Skip to main content

En la primera reunió del futur Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, celebrat al CCIB de Barcelona, presidida pel Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i en la que hi han participat diputats al Parlament de Catalunya, representants empresarials, centres tecnològics i sindicats, entre d’altres

LES CAMBRES CATALANES PARTICIPEN A LA TAULA DEL PACTE NACIONAL PER A LA INDÚSTRIA 2022-2025 I DEMANEN UN PAPER ACTIU ALS GRUPS DE TREBALL I MÉS INVERSIÓ PER A L’R+D INDUSTRIAL

Primera taula de negociació del Pacte Nacional per a la Indústria | Jordi Salinas

Primera taula de negociació del Pacte Nacional per a la Indústria | Jordi Salinas

Barcelona, 10 de setembre de 2021.- El Consell General de Cambres de Catalunya, a través de la Comissió d’Economia Circular, Indústria i Competitivitat, ha participat a la primera reunió del Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, que ha tingut lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) el passat 10 de setembre. Aquest Pacte Nacional té la voluntat de transformar el model productiu del país, amb la indústria com a eix fonamental, per fer front als reptes globals.

Aquesta primera taula de negociació ha estat presidida per Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Ha estat acompanyat per Oriol Sagrera, secretari general d’Empresa i Treball; la directora general d’Indústria, Natalia Mas; i el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos. A més del Consell General de Cambres, hi han participat diputats del Parlament de Catalunya, entitats de representació empresarial, centres tecnològics, sindicats, centres tecnològics i col·legis oficials, entre d’altres.

Ramon Talamàs, president de la Comissió d’Economia Circular, Indústria i Competitivitat del Consell General de Cambres de Catalunya, ha representat les 13 cambres catalanes en aquesta taula de negociació. En la seva intervenció, ha agraït que, finalment, el Govern hagi inclòs a les cambres catalanes en aquesta taula ja que, en primera instància, no s’havia incorporat al Consell General de Cambres de Catalunya con a entitat participant, tot i que reclama un paper més actiu de les cambres: “no només hem de participar a la taula, també hem de formar part dels diferents grups de treball previstos, com a entitat de dret públic que representa el teixit empresarial català”, declarava Ramon Talamàs.

A més, les cambres catalanes han reclamat una major inversió en R+D Industrial: “És necessari correlacionar la nostra actual base científica, líder a Europa, amb el foment de l’activitat industrial. És un requisit bàsic per aconseguir activitats que, amb un alt risc d’inversió, possibilitin el desenvolupament d’activitats amb un alt retorn en competitivitat industrial. Cal incentivar-les per mitjà dels pressupostos públics, com un dels eixos principals en aquest nou Pacte Nacional per a la Indústria”.

El calendari d’actuacions està previst per a una possible signatura del Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 el proper mes de gener de 2022, un cop s’acordi el text entre tots els agents econòmics i socials que participen a la taula.

Per a més informació contacteu amb:
Albert Moreno, responsable de Comunicació del Consell General de Cambres de Catalunya
Telèfon: 678 75 42 07
Correu electrònic: comunicacio@cambrescat.org

 

Descarregar la notícia

Close Menu