Skip to main content

La formació contínua, la roda que mai ha d’aturar-se

Els beneficis per a l’empresa i per a l’equip intern de l’aplicació de la formació contínua

La nostra societat ha estat testimoni de molts canvis de caràcter social, tecnològic i econòmic. És un fet que, les transformacions són cada vegada més constants i més immediates. Per tant, en aquest entorn, serà essencial per a les empreses i els seus treballadors, tenir una alta capacitat d’adaptació als canvis.

Una manera de fomentar aquesta capacitat d’adaptació a les transformacions diàries, és a través de la formació contínua,  el procés que facilita l’adquisició de nous coneixements, la generació de noves idees i procediments i que, alhora, potencia les nostres habilitats.

Així, la formació contínua esdevé un procés fonamental en qualsevol empresa. La roda que mai ha d’aturar-se que aportarà beneficis tant als treballadors, com a la mateixa empresa.

Quins avantatges té la formació contínua per a l’equip intern de l’empresa?
  • Millora les capacitats i aptituds. Fins i tot, podem descobrir-ne de noves, que no pensàvem que teníem.
  • Propicia i fomenta el nostre desenvolupament professional i l’oportunitat de promocionar-nos dins l’empresa.
  • Reconeixement laboral i en conseqüència…
  • Millora de la motivació laboral i la satisfacció personal.
Quins beneficis obté l’empresa, gràcies a l’aplicació de la formació contínua?
  • L’optimització de les tasques que el treballador ha de desenvolupar, repercutint directament en un augment de la productivitat i, en definitiva, en la millora de la competitivitat de l’empresa.
  • Una millor adaptació als canvis, afavorint l’optimització dels processos, fent-los més àgils, eficients i eficaços.
  • La retenció del talent de l’equip intern. Sentir-se reconegut i amb el suport de l’empresa, propicia el compromís amb la pròpia companyia.
  • Un equip intern qualificat serà un equip competitiu, creatiu, innovador i que pot (aptitud) i vol (actitud) treballar en equip. Un equip que aprofitarà i crearà sinèrgies positives per a l’evolució de l’empresa.

Per aquests motius, és fonamental que la formació contínua estigui integrada dins l’estratègia de l’empresa, juntament amb el compromís de totes les parts implicades (direcció i treballadors/es) per a que aquesta funcioni. La formació contínua també s’haurà d’adaptar a la realitat de les necessitats de l’empresa i avaluar, periòdicament, per tal de detectar possibles carències.

Formar-se, avui dia, no significa, exclusivament, haver d’anar a classe a escoltar una xerrada magistral d’un formador; a la Cambra treballem amb metodologies flexibles i participatives, tant presencials com online, que han evolucionat: metodologies resolutives tant per a la persona que ha de formar-se (en qüestió de temps i horaris, desplaçament, motivació…) com per a l’empresa, a la què, a la vegada, podem dissenyar-li formacions a mida de les seves necessitats.

Estàs interessat en la formació contínua i en seguir potenciant el teu talent o el del teu equip intern?

Consulta els propers cursos presencials

Consulta els propers cursos online

Més informació de la formació a mida

Altra informació d’interès: bonificació de la formació

 O demana’ns més informació a:

formacio@cambraterrassa.org

Close Menu