Skip to main content

 OBERTA LA CONVOCATÒRIA DE FORMACIÓ EN COMPETÈNCIES DIGITALS PER A PERSONES AMB MÉS DE 45 ANYS EN SITUACIÓ D’ATUR

L’objectiu d’aquestes accions és fomentar l’ocupabilitat laboral de persones entre els 45 i els 60 anys, amb accions formatives orientades a l’assoliment de competències digitals

Els itineraris formatius compten amb continguts adaptats a les necessitats actuals de les empreses en l’àmbit digital i volen afavorir un augment de possibilitats d’inserció laboral

Terrassa, 28 d’abril de 2022. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha posat en marxa una nova edició del Programa 45+, amb l’objectiu d’impulsar la formació en competències digitals a persones entre els 45 i els 60 anys que es trobin en situació d’atur, i així augmentar les seves possibilitats d’inserció laboral. En aquest sentit, el Programa 45+ ofereix itineraris formatius adaptats a les necessitats actuals en matèria digital.

La Cambra de Terrassa ha programat dos itineraris formatius totalment gratuïts que s’inicien el proper 11 de maig distribuïts en dos nivells: nivell inicial de competències digitals i nivell intermedi/avançat.

Orientació inicial, formació i acompanyament per a la reinserció
L’ús de les eines d’ofimàtica com ara Word, l’entorn Windows o bé tots els recursos que ens ofereix internet amb l’ús del correu electrònic de Gmail, Google Drive, la creació de perfils a xarxes socials com LinkedIn, etc. són desconegudes per a moltes persones de més de 45 anys, que troben dificultats a l’hora de fer un CV.

La formació de nivell inicial del Programa 45+ vol introduir totes aquestes eines digitals des de zero, per poder accedir a totes les possibilitats que ofereixen en la recerca de feina. A més, la formació inicial inclou també eines per preparar una entrevista online i un videocurrículum.

La Cambra de Terrassa desenvolupa el programa 45+ des de l’octubre de 2020, i ja hi ha participat 161 alumnes en 32 accions formatives.

Programa de Garantia Juvenil per als joves entre 16 i 29 anys
La Cambra de Terrassa també desenvolupa el Programa de Garantia Juvenil, dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys, que no estiguin treballant ni estudiant, per acompanyar-los en el procés d’inserció laboral i/o de reintegració al sistema educatiu, duent a terme itineraris formatius adaptats a les seves necessitats.

Aquests itineraris consten de dues parts: una formació en habilitats personals i orientació laboral i una altra específica segons els interessos professionals dels joves. Properament, s’iniciaran els itineraris en Màrqueting Digital i Auxiliar de Comerç, en els quals encara està obert el període d’inscripcions.

D’aquesta forma, la Cambra de Terrassa es consolida com un punt gratuït d’assessorament i orientació laboral i educativa per a joves de la demarcació.

 

Descarregar la notícia

Contacte per a declaracions:

Albert Moreno, Comunicació Cambra de Terrassa: Telèfon: 678 754 207 – amoreno@cambraterrassa.org

Close Menu