Skip to main content
Notícies Cambra

L’any 2017 tanca amb 266 joves més inscrits al programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa

Por 11 gener, 2018gener 2nd, 2019No hi ha comentaris

Un 42% dels participants s’han incorporat al mercat laboral de la mà de la Cambra

L’ANY 2017 TANCA AMB 266 JOVES MÉS INSCRITS AL PROGRAMA DE GARANTIA JUVENIL DE LA CAMBRA DE TERRASSA

Des del primer trimestre de 2015, un total de 849 joves han format part del Pla de Capacitació del Programa de Garantia Juvenil dissenyat per la Cambra de Terrassa

A través de l’entitat empresarial, 355 joves s’han integrat en el mercat professional en els darrers tres anys i actualment estan treballant

Terrassa, 11 de gener de 2018. El programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha incorporat 266 nous joves en el transcurs de l’any 2017. Dissenyat i executat per l’entitat empresarial terrassenca, el programa ofereix un pla integral de capacitació professional i d’orientació vocacional dirigit a facilitar la incorporació dels joves al mercat laboral mitjançant un itinerari formatiu individualitzat adaptat als llocs de treball que demanda el mercat empresarial. Del total d’inscrits dins de l’any 2017, 132 participants han rebut una formació troncal i 122 formació específica, i un total de 51 joves han rebut un servei d’acompanyament de visites a empreses.

Es tracta d’un projecte d’orientació i integració laboral de la corporació terrassenca que s’ha consolidat després de tres anys de trajectòria. Des de que es va posar en marxa el primer semestre de 2015, un total de 849 joves han participat en el Programa de Garantia Juvenil dissenyat i gestionat exclusivament per la Cambra de Terrassa, un 42% dels quals s’han incorporat al mercat laboral i actualment estan treballant. L’elevat rati d’inserció laboral corrobora l’èxit del programa de l’entitat terrassenca que, amb una consolidada trajectòria i experiència pel que fa a la formació empresarial, reforça el seu lideratge en l’àmbit de la capacitació professional orientada a la població jove dins del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE).

A través del programa de capacitació professional, la Cambra ofereix un itinerari formatiu individualitzat adaptat als llocs de treball que demanda el mercat empresarial. Conformat per una oferta formativa troncal i una altra d’específica ajustada a les diferents especialitats professionals, l’any 2018 s’inicia amb accions de formació específica sobre les especialitats de mosso de magatzem i d’auxiliar de perruqueria canina i dins dels primer semestre de l’any destaquen, entre altres, les accions orientades a la capacitació específica en anglès en l’àmbit multidisciplinar de l’atenció al client i, per altra part, de disseny de pàgines web i xarxes socials en l’entorn del màrqueting digital, així com d’especialització en atenció sanitària immediata, programada per al segon semestre de l’any després de constatar l’alt nivell de demanda que aquesta formació, que ha comptat amb el suport de la Creu Roja, ha experimentat en el 2017.

Programa de Capacitació de Garantia Juvenil

El pla de capacitació del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE en les seves sigles en castellà) que, dissenyat i executat per les Cambres de Comerç, s’integra en el conjunt d’accions del Sistema de Garantia Juvenil que està promogut pel Ministeri de Treball i Seguretat Social i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) per a una durada de quatre anys (2015-18). El Programa de Garantia Juvenil està dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys que, independentment de la tipologia d’estudis cursats, no estiguin estudiant i es trobin sense feina.

Un total de 77 empreses estan actualment adherides al Programa de Garantia Juvenil de Cambra de Terrassa. Les empreses interessades en contractar professionals formats dins d’aquest programa tenen l’opció d’accedir a l’ajuda de Cambra de Terrassa per valor de 4.950 euros per a la contractació de joves del programa sempre que el contracte sigui per a una durada mínima de sis mesos i en jornada completa, a més a més de bonificacions a les quotes empresarials a la Seguretat Social per a la contractació d’ aquests mateixos joves.

Descarrega el PDF.

Close Menu