Skip to main content

PROGRAMADOR JUNIOR I PILOT DE DRONS, DUES NOVES FORMACIONS PER A JOVES INSCRITS AL PROGRAMA DE GARANTIA JUVENIL DE LA CAMBRA DE TERRASSA

Els nous cursos responen a les necessitats actuals de les empreses i tindran lloc durant el segon trimestre d’aquest any

Estan adreçats a joves inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, són eminentment pràctics i estan totalment subvencionats

Terrassa, 25 de març de 2021.  Amb l’objectiu d’oferir formacions que responguin a les necessitats actuals de les empreses, la Cambra ha programat dos nous cursos adreçats a perfils de joves amb estudis de cicles formatius de grau superior o graus universitaris. Centrades en Programació i Pilot de drons, les formacions s’emmarquen en el Programa de Garantia juvenil (PICE) i estan planificades per al segon trimestre d’aquest any. Ambdós cursos, eminentment pràctics, estan adreçats a joves inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil i estan totalment subvencionats.

Programadors juniors

El curs d’Iniciació a la programació inclou 40 hores dedicades a treballar competències transversals i d’inserció laboral i 175 hores de formació sobre tecnologies i disseny web (HTML/CSS); magatzem de dades; algoritmes i programes; i un projecte final d’integració FrontEnd/BackEnd. Els participants adquiriran les competències necessàries per treballar com a ”juniors” dins l’àmbit de la programació. Aquest curs es durà a terme del 12 d’abril a l’11 de maig en horari de matins a les instal·lacions de la seu de la Cambra a Terrassa. Cada participant comptarà amb un ordinador per treballar durant totes les sessions.

La tècnica del dron

Pel que fa al curs de Pilot de dron STS, Radiofonista i Dissenyador d’operatives, compta amb 40 hores de competències transversals i d’inserció laboral, 25 hores de formació en TIC i 120 hores per treballar les competències sobre la tecnologia del dron.

El curs capacitarà l’alumne per treballar amb aquesta eina, tant tècnicament com legalment, de la manera més segura. La formació es durà a terme del 3 de maig al 18 de juny, en horari de matins i també a la seu de la Cambra a Terrassa.

Aquesta és la segona edició del curs de pilot de drons que organitza la institució. La primera edició va dur-se a terme l’estiu de 2019 (per a més informació podeu veure aquest vídeo, amb testimonis d’alguns dels participants https://youtu.be/8oVdZxKHJoI).

El programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa

El Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa és un projecte d’orientació i integració laboral i educativa per a joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur, amb voluntat d’integrar-se al món laboral i/o educatiu. Hi poden participar tant aquells que no tenen estudis, ni experiència laboral, com els que tenen titulació i experiència, però no tenen feina. Els joves que compleixen les condicions per accedir al programa reben inicialment un assessorament personalitzat (tutories d’orientació) per a definir quin serà l’itinerari formatiu que més s’adapti al seu perfil, en funció també de la demanda del mercat empresarial. Després entren a formar part d’una borsa de treball que es manté actualitzada i amb la qual es dóna resposta a les necessitats de contractació de diferents perfils de joves de les empreses de la demarcació.

Aquest Pla de Capacitació del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) que, dissenyat i executat per les Cambres de Comerç, s’integra en el conjunt d’accions del Sistema de Garantia Juvenil promogut pel Ministeri de Treball i Seguretat Social i cofinançat pel Fons Social Europeu. Els joves interessats en rebre més informació o inscriure’s en alguna d’aquestes formacions, poden posar-se en contacte amb formacio@cambraterrassa.org o emplenar el formulari de consultes a www.garantiajuvenil.cat/contactar.

Descarregar la notícia

Close Menu