Skip to main content

Conclusions de l’informe de conjuntura econòmica de la Cambra de Terrassa corresponent al 1r trimestre del 2019 i expectatives per al 2n trimestre de l’any

L’ANY 2019 COMENÇA AMB UNA MARCADA ESTABILITAT EN EL RITME D’ACTIVITAT I LA MARXA DELS NEGOCIS

El valor del saldo de la marxa dels negocis experimenta un increment de 0,4 punts respecte al darrer trimestre de l’any

Les expectatives per al per al segon trimestre no preveuen canvis substancials a curt termini

L’índex de confiança empresarial es reforça en el primer trimestre pel comportament estable tant de l’activitat com de l’ocupació i el nivell de preus durant aquest període

Terrassa, 31 de maig de 2019. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa fa públiques les conclusions de l’estudi de conjuntura econòmica corresponent al primer trimestre de 2019 i les expectatives dels empresaris de la demarcació territorial de Terrassa per al segon trimestre de l’any. L’informe l’elabora la institució en col·laboració amb l’IDESCAT des de l’any 2003.

Resultats globals

Els resultats de l’estudi indiquen que l’evolució de l’activitat econòmica durant el primer trimestre del 2019 ha mantingut la tendència a l’estabilitat en el ritme d’activitat per al conjunt d’activitats econòmiques de la demarcació. Amb un valor del saldo de la marxa dels negocis de 2,9 punts, l’indicador reflecteix un increment de 0,4 punts respecte al trimestre anterior, resultat d’un increment de les respostes positives, superior a les negatives, si bé les que expressen estabilitat s’han reduït sensiblement en relació al trimestre anterior. L’any 2019 ha començat amb una marcada estabilitat econòmica que ja es prolonga durant tres trimestres consecutius.

Els resultats projectats a la demarcació de Terrassa es manté en consonància amb l’evolució de l’activitat econòmica en el conjunt de Catalunya que, d’acord amb l’últim informe trimestral de conjuntura publicat per la Cambra de Comerç de Barcelona, el PIB trimestral a Catalunya ha experimentat un creixement d’un 0,5% durant el primer trimestre de l’any deixant la taxa anual de creixement del PIB en un 1,9%. Així mateix, l’informe assenyala que el ritme econòmic durant el primer trimestre de 2019, si bé ha estat molt similar als últims mesos del 2018, ha experimentat una certa recuperació del consum privat afavorit per una contenció de la inflació i l’augment de la demanda interna. Al mateix temps, el ritme d’inversió a la indústria ha donat senyals de debilitat en aquest període mentre que la construcció va recuperant el dinamisme perdut en períodes anteriors.

Seguei llegint la notícia (PDF).

Accedeix a l’informe complet (PDF)

Close Menu