Skip to main content

MILLORAR LA COORDINACIÓ DE L’ACTIVITAT SOCIOECONÒMICA ENTRE MUNICIPIS I AMB LES ENTITATS EMPRESARIALS, CLAU PER SER EFICIENTS EN LA RECUPERACIÓ

Conclusió de la trobada duta a terme aquest migdia, en la que hi han participat, per part de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç i Susanna Tintoré, directora de Promoció Econòmica; i, per part de l’Ajuntament de Rubí, Olga González, coordinadora de l’Àrea d’Indústria, Comerç i Ocupació

Per part de la Cambra de Terrassa, hi han participat Ramon Talamàs, president de la institució; Santiago Sabatés, vicepresident 1r; Fanny Novell, membre del Comitè Executiu; Maria Rius, delegada de la Cambra a Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat del Vallès; i Josep Prats, director gerent

Terrassa, 22 de març de 2021.  Aquest migdia, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha organitzat una trobada a la Delegació de la institució a Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat del Vallès, per tal d’aprofundir en les necessitats i l’actualitat socioeconòmica dels municipis del territori. 

Per part de la Cambra de Terrassa, hi han participat Ramon Talamàs, president de la institució; Santiago Sabatés, vicepresident 1r; Fanny Novell, membre del Comitè Executiu; Maria Rius, delegada de la Cambra a Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat del Vallès; i Josep Prats, director gerent. En la reunió també han participat, per part de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç i Susanna Tintoré, directora de Promoció Econòmica; i, per part de l’Ajuntament de Rubí, Olga González, coordinadora de l’Àrea d’Indústria, Comerç i Ocupació.

Entre els aspectes tractats durant la trobada, destaca la necessitat d’assolir una bona coordinació del conjunt d’iniciatives de promoció econòmica que es donen cap a les empreses per les entitats avui reunides, per tal de millorar la seva efectivitat. Un millor transvasament d’iniciatives entre els municipis i també entre les entitats de promoció econòmica, ha estat un dels aspectes més debatuts. També s’ha valorat la necessitat de transformació i adaptació dels diferents sectors i la mateixa administració als requeriments actuals d’una resposta ràpida i eficient davant d’un entorn complex com l’actual.

El comerç ha estat motiu d’especial anàlisi, doncs la seva adaptació al comerç digital comporta també una canvi organitzatiu i cultural de la forma d’entendre l’activitat, i en aquest sentit, s’ha valorat els serveis on-line de proximitat com una alternativa de servei necessària d’incorporar com a iniciativa per continuar donant bon servei.

Altres temàtiques que han estat abordades en la trobada d’avui han estat la preocupació per l’augment de l’atur; la situació actual de les empreses en la renegociació dels ERTO; i l’evolució del nombre d’empreses, autònoms i treballadors a la demarcació. També s’han posat en comú diferents iniciatives per explorar les potencialitats de la Cambra al servei de les poblacions que conformen la Delegació, per tal d’unir esforços per enfortir l’activitat socioeconòmica. En aquest sentit, la Cambra ha exposat la seva col·laboració en la recent campanya de suport al comerç portada a terme per l’Ajuntament de Rubí, consistent en la venda de vals per aconseguir impulsar el comerç local, la qual ha obtingut resultats molt positius.També s’han compartit algunes de les activitats de la Cambra, tals com el Digital Impulse Hub (aliança per a la digitalització del territori) o els quatre projectes coordinats i presentats per la institució als NextGenerationEU, en el marc del seu lideratge de la Comissió d’Economia Circular, Indústria i Competitivitat (CECIC) del Consell General de Cambres de Catalunya (CGCC): SOSSOIA; GREENTECH; CHATUTECH; i el projecte TRANDITRUCK.

Descarregar la notícia

Close Menu