Skip to main content

PROGRAMA 45+ PER IMPULSAR LA FORMACIÓ EN COMPETÈNCIES DIGITALS I INCENTIVAR LA CONTRACTACIÓ


Sònia Pérez, responsable de formació de la Cambra de Comerç de Terrassa

Des de l’any 2015 fins a l’actualitat, a la Cambra hem atès a més de 1.600 joves inscrits al Programa de Garantia Juvenil, amb més d’un 40% d’inserció al mercat laboral. Donat l’èxit i els bons resultats obtinguts, la nostra motivació és continuar amb aquest compromís posant en marxa noves iniciatives per ajudar, en la mesura del possible, als problemes emergents en l’excepcional situació generada per la COVID-19.

És des d’aquest enfocament que la Cambra posa en marxa un nou programa de formació i ocupació adreçat a un col·lectiu que està patint especialment les conseqüències de la crisi sanitària: el col·lectiu de persones de més de 45 anys en situació d’atur.

El principal objectiu del Programa 45+, que així s’anomena, és oferir una acció directa a persones d’entre 45 a 60 anys en situació d’atur. El programa s’adapta a les capacitats de cada participant per tal d’obtenir la formació i/o la qualificació necessària que millor s’adapti als requisits de les empreses, de manera que els condueixi a la inserció laboral.

Els objectius específics són millorar les competències bàsiques del públic objectiu; impulsar la formació en competències digitals; incentivar la contractació; millorar l’ocupació; i acomplir els principis horitzontals de desenvolupament sostenible, igualtat d’oportunitats i no discriminació i igualtat entre homes i dones.

Les accions a desenvolupar per aconseguir-ho consistiran en una atenció personalitzada als interessats, informant-los i facilitant-los tots els passos a seguir per a la seva inscripció al programa.

Un cop hagin cursat la seva inscripció, professionals especialitzats en matèria d’ocupació de la Cambra realitzarem un acompanyament actiu  durant tot el procés. Es realitza una orientació per conèixer de primera mà el perfil del participant i determinar conjuntament l’itinerari formatiu a seguir i les accions més adequades a realitzar, en el marc del programa. A continuació, l’execució d’accions formatives en competències digitals necessàries per a la seva capacitació i, finalment, un seguiment dels participants en el seu procés d’afavorir la incorporació al mercat laboral.

Les persones interessades poden posar-se en contacte amb el departament de formació de la Cambra, mitjançant el telèfon 937339833 o bé per correu electrònic a l’adreça formacio@cambraterrassa.org

Close Menu