Skip to main content

SPINTEAMS

From the idea to the market through mentoring and transnational entrepreneurial teams

SPINTeams vincula les institucions d’educació superior a les comunitats empresarials d’èxit establint metodologies d’assessorament, aprenentatge entre iguals i mentoria per tal d’augmentar la taxa d’èxit de les start-ups i spin-offs.

En què consisteix?

“SPINTeams” és un projecte de tres anys recolzat pel programa ERASMUS +. SPINTeams vol desenvolupar un ecosistema emprenedor a les universitats desenvolupant una formació completa d’emprenedoria, la figura de coach i creant un vincle amb a les comunitats empresarials d’èxit mitjançant una plataforma de col·laboració internacional a més d’establir metodologies d’assessorament, aprenentatge entre iguals i mentoria per tal d’augmentar la taxa d’èxit de les start-ups i spin-offs.

Les universitats són la principal font d’innovació i de solucions als reptes socials que també poden cobrir les necessitats del mercat. Moltes start-ups i spin-offs de les universitats es funden a les institucions europees d’educació superior, però no tenen capacitat de creixement i sostenibilitat. Al cap de 3 anys, més del 50% de les start-ups fracassen a causa de la baixa rendibilitat i capacitat de creixement. L’origen d’aquest fracàs prové de les arrels de la fundació start-up: les habilitats empresarials i de negoci dels fundadors, la seva complementarietat de competències i les dels seus equips, la seva capacitat per trobar xarxes de suport, les dificultats per trobar un ecosistema de suport eficaç i la capacitat d’internacionalització.

Les cambres i empreses d’aquest projecte han desenvolupat programes d’assessorament, aprenentatge entre iguals i mentorat que han demostrat resultats en assolir un percentatge de supervivència entre el 75% i el 97% de les start-ups i spin-offs després de 3 anys de creació. Les institucions d’educació superior del consorci tenen entre les seves prioritats l’emprenedoria. SPINTeams vincula les institucions d’educació superior a les comunitats empresarials d’èxit establint metodologies d’assessorament, aprenentatge entre iguals i mentoria, per tal d’augmentar la taxa d’èxit de les start-ups i spin-offs.

Objectiu del projecte

SPINTeams té com a objectiu millorar les habilitats empresarials dels emprenedors de les institucions d’educació superior associades, així com de les seves actuals i futures spin-offs i start-ups, per aconseguir negocis més sostenibles en creixement. El projecte actuarà amb un enfocament de baix a dalt actuant a dues bandes: impactant en els professionals i en les institucions d’ensenyament superior.

Per assolir l’objectiu del projecte, el consorci lliurarà els productes següents:

  • La creació de la figura del “entrepreneurship coach”, com a facilitador a l’accés a l’emprendoria. Es realitzarà una formació mitjançant uns webinars per a formar aquesta figura dins les universitats.
  • Desenvolupament d’un curs de formació complet per millorar les habilitats empresarials i de negoci adreçat a estudiants avançats, estudiants de doctorat i investigadors (empresaris o fundadors de spin-off o start-up) que formen part de les universitats.
  • Es desenvoluparà un manual “Construint ecosistemes de suport a l’emprenedoria per a les institucions de qualitat”.
  • Creació d’una guia “Tutorització i mètodes d’aprenentatge entre iguals per donar suport als nous emprenedors”.

S’implantarà una plataforma de networking internacional per fomentar la cooperació internacional, el treball en equip i el treball en xarxa, entre d’altres. Aquesta plataforma permetrà posar en pràctica el que es vagi aprenent al curs d’emprenedoria, desenvolupant la idea de negoci sigui quina sigui la fase de desenvolupament, rebent feedback, consell, creant nexes i col·laboracions. A la plataforma, a més dels gestors del projecte, hi participaran els “entrepreneruship coaches”, mentors empresaris i inversors completant l’ecosistema de recoltzament.

Enllaç a la web del projecte

Contacta amb Núria López:
internationalprojects@cambraterrassa.org

Close Menu