Skip to main content

Nova normativa ACID per exportar a Egipte

Des del passat mes d’abril, el govern egipci va implementar en tots els seus ports un nou reglament d’informació avançada, el qual serà d’obligatorietat a partir de l’1 de juliol de 2021.

A partir de l’1 de juliol entra en vigor una nova normativa per exportar a Egipte

Aquest nou sistema de pre-registre d’informació de càrrega s’anomena “Advance Cargo Information Declaration (ACID)” i té com a objectiu simplificar i agilitzar els tràmits duaners per a les operacions d’exportació a Egipte, a través de l’anomenat sistema en línia “Cargo X” (autoritzat pel govern egipci) per evitar l’ingrés de càrrega prohibida o perillosa al país. Només serà utilitzat en enviaments marítims.

L’importador haurà de pre-registrar tota la informació de la càrrega a través del sistema local egipci “Nafeza”

El funcionament és senzill per a l’exportador, i és el següent: l’importador de la mercaderia haurà de pre-registrar tota la informació de la càrrega a través del sistema local egipci “Nafeza” per a obtenir el número ACID (Advance Cargo Information Declaration). Aquest número es genera automàticament en un termini de 48 hores des que l’importador el sol·licita. Donat que l’importador aporta a “Nafeza”  la informació sobre el correu electrònic de l’exportador, i quan ja estigui disponible el número ACID, s’enviarà automàticament a l’exportador un correu amb el número corresponent, compost per 19 dígits.

Una vegada l’exportador obté el número ACID, l’haurà d’indicar en tots els documents d’exportació (factura, packing list, B/L, etc.) i després pujar-los a la plataforma “Cargo X” 48 hores abans de l’enviament de la càrrega.

Si algun document no disposa del número ACID, les duanes egípcies rebutjaran l’enviament, i en aquest cas, es retornarà la mercaderia a origen a càrrec del remitent o del seu agent.

 

Janis Soliano
Àmbit jurídic internacional de la Cambra
ajuridica@cambraterrassa.org
93 733 98 33
Linkedin

Close Menu