Skip to main content
Notícies Cambra

Premis Cambra 2018 al Lideratge Empresarial, a la Iniciativa Empresarial i a l’Emprenedoria

Por 4 maig, 2018gener 2nd, 2019No hi ha comentaris

Els òrgans de govern de l’entitat nomenen els guanyadors en les categories de designació directa

PREMIS CAMBRA 2018 AL LIDERATGE EMPRESARIAL, A LA INICIATIVA EMPRESARIAL I A L’EMPRENEDORIA

Premis Cambra 2018 al Lideratge Empresarial, a la Iniciativa Empresarial i a l'Emprenedoria

Antoni Bellido, fundador i president de l’empresa IMC Toys reconegut amb el Premi Cambra 2018 al Lideratge Empresarial

Grupo B. Braun España guardonada amb el Premi Cambra 2018 a la Iniciativa Empresarial

Drones Company, de Rubí, i Editables, de Sant Cugat del Vallès, doble Premi Cambra 2018 a l’Empresa de Nova Creació emparat en aquesta edició pel projecte internacional Chimera de suport a la indústria creativa

La cerimònia de lliurament dels Premis Cambra 2018 se celebrarà el dijous 17 de maig al Teatre Municipal La Sala de Rubí, seguit d’un sopar relacional a El Celler Cooperatiu

Terrassa, 4 de maig de 2018. Els òrgans de govern de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa han acordat distingir Antoni Bellido, fundador i president de l’empresa IMC Toys, amb el Premi Cambra 2018 al Lideratge Empresarial. Alhora també han acordat concedir el Premi Cambra 2018 a la iniciativa Empresarial al Grupo B. Braun España, multinacional amb seu a Rubí.

Així mateix, la institució ha decidit atorgar el Premi Cambra 2018 a l’Empresa de Nova Creació a dues empreses vinculades al sector creatiu de la demarcació: Drones Company, de Rubí, i Editables, de Sant Cugat del Vallès. El suport específic del projecte de cooperació europea Chimera Interreg Mediterranean d’internacionalització de la indústria creativa, en el qual la Cambra hi participa de forma activa com a organització sòcia, ha portat als òrgans de govern de la institució cameral a guardonar en aquesta ocasió a projectes vinculats al sector creatiu i, de forma

excepcional, a desdoblar el Premi i reconèixer dues empreses en lloc d’una. Recordem que el projecte Chimera,  promogut dins del programa Interreg Mediterranean i cofinançat pel Fons de Desenvolupament Regional, té com a objectiu fomentar la competitivitat i la cooperació transnacional entre empreses del sector de les indústries creatives dels països mediterranis.

Els reconeixements per a aquestes tres categories se sumen a les 12 empreses guardonades per a cada una de les categories de participació oberta (Iniciació a la Internacionalització – Trajectòria Internacional Consolidada – Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament – Compromís i Sostenibilitat – Empresa Saludable –  Millor Iniciativa Comercial i de Serveis) que la Cambra va fer públic després del veredicte emès pel Jurat el passat dia 12 d’abril.

Premi Cambra 2018 al Lideratge Empresarial: Antoni Bellido, fundador i president d’IMC TOYS SA

 Antoni Bellido és el fundador i actual president de l’empresa IMC TOYS SA, de Terrassa, dedicada al disseny, fabricació i comercialització de joguines.

Fundada l’any 1981 per a la comercialització de joguines, a partir de l’any 2000 va iniciar un procés de producció pròpia i d’obertura als mercats exteriors. Amb una ferma aposta per la innovació, que s’ha convertit en una de les claus de la seva competitivitat, l’empresa ha experimentat un sòlid creixement i, amb una forta projecció internacional, actualment està present a més de 50 països, amb filials comercials al Regne Unit, França, Alemanya, Portugal i Hong Kong. Les exportacions representen actualment un 73% de la facturació.

Juntament amb la internacionalització, la innovació ha actuat com a motor de desenvolupament que ha permès a l’empresa assegurar el seu creixement regular i sostenible. Amb capital 100% nacional, IMC Toys s’ha situat en el top 20 dins del rànquing d’empreses del sector a Europa. Aquesta reputació, assolida per l’equip de l’empresa sota la presidència d’Antoni Bellido,  ha portat a la marca IMC Toys a comptar amb la confiança de les llicències -joguines basades en personatges populars– més fortes en cada mercat i la seva gamma de productes s’ubica en les categories més rellevants de cada llicència. L’empresa també disposa de quatre línies de productes propis.

La visió internacional de l’empresa, consolidada per l’obertura d’oficines a Hong Kong el 2001, ha garantit l’èxit del desenvolupament i de la fabricació de nous productes, assegurant un control de qualitat permanent. L’empresa compta amb un departament d’R+D+i a Barcelona, que es manté en permanent connexió amb el departament de desenvolupament de Hong Kong amb l’objectiu de concentrar esforços per a la creació de productes innovadors. L’empresa, que té un equip professional de 250 treballadors, té habilitat un showroom de més de 300 m2 en el marc del qual es presenten les novetats a clients de tot el món. IMC Toys també disposa d’un centre logístic de més de 12.000 m2 instal·lat a Espanya per a l’emmagatzematge i distribució tant a nivell nacional com internacional.

Representada pel seu president, Antoni Bellido, l’empresa col·labora de forma regular en la Campanya de Nadal de la Creu Roja de Terrassa per a la recollida de joguines per als nens més desfavorits. Per altra part, Antoni Bellido és membre actiu del Rotary Club de Terrassa a títol particular.

Antoni Bellido ha estat guardonat en reconeixement d’una sòlida trajectòria professional que, amb ferma actitud emprenedora, capacitat innovadora i visió internacional, ha consolidat IMC Toys com un model empresarial de referència i amb reputació internacional.

Premi Cambra 2018 a la Iniciativa Empresarial – GRUPO B. BRAUN ESPAÑA

B. Braun és un grup empresarial que protegeix i millora la salut de les persones a tot el món i per aconseguir-ho, desenvolupa solucions eficients i bones pràctiques per a la cura de la salut a través d’un diàleg constructiu amb els seus clients i socis. B. Braun és un dels fabricants i proveïdors capdavanters en l’àmbit de les solucions sanitàries. Tots els serveis i productes (més de 5.000 que cobreixen 18 teràpies) incorporen tot el seu coneixement i les seves habilitats, el profund “expertise” de l’empresa sobre les necessitats dels usuaris així com una àmplia experiència des de la seva creació.

Fundada l’any 1839 a Alemanya per Julius Wilhelm Braun, el grup, que ofereix una trajectòria de prop de 180 anys d’activitat, té més de 61.000 treballadors a tot el món i està present a més de 64 països. A Espanya, on el grup instal·la la primera empresa a Rubí l’any 1955, actualment té un total de sis empreses: B. Braun Medical International, S.L.; B. Braun Medical, S.A.; B. Braun Surgical, S.A.; B. Braun Avitum España, S.A.; B. Braun VetCare, S.A. i B. Braun Logistics, S.L. Grupo B. Braun España té un equip professional de 2.683 treballadors al territori nacional.

La trajectòria del grup a Espanya destaca pel repte corporatiu de consolidar les seves empreses de Rubí com a centres d’excel·lència referents a nivell internacional tant per a la recerca i producció en l’àmbit de la tecnologia del tancament de ferides (Closure Technologies), com per a la producció de solucions parenterals. L’activitat a Espanya s’inicià el 1955 amb la creació de l’empresa Material Clínico, S.A. -actualment B. Braun Surgical, S.A.- amb seu a Rubí, essent en aquell moment la primera empresa proveïdora de sutures de catgut a Espanya. El 1963 van iniciar la fabricació pròpia de sutures quirúrgiques estèrils i l’any següent van començar la producció nacional de solucions per a la infusió i per a la diàlisi peritoneal destinades al mercat nacional i a l’exportació, convertint-se en la primera empresa del país en subministrar un concentrat per a hemodiàlisi preparat industrialment. L’any 1992 es va crear el Centre d’Excel·lència de sutures a Rubí, on es concentra la responsabilitat per a tota la gamma de Closure Technologies a partir de l’any 2008. Des d’aquest mateix any, B. Braun Rubí té també un departament exclusivament dedicat a la investigació i el desenvolupament de medicaments injectables en solució aquosa. Un equip qualificat de tècnics especialistes en desenvolupament i anàlisi farmacèutic es dedica a crear medicaments prediluïts en solucions com antibiòtics, anestèsics, analgèsics, cardiovasculars i miorelaxants. La incorporació l’any 2010 de l’empresa francesa Suturex & Renodex al holding B. Braun Medical International, amb uns 300 treballadors addicionals, va permetre integrar la tecnologia de desenvolupament i producció d’agulles al Centre d’Excel·lència de Closure Technologies de Rubí.

Malgrat l’etapa de crisi econòmica, la multinacional ha mantingut un ritme sostingut d’inversió en el seu negoci a Espanya. Des de l’any 2011 fins al 2016, el centre de producció de B. Braun es va ampliar amb la construcció d’una important àrea de producció anomenada Lean Infusion Factory Technology (LIFT). Més de 150 milions d’euros han estat invertits en aquest projecte durant els últims 9 anys. Amb una superfície total de més de 40.000 m2 i quatre línies de producció operatives, la nova planta LIFT ha permès un augment substancial de la capacitat de producció que converteix Rubí en un dels principals centres de producció de solucions parenterals al Grupo B. Braun. L’any 2013 es va crear un centre logístic internacional a Santa Oliva, Tarragona, d’importància cabdal per al grup ja que destina un important percentatge de la seva producció a l’exportació. En el 2015, B. Braun va adquirir 42.000 m2 de terreny i 29.000 m2 construïts situats a l’altre costat de la riera, al polígon industrial La Llana de Rubí, per portar a terme el seu pla d’inversions per a l’expansió i l’automatització de l’activitat industrial de producció de sutures quirúrgiques. L’any 2016, la societat B. Braun Avitum España va inaugurar el seu nou centre de diàlisi de Martorell, el primer de Catalunya i el 13è d’Espanya.

Per aquesta trajectòria, enguany Grupo B. Braun España ha estat guardonada per la consolidació a la demarcació de Terrassa d’un projecte empresarial d’alt valor afegit i competitiu dins del sector mèdic i farmacèutic internacional, que ha convertit el centre de Rubí en un centre productiu important del grup empresarial a Europa.

Premis Cambra 2018 a la Empresa de Nova Creació – DRONES COMPANY i EDITABLES

Drones Company és una empresa de Rubí dedicada a oferir serveis amb drons professionals per al sector audiovisual.

L’afició als drons i al món audiovisual per part de l’emprenedor Jaume Nuñez el va portar a adquirir un dron habilitat per dur instal·lats equips audiovisuals. Després d’obtenir les pertinents certificacions d’AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria) per poder pilotar aquests aparells, l’emprenedor va començar a concebre un projecte que va començar com un hobby per convertir-se en un servei útil per a un nínxol del mercat creatiu que requeria de major suport tecnològic per a la seva activitat. Conjuntament amb Anna Company, també emprenedora, van donar forma a la iniciativa empresarial i el setembre de l’any 2015, després de l’adquisició d’un segon dron, es va posar en marxa com a empresa.

L’empresa, que disposa actualment de quatre vehicles aeris no tripulats, ha consolidat la seva activitat en els darrers dos anys i ha format un equip professional de cinc persones amb àmplia experiència en el sector audiovisual i tecnològic, els dos fundadors i tres professionals operadors de càmera, que donen servei a empreses i organitzacions com AMG Mercedes Benz, Adidas, Televisió de Catalunya i la Generalitat de Catalunya. L’empresa forma part del grup de treball “Catalonia Smart Drone” promogut pel govern català.

Ha estat guardonada per l’evolució competitiva d’una activitat empresarial de nova creació que, amb una solida visió emprenedora, ha aconseguit situar-se en un lloc de referència en el mercat català de la indústria creativa.

Editables és una empresa de Sant Cugat del Vallès, dedicada a l’activitat editorial i llibreria virtual. Impulsada per l’emprenedora Ángeles Díaz, escriptora amb una densa trajectòria professional vinculada a la indústria editorial, la nova empresa ha estat concebuda per donar resposta als escriptors no coneguts a l’hora d’editar les seves obres davant de les dificultats que habitualment es troben tant pel que fa en l’àmbit dels processos d’edició com pel propi model de negoci de la gran indústria editorial.

Coneixedora del funcionament de la indústria de l’edició i de les dificultats pròpies que caracteritzen el producte editorial -poc estandaritzable i amb una conducta comercial imprevisible- i els obstacles tècnics de l’autoedició, a més a més de les necessitats intrínseques dels autors, l’emprenedora decideix crear Editables l’any 2016 com una editorial gestionada per escriptors especialitzada en prestar serveis professionals als autors. D’aleshores ençà, la nova editorial ha llançat 19 títols.

A Editables, que aposta per construir catàlegs de qualitat facilitant la projecció a nous escriptors, llegeixen i valoren tots els textos que els hi arriben i l’autor sap en tot moment l’evolució de les seves vendes i les expectatives de retribució. L’editorial ha aconseguit crear una xarxa de distribució pròpia formada per llibreries de confiança, que li ha permès sortir dels estrets circuits de les grans distribuïdores.

Ha estat guardonada per la consolidació d’un projecte emprenedor creatiu d’alt valor competitiu dins del sector editorial, dirigit des d’una ferma capacitat i visió innovadores.

Acte de lliurament de premis: 17 de maig a Rubí

L’acte de lliurament dels Premis Cambra 2018 se celebrarà el dijous 17 de maig a les 20h al Teatre Municipal La Sala de Rubí en el marc d’una cerimònia de caràcter marcadament institucional i empresarial. Posteriorment els assistents es reuniran en un sopar relacional que tindrà lloc al Celler Cooperatiu de Rubí. L’esdeveniment reunirà al voltant de 500 persones, directius d’empreses i representants empresarials de la demarcació de la Cambra, així com representants del món polític, econòmic i institucional català.

Lema 2018: Ara, empresa

“Ara, empresa”, el lema que regeix la convocatòria dels Premis Cambra 2018, posa en valor la contribució del col·lectiu empresarial a la construcció de la nova etapa que albira l’economia catalana, que entra en una fase de consolidació de la recuperació econòmica. Concebut amb un missatge transversal, el nou lema transmet la necessitat de potenciar la cohesió i la integritat del conjunt del sector productiu i consolidar el seu paper com a motor d’activitat econòmica, facilitador de la competitivitat i generador de major progrés. Amb aquesta convocatòria, la Cambra també estrena nova identitat visual per a uns premis que, després de més de 40 anys, han consolidat el seu prestigi dins de l’entorn empresarial.

Els Premis Cambra 2018 estan patrocinats per Circutor, Eurofragance Serafí-indústria gràfica publicitària, Mina d’Aigües de Terrassa, Egarsat Prevenció, Masachs Naus Industrials, Kern Pharma, Audi-Sarsa Vallès i Banc Sabadell; compten també amb la col·laboració de RACC, Diari de Terrassa, Prinet, Via Empresa, LÚCID Design Agency, Diari del Vallès i Ajuntament de Rubí; i amb el suport del projecte de cooperació europea Chimera, promogut dins del programa Interreg Mediterranean i cofinançat pel Fons de Desenvolupament Regional.

Tota la informació sobre els guardons: www.premiscambra.com

La Cambra incorpora tota aquesta informació en el lloc web sobre els guardons (www.premiscambra.com). En aquesta web, podran veure totes les empreses que han estat guardonades als Premis Cambra i fotografies d’anteriors edicions.

Descarrega el PDF.

Close Menu