Skip to main content

La Xina com a epicentre econòmic… I ara què?

Ja fa dues dècades que la Xina es va convertir en la fàbrica del món amb preus molt competitius per a les nostres empreses, un fet que permetia tenir un marge més atractiu en la comercialització dels productes.

La Xina gaudia d’una mà d’obra i unes mesures mediambientals que afavorien un marge en la cadena de valor de les empreses. Semblava que aquesta situació no havia de canviar mai i que aquest intercanvi entre Àsia i Occident ens beneficiaria a ambdues parts, però la crisi que ha derivat de la pandèmia ens ha fet plantejar i posar en el punt de mira l’excessiva dependència que tenim amb l’Àsia i l’aturada d’aprovisionament està fent trontollar la nostra economia, que depèn majoritàriament de la seva producció.

I ara què?

Ara toca replantejar-nos el nostre model de negoci i reconvertir-lo sense tanta dependència dels mercats asiàtics. Caldrà diversificar les compres i tornar a valorar aquells països forts que ens puguin oferir un servei eficient i sense demores.

Hi ha països proveïdors alternatius per poder cobrir la demanda de les nostres empreses, com ara el nord d’Àfrica, països de l’Est o Turquia.

A la Cambra de Terrassa, t’assessorem i t’orientem i avaluarem quins països poden ser potencials per convertir-se en proveïdors segons el teu sector i producte. Contacta’ns i t’informem!

 

Montse Llimós
Àmbit de Promoció internacional de la Cambra
Experta en estratègia d’entrada a mercats internacionals
Tel: 937339833
e-mail: mllimos@cambraterrassa.org
Linkedin

Close Menu