Skip to main content

Va tenir lloc el passat dilluns 20 de maig, al mNACTEC

MÉS DE 220 ASSISTENTS A LA I FIRA D’OCUPACIÓ ORGANITZADA PER LA CAMBRA DE TERRASSA

Adreçada a joves menors de 30 anys inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, la I Fira d’Ocupació va esdevenir un punt de trobada entre els joves que cerquen feina i el teixit empresarial del territori

 La fira va comptar amb la participació de gairebé 170 joves que van participar en els tallers, conferències i espai de networking amb empreses de diferents sectors econòmics

Terrassa, 22 de maig de 2019. La primera edició de la Fira d’Ocupació de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, celebrada el passat dilluns dia 20 de maig al matí, a la seu del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), va comptar amb la participació d’un total de més de 220 assistents, entre joves i empreses del teixit empresarial del territori.

L’espai de networking relacional de la fira, va ser inaugurat, a primera hora del matí, per Marià Galí, president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, i Jaume Perarnau i Llorens, director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), els quals van donar la benvinguda i saludar a les empreses i entitats participants en els estands de l’espai Àgora del museu.

En el marc de la fira, els 166 joves assistents van poder entrar en contacte amb 25 empreses del territori de diferents sectors econòmics i 3 entitats locals i comarcals. Les empreses que van participar en la I Fira d’Ocupació són: Banco Mediolanum, BCN Training Center, Bricomart Terrassa, Circontrol, Decathlon España, Dermofarm, Estamp, European Flavours&Fragances Spain, Ficosa, Germans Boada, Global International Hotels Business, Grup Catalana Occidente, Grup Iman, Grupo Indukern, Inology, Leroy Merlin España, LIDL Supermercados, Manpower, Mapfre España, Oritel Europa, Sortem, Suara Cooperativa, Top Ten Franquicias, Venair Ibérica i Wall Street English Catalunya.

Alhora, la I Fira d’Ocupació va comptar també amb el suport i la participació d’entitats locals i comarcals com el mNACTEC, Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, l’Ajuntament de Terrassa, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i Foment de Terrassa.

D’aquesta manera, la Fira va tenir la participació d’agents especialitzats en l’àmbit de l’ocupació i la inserció laboral; En aquest context, el Servei d’Igualtat i Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa i la Xarxa Terrassa-Orienta de l’Ajuntament de Terrassa van tenir sengles estands. Així mateix, la Cambra va informar del seu programa europeu de mobilitat Erasmus per a Nous Emprenedors (Erasmus for Young Entrepreneurs) per a promoure l’activitat emprenedora mitjançant  l’aprenentatge i la transferència de coneixement a través de l’intercanvi transnacional de nous emprenedors i empreses consolidades europees.

En el marc de la fira, a l’espai àgora del Museu, les empreses van poder recollir els currículums dels joves participants i atendre les seves consultes. Alhora, es van dur a terme diverses sessions d’Speed Recruitment a l’auditori del mNACTEC, en el marc del qual les empreses es van presentar als joves, donar a conèixer quins són els perfils professionals que demanen i explicar com són els seus processos de selecció de personal i de captació de talent.

El programa d’activitats de l’esdeveniment es va completar amb diverses sessions orientades al desenvolupament competencial. La sessió centrada en una conferència sobre l’Instragram i la marca personal, a càrrec de Xavier López i Jordi Pujals, experts en màrqueting digital, va comptar, a més, amb la participació de l’influencer Sir Joan (@sir.joan), instagramer i col·laborador en diferents mitjans de comunicació. Així mateix, els joves van poder assistir als diversos tallers pràctics especialitzats: “M’estimo i em controlo”, a càrrec de Marta Navarrete, experta en educació emocional, en el marc del qual també es va desenvolupar una dinàmica grupal per treballar l’autoestima i motivació dels joves; el taller “Habilitats per afrontar les entrevistes de selecció” a càrrec de Paula Rojas, impulsora d’ocupabilitat de Human Age Institute-ManpowerGroup; el taller “Foment de les vocacions industrials – Professions de futur en la indústria 4.0”, a càrrec del Consell Comarcal del Vallès Occidental; i finalment, el taller a càrrec de personal de Creu Roja sobre l’ofici de tècnic d’emergències a l’interior d’una ambulància.

Descarregar notícia (PDF).

Close Menu