Skip to main content

L’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible: Transformant el nostre món

 

Avui fa 4 anys que a la Cimera de Nacions Unides de Nova York 193 països van aprovar un document amb una sèrie d’objectius anomenat: “Transformant el nostre món: l’agenda 2030 de desenvolupament sostenible”; el qual entrava en vigor l’1 de gener de 2016.

Aquesta agenda formada per 17 objectius i 169 fites de desenvolupament sostenible, busca erradicar la pobresa, combatre les desigualtats i promoure la prosperitat, a més de protegir el medi ambient promovent l’ús racional dels recursos d’aquí al 2030.

A la Cambra som conscients des de fa molts anys de la importància del desenvolupament de les activitats de manera sostenible. Volem que aquestes siguin respectuoses amb el medi ambient i els recursos, que donin valor a les persones i a la transparència; és per això, que treballem en concordança amb aquests objectius des de diferents fronts.

Des de l’any 2005, a la Cambra disposem de la certificació del sistema de Gestió mediambiental, l’ISO 14000, actualment sota l’ISO 14001:2015.

La institució ha participat en projectes de desenvolupament de RSC (Responsabilitat Social Corporativa) i en diversos projectes de promoció de solucions en l’àmbit de l’eficiència energètica.

A més, des de la Cambra desenvolupem el Programa de Garantia Juvenil, que té com a objectiu donar eines als joves que ho necessiten per incorporar-se al món laboral. Els joves que passen per aquest programa reben l’orientació, la formació i les pràctiques necessàries per a ajudar-los a incorporar-se al mercat laboral. Aquest programa es desenvolupa des de l’any 2014 i, des d’aleshores, hi han participat gairebé 1400 joves.

Des de l’any 2016, la Cambra forma part de la xarxa d’entitats d’impuls de l’economia circular del Vallès Occidental, la qual es va consolidar amb la signatura de l’Acord Vallès Circular el 19 de juny de 2017, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Aquesta xarxa té com a finalitat treballar conjuntament per a la transformació del model de consum i de producció, articulant processos de millora competitiva en les empreses i de desenvolupament social que generin benestar i limitin l’impacte mediambiental.

A la Cambra disposem de serveis d’assessorament en matèria de medi ambient, com ara, assessorament en gestió energètica, i d’ajudes i subvencions per a realitzar millores en les empreses  en aquest àmbit.

Per tal de desenvolupar els objectius de l’agenda 2030 d’una manera alineada i, així, garantir un futur sostenible, es requereix, tot i el complex context social actual, d’una intensa implicació de tots els actors: tan per part del teixit empresarial i de les administracions, com de la societat en general.

 Consulta l’Agenda 2030 AQUÍ

o

demana’ns més informació a:

mpereira@cambraterrassa.org

Close Menu