Skip to main content

La UE i Nova Zelanda signen un nou tractat de lliure comerç

 

La UE i Nova Zelanda han firmat un Tractat de lliure comerç que preveu potenciar les relacions comercials entre el país oceànic i els 27 un 30%.

Es tracta d’un acord que pretén estrènyer llaços, per tal que les exportacions i importacions entre els actors, es potenciïn. Els serveis també es veuran beneficiats per aquest acord.

Per la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen es tracta “d’un acord històric”.

La UE exporta, fonamentalment, béns d’equip i manufactures, mentre que Nova Zelanda exporta productes agrícoles cap a la Unió.

S’abaratiran els preus de compra gràcies a la reducció aranzelària prevista en el Tractat.

Les xifres de les relacions entre les parts, es troben en uns, gens menyspreables, 7.800 milions d’euros per a les exportacions en 2021 i uns 3.800 milions més per als serveis.

El vicepresident de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, deia que “cal establir noves relacions amb socis amb els quals compartim valors i en els que puguem confiar”.

Al mateix temps, destacar que el Tractat estableix els estàndards més alts pel que fa a la Protecció de dades personals i l’intercanvi d’aquestes.

Aquest fet, esdevé un dels criteris imprescindibles a l’hora d’analitzar el potencial que pugui tenir aquest mercat per a les empreses.

A la Cambra de Terrassa, t’ajudem a identificar quins són els teus mercats prioritaris per a que puguis treballar l’entrada del teu producte i/o servei a un país amb garanties.

Més informació aquí. 

Contacta’ns i t’explicarem com ho treballem.

Iolanda Pujol
Responsable de l’àmbit de Comerç internacional de la Cambra de Comerç de Terrassa
Tel: 937339833
e-mail: ipujol@cambraterrassa.org
LinkedIn

Montse Llimós
Àmbit de Promoció internacional de la Cambra
Experta en estratègia d’entrada a mercats internacionals
Tel: 937339833
e-mail: mllimos@cambraterrassa.org
Linkedin

Close Menu