Skip to main content

Màrqueting relacional i CRM (Customer Relationship Management)

Com gestionar i fidelitzar els contactes que obtenim gràcies a l’Inbound Màrqueting.

Coneixes als teus clients? Què necessiten?

La transformació digital ha canviat la forma en la qual les empreses comercialitzen els seus serveis i productes. Quan treballem mitjançant Internet, hem de tenir clar que les persones s’han de situar en el centre de la nostra organització perquè només ens dedicaran el seu valuós temps si adaptem els nostres missatges i canals a allò que realment els interessa i que esperen de nosaltres.

Situar les persones en el centre de la nostra organització implica un canvi en la forma d’afrontar els processos productius. Ja no es tracta només de posar un producte o servei a l’abast del client, sinó que necessitem tècniques i solucions, com és ara, el CRM, que ens ajudin a saber què és el que vol o necessita, el potencial client.

Què és el CRM?

El CRM és una eina de Màrqueting Relacional que pot ajudar a la teva empresa a fidelitzar els clients actuals i millorar les estratègies de màrqueting en general. CRM no és un programa informàtic, són les metodologies, software i capacitats que ajuden a l’empresa a gestionar les relacions amb els clients.

Com definir una metodologia o sistema de treball que ens permeti treure partit de l’Inbound Màrqueting?

Coneixem l’Inbound Màrqueting com el procés que busca atraure persones al nostre negoci a través de diferents canals de comunicació, inspirant-los, mitjançant continguts del seu interès, treballant la relació amb la marca i compartint amb ells una oferta que els resulti atractiva i que doni resposta a les seves necessitats. En definitiva, on l’objectiu no sigui, únicament, aconseguir nous clients, sinó retenir als clients actuals per a poder créixer amb ells.

Sovint les empreses disposen de bases de dades de clients i no els hi treuen partit perquè l’estratègia de la relació amb el client no està ben plantejada. Per superar-ho, o evitar-ho, és necessari:

  • Conèixer els avantatges que ofereix posar en pràctica aquest tipus d’estratègies de màrqueting a la teva empresa i com pot ajudar-te a incrementar la facturació.
  • Conèixer les eines que, gràcies a internet, et permetran establir aquestes relacions individuals i personalitzades amb cada client de l’empresa: els sistemes CRM.
  • Interactuar amb algunes solucions i saber quines plataformes hi ha disponibles, ja que no totes les empreses tenen les mateixes necessitats, has de saber seleccionar la millor opció per a la teva empresa.

La Cambra de Terrassa t’acompanya en el creixement de la teva empresa, és per això que hem creat el curs específic CRM – Customer Relationship Management. Com gestionar la nostra relació amb els clients i el curs d’Inbound marketing, per a “enamorar” i atraure als clients.

Autora de l’article:

Alba Espejo; Consultora i docent de l’3iSIC.

És una de les professores del Cursos de digitalització.

Close Menu