

D’altra banda, Lituània ocupa la posició 14 del ranking Doing Business del Banc Mundial, el qual mesura la facilitat per a fer negocis a 190 països. D’ençà que va adoptar l’euro, al gener de 2015, la seva economia s’ha anat recuperant gràcies a l’augment d’exportacions i la captació de fluxos creixents de IED (inversió estrangera directa).

Aquest país està dividit en quatre zones econòmiques:

  • Zona sud: on es concentra la meitat dels recursos energètics i aquàtics del país. També hi ha indústria metal·lúrgica, manufacturera i alimentària.
  • Zona nord: és una important zona grangera.
  • Zona est: aquesta zona posseeix un sector industrial diversificat en expansió.
  • Zona oest: coneguda per les drassanes, la reparació de vaixells i la pesca.

I per últim, Bielorússia, es tracta d’un país interessant pel seu fort creixement econòmic des de la seva independència l’any 1992. La seva capital, Minsk, és el centre industrial més gran de Bielorússia i on es troba el 20% del volum total de la producció industrial del país.

Quines oportunitats de negoci hi podrem trobar en aquest mercat?

Aquest mercat té una important estructura industrial i una agricultura desenvolupada.

Els sectors amb més oportunitats comercials a Bielorússia són: la indústria farmacèutica, la biotecnologia, la nanotecnologia i els nanomaterials, l’alta tecnologia, la indústria química i petroquímica, la indústria mecànica i béns d’equip, els transports i infraestructures de transports, l’enginyeria civil, els materials de construcció, el sector agrícola, la indústria alimentària, les tecnologies de la informació i el turisme.

La Cambra organitza una missió comercial a aquests tres mercats, del 30 juny al 6 de juliol.

Com et podem ajudar?

  • T’ajudarem a conèixer quin és el potencial del producte o servei de la teva empresa.
  • Cercarem els contactes de negoci més adequats segons les teves preferències i acord amb la teva estratègia comercial d’internacionalització.
  • Contactarem amb el teu client potencial i acordem una reunió per a la teva empresa.

 

Amplia la informació sobre aquests tres mercats

O contacta’ns!

Iolanda Pujol (ipujol@cambraterrassa.org) / Montse Llimós (mllimos@cambraterrassa.org)

Close Menu