Skip to main content

Premis Cambra 2024, una edició molt exquisida

Carme Ruscalleda presentarà un menú únic i exclusiu que ha dissenyat vinculant-lo amb els diferents guardons

L’acte recupera el format banquet i se celebrarà en un dinar

l’11 de juliol a la Masia La Tartana de Matadepera

 

Terrassa, 17 de juny. –  La celebració dels Premis Cambra 2024 serà en aquesta ocasió especialment  exquisida. I, és que la xef catalana, amb set estrelles Michelin i Doctora Honoris Causa per la UB, Carme Ruscalleda, farà un particular reconeixement de les categories guardonades amb un maridatge gurmet, inspirat en l’essència de cadascun dels guardons. L’acte se celebrarà el dia 11 de juliol a la Masia La Tartana, a Matadepera, i recuperarà el format de banquet amb aquest dinar dirigit, presentat, i dissenyat, ad hoc per als Premis Cambra 2024, per la reconeguda cuinera de Sant Pol de Mar.

L’esdeveniment, al qual hi ha prevista una assistència de tres-cents cinquanta comensals, representants empresarials de la demarcació territorial de la Cambra de Comerç de Terrassa, es desenvoluparà incorporant els diferents maridatges d’aquest l’excel·lent àpat amb el lliurament dels premis.

Com cada any, els guardons reconeixeran les empreses destacades en les categories de Millor iniciativa emprenedora, Internacionalització, Innovació, Sostenibilitat i Millor Trajectòria Empresarial. Cal recordar, en relació amb a la primera de les categories, que el projecte guanyador dels tres finalistes es triarà in situ, durant la celebració dels Premis Cambra 2024, per votació dels assistents a través de mitjans electrònics i de forma presencial.

Les empreses guardonades en els Premis Cambra 2024 són Malltex SA (Terrassa), Circutor SAU (Viladecavalls), i Grup Crevin (Terrassa) en les categories a la Internacionalització, Innovació i Sostenibilitat respectivament. Per la seva banda, els projectes finalistes a la Millor Iniciativa Emprenedora són Clarity Stethoscope SL (Sant Cugat del Vallès), Polarimetrics (Terrassa), Trisquel (Terrassa). Aquesta és la segona edició que els Premis Cambra inclouen aquesta distinció especialment dirigida a empreses emergents i a noves iniciatives empresarials.

 

Núria Penina i Anfruns, Premi a la Millor Trajectòria Empresarial

Amb seixanta anys dedicats al comerç, l’empresària ha estat pionera en la recerca de les millors marques “prêt a porter” de cada moment

La Sra. Núria Penina i Anfruns rebrà el dia 11 de juliol el Premi a la Trajectòria Empresarial. Aquesta distinció va ser seleccionada pel Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Terrassa i ratificada unànimement, pel plenari de la mateixa entitat, considerant la seva llarga etapa empresarial en el món del comerç, amb una recurrent aposta per l’excel·lència tant del producte com del servei, inclosa l’arquitectura i disseny dels establiments, contribuint de manera notòria a la projecció i dignificació del comerç local.

L’empresària Núria Penina començava, ja de molt jove, la seva trajectòria professional l’any 1960. En aquell moment, el seu esperit emprenedor, va detectar una manca en el mercat d’articles i complements per la cerimònia de senyora, posant en marxa un negoci de barrets amb disseny personalitzat i bosses per a cerimònia, que ampliaria amb el comerç de sabates, com a negoci familiar, amb la col·laboració de la seva germana. Més tard, hi sumaria les peces de llenceria i alta pelleteria. “Per llavors, ja teníem dues botigues i ampliàvem amb la de roba per a senyors i naixia Penny Ell ”, explica la guardonada.

Núria Penina va ser pionera, als anys vuitanta, “en la recerca de les millors marques prêt a porter del moment”. Posaria en marxa diferents botigues pel seu compte. Actualment, són sis les botigues de les quals quatre se situen a Terrassa, una a Sabadell i una a Vic. Fa quaranta anys, a la dècada dels noranta, la continuïtat familiar es va garantir amb la incorporació́ de les seves dues filles, Eugènia i Lara.

  • PENNY ELL (1973): Font Vella 54, Terrassa. Multi marca de roba d’home.
  • NURIA PENINA (1983): Font vella 92, Terrassa. Multi marca de roba de dona.
  • BASIC CONCEPT (1987): Gavatxons, 5. Terrassa. Multi marca de roba d’home jove.
  • LA SASTRERIA (1991): Gavatxons 5. Terrassa. Multi marca de roba d’home fins a talla gran.
  • PENINA CONCEPT (2014): c­arrer de la Rosa, 4, Sabadell. Multi marca de roba d’home.
  • BLAU (1986): rambla del Carme, 20. Vic. Multi marca de roba de dona talla gran.

 

Informació Empreses Guardonades – Premis Cambra 2024

Malltex SA., Premi a la Internacionalització

Firma terrassenca creada l’any 1927 dedicada a la confecció de roba de ballet i patinatge.
Aquesta companyia tèxtil té una llarga experiència en exportació i, actualment, els seus principals destins són Alemanya, Regne Unit, França, Suècia, Dinamarca, Suïssa, Xina, Corea, Estats Units, Canadà i Japó.
Més informació; www.intermezzodancewear.com

Circutor SAU, Premi a la Innovació

La companyia de Viladecavalls, Circutor SAU, fundada l’any 1974, està dedicada al disseny, fabricació i comercialització de productes per a l’eficiència energètica.
Circutor compta específicament en l’àmbit de la recerca, l’organització i el desenvolupament amb de 53 enginyers dividits en les àrees de desenvolupament mecànic, electrònica de potència, hardware, firmware, cloud, i apps.
Amb una trajectòria de 50 anys dedicada a la innovació, l’empresa ha consolidat un know-how molt important en tot l’equip de desenvolupament.
Disposa d’un laboratori equipat en metrologia i en equips per realitzar tots els tests normatius, cosa que els permet, ja durant el desenvolupament, adequar els dissenys a l’àmplia normativa present a tots els països.
Més informació: www.circutor.com

Grup Crevin Premi a la Sostenibilitat.

Aquesta empresa tèxtil terrassenca, fundada l’any 1976, està especialitzada en el disseny i producció de teixits per a entapissar mobiliari. L’estratègia en sostenibilitat de la firma abasta tant la fabricació com l’elecció de materials per a minimitzar l’impacte en l’entorn i contribuir positivament al canvi climàtic. Entre les moltes mesures de l’empresa orientades a la sostenibilitat i que han estat en la base del reconeixement, destaca el seu procés de tintura amb un alt percentatge de reciclatge de l’aigua per tornar a ser emprada en el seu procés.
Més informació: www.crevin.com  

 

Informació Projectes Finalistes – Millor Iniciativa Emprenedora 2024

Clarity Stethoscope SL

Projecte liderat per Inés Alejandra Betancourt Torres i Jacqueline Torres, dins de l’àmbit del disseny de dispositius mèdics.
El projecte consisteix en la transformació d’un telèfon mòbil en un estetoscopi per ser utilitzat directament al domicili per part de pacients amb malaltia respiratòria crònica o aguda.
El dispositiu, de caràcter físic, s’acobla al telèfon mòbil, i compta ja amb un prototip funcional validat.
Més informació:
https://www.stethoscope-clarity.com/

Polarimetrics

Projecte liderat per Pau Santos Vives i Noel Rodrigo en el sector d’activitat de fabricació d’instruments d’òptica i equip fotogràfic.
El producte de Polarimetrics és una càmera multiespectral intel·ligent. La innovació rau en la unitat de processament integrada al sensor, que permet processar dades en temps real. A més, el disseny està optimitzat per implementar estratègies d’IA. Inicialment, el producte s’optimitza per a ser acoblat en drons per agricultura de precisió, però és una tecnologia escalable a altres sectors.
Polarimetrics també ha desenvolupat un mètode per a calibrar la llum ambient en temps real (patent aplicada).
Més informació:
www.polarimetrics.com

Trisquel IA Wellness

Projecte liderat per Nerea González i Óscar Jiménez,  en l’àmbit de la salut mental i tecnologia.
Segons l’OMS, un 9% de la població té algun problema de salut mental, i un 25% el patirà en algun moment de la vida. L’aplicació Trisquel IA Wellness integra la IA per prevenir i tractar problemes psicològics mitjançant l’anàlisi de patrons de comportament de l’usuari a través d’una app que analitza l’ús del dispositiu. L’aplicació es connecta  als centres de salut per al monitoratge i l’assistència per part dels professionals de la salut.
Més informació:
https://spin-uoc.vercel.app

 

Informació sobre el Jurat  

El Jurat d’aquesta edició dels Premis Cambra es va reunir el passat dia 10 de maig. Va ser presidit pel Sr. Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, acompanyat pel Sr. Jordi Mercader, regidor de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Matadepera; el Sr. Emili Pablos, vicepresident primer de la Cambra de Comerç Terrassa; el Sr. Joaquim Badrinas, gerent de FINSA JOB GROUP, empresa guanyadora del Premi Cambra a la Internacionalització de l’any passat; la periodista i redactora en Cap de la Secció d’Economia de La Vanguardia, Sra. Elisenda Vallejo, i la Sra. Marta Galí i el Sr. Jaume Gázquez, aquest dos darrers membres del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Terrassa. La Sra. Susanna Patiño, secretària general de la Cambra de Comerç de Terrassa, va exercir de secretària.
Pel que fa a la selecció dels finalistes al Premi Cambra a la Millor Iniciativa Emprenedora, va ser el Grup Plató d’Innovació qui les va elegir en una de les seves sessions.

 

Patrocinadors i col·laboradors dels Premis Cambra 2024

Amb el patrocini de: CaixaBank, Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Masachs Naus Industrials, Bidons Egara, Kern Pharma, Serafí, Vallescar, Vitaly, Agbar, Direxis TGO, Eurofragance, Fragrance Science, Hercal, Torrella Consulting, Abadal, Ametller Origen, Atrian Bakers, Cafès Novell, Cafès Prats Mercader, Carsa, Casa Gispert, Cellers Maset, Coca-Cola, Conservas Baymar, Iceland Seafood, La Frasera, La Sirena, Pastisart, Pastisseria Forn del Progrés, Raventós Basagoiti, Tacisa, Vinalium. I com a Media Partners: Diari de Terrassa i VIA Empresa.

 

Close Menu