Skip to main content

L’acte de lliurament se celebrarà el 27 d’abril, en una jornada que es desenvoluparà a la Cambra de Terrassa i clourà al Teatre Principal

Les empreses Finsa – JOB Group, Hannun SA, i Innovamat Educations SL, guanyadores dels Premis Cambra 2023 a la Internacionalització, Sostenibilitat i Innovació

Terrassa, 12 d’abril 2023, Finsa – JOB Group – Filtros Industriales SL (Terrassa), Hannun SA (Matadepera), i Innovamat Educations SL (Sant Cugat del Vallès) han estat les companyies guanyadores dels Premis Cambra 2023 en els categories a la Internacionalització, Sostenibilitat i Innovació, respectivament, distincions que es lliuraran el dia 27 d’abril.  Pel que fa a la categoria a la Millor Start-up, els tres projectes finalistes són Clarity Stethoscope SL, que treballa per a la utilitat dels mòbils com a estetoscopi mèdic; Kreios Space SL, de disseny de satèl·lits amb un sistema de propulsió elèctric autònom i sostenible per a les òrbites terrestres baixes; i Invite Tech SL, que desenvolupa una aplicació per afavorir la sociabilitat. El projecte guanyador en aquesta categoria es triarà, in situ, per votació telemàtica dels assistents el dia 27 d’abril, al Teatre Principal.

(Pròximament, es donarà a conèixer el Premi Cambra a la Trajectòria Empresarial)

L’acte de lliurament dels Premis Cambra 2023, el dijous 27 d’abril, es desenvoluparà en el decurs de tota la jornada en dos escenaris: a partir de les 09.00,  a la seu de la Cambra de Terrassa, transformada en Cambra Business & Working, i el Teatre Principal, a partir de les 19.30 h. A la convocatòria d’enguany dels guardons de la Cambra de Comerç de Terrassa hi han participat un total de 32 candidatures.

Finsa-JOB Group, Premi Cambra a la Internacionalització

La firma terrassenca Finsa-JOB Group – Filtros Industriales SL, creada l’any 1978 amb l’empenta de l’empresari Joaquim Badrinas,  està dedicada a la fabricació de teixits tècnics per a filtració industrial. Actualment, la companyia, amb una plantilla de 56 persones, exporta a més de 65 països. L’activitat exportadora suposa ara mateix per a l’empresa terrassenca el 72% del negoci. Del volum exportador actual, el 52% és fora de la UE.

L’experiència i coneixement en filtració han fet possible a Finsa – JOB Group  accedir a nous mercats i nous clients arreu del món; sobretot en països on el sector de la filtració experimentava un creixement notable, com, per exemple, en el sector de la mineria.

De la companyia destaca la capacitat d’establir partners en els països de destí amb la capacitat de desenvolupar la confecció de les teles, amb teixit filtrant proveït per Finsa-JOB Group. D’aquesta manera i progressivament, Finsa ha anat creant una col·laboració positiva que ha propiciat l’expansió de la companyia. Aquest procés es va consolidar notòriament amb la integració al grup suec JOB GROUP. Ara com ara, Finsa disposa de quatre establiments a l’exterior situats a Suècia, Estònia, Regne Unit i Finlàndia.

Més informació: www.finsajob.com

Hannun SA, Premi Cambra a la Sostenibilitat

La firma Hannun SA, creada l’any 2017, és la primera empresa espanyola a disposar de la certificació BCorp* del sector del moble a Europa. Els materials que es fan servir a Hannun no contaminen i són reciclables: fustes d’origen sostenible certificat o recuperades, vernissos sense tòxics i tèxtils de fibres naturals. Enguany, i per tercer any consecutiu, Hannun han obtingut el distintiu Calculo y Reduzco, segell que atorga l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic.

Hannun, cotitzada al BME Grouwth, compta amb una col·lecció de mobles de fusta recuperada que dóna resposta a la demanda de mobles sense necessitat de recórrer a la tala d’arbres. També disposa d’una col·lecció de mobiliari que conté plàstic reciclat extret del mar Mediterrani i tenen en marxa el “Reuse market”, on es comercialitzen productes utilitzats com a models publicitaris, participat en fires o programes de TV i que han patit lleugers inconvenients durant el transport i que es tornen a posar en circulació perquè tinguin una segona vida.

Les aportacions innovadores i la gran demanda dels seus productes, situen Hannun com l’única companyia digital espanyola amb una àmplia visió de la sostenibilitat mediambiental i la cura de les persones. Aquest fet es reflecteix tant en els materials naturals i reutilitzats emprats com en el procés de fabricació artesanal. Des de la companyia destaquen també que, com que és una empresa nativa digital, Hannun ofereix teletreball i horari flexible. “Això permet la conciliació familiar, el gaudi d’oci i compromís pel treballador”.

La certificació BCorp acredita que l’empresa se cenyeix al compliment dels estàndards més elevats quant a impacte social i ambiental, transparència pública i responsabilitat legal i que el seu propòsit empresarial transcendeix la finalitat econòmica.

Més informació: www.hannun.com

Innovamat Educations SL, Premi a la Innovació dels Premis Cambra 2023

Innovamat compta amb un equip de 310 professionals i es dedica a la creació de solucions didàctiques innovadores en l’ensenyament de les matemàtiques. Innovamat ha estat reconeguda per diferents institucions per la seva capacitat innovadora i disruptiva.
Com expressa la mateixa companyia, el seu treball es basa “en metodologies àgils (learn and agile) o, dit d’una altra manera, en el principi d’iteració constant de tots els seus productes, processos i serveis”. Innovamat té establerts diversos equips dedicats a la recerca i innovació, que treballen per crear noves solucions didàctiques innovadores, millorar les existents, analitzar l’efecte que té Innovamat sobre l’aprenentatge en els infants de les matemàtiques.
Actualment, la companyia compta amb dos projectes de doctorat Industrial: el primer, amb la Universitat Autònoma de Barcelona, centrat a fer eines de mesura de les oportunitats d’aprenentatge que aporten les seves guies didàctiques. El segon, amb la Universitat Rovira i Virgili, estudia la cognició matemàtica des de models computacionals, per estudiar conèixer els processos cognitius dels infants amb dificultats d’aprenentatge en matemàtiques.

El Consell Nacional de Professors de Matemàtiques dels Estats Units (NCTM) ha reconegut la proposta educativa d’Innovamat de secundària per ser pionera en l’ús de la narrativa a l’aula. La companyia també ha estat reconeguda per l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya, ACCIÓ, com a una de les deu empreses més disruptives de l’àmbit català, l’any 2022.

Més informació: www.innovamat.com/es

Close Menu