Skip to main content

Aquesta acció forma part del conjunt de projectes i serveis que està duent a terme la institució, per donar suport a les empreses en l’àmbit de la digitalització

LA CAMBRA REALITZA UNA ENQUESTA A LES EMPRESES DE LA DEMARCACIÓ, PER CONÈIXER LES SEVES PRINCIPALS NECESSITATS EN DIGITALITZACIÓ, EN EL CONTEXT DE LA COVID-19

Les empreses tindran fins al 14 de juliol per emplenar l’enquesta, elaborada en un format àgil per tal d’incentivar el volum de respostes

En una etapa posterior, també està prevista la realització d’entrevistes en profunditat individuals per a completar l’estudi

Terrassa, 7 de juliol de 2020. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, realitza una enquesta per tal de conèixer l’impacte  de la crisi sanitària derivada de la COVID-19, en la digitalització de les empreses i en les competències digitals dels seus equips. L’enquesta, en la qual l’empresariat  hi podrà participar emplenant el formulari web a l’enllaç https://de.surveymonkey.com/r/Q2C9CB3?lang=ca,  forma part de les activitats del projecte europeu CVETNET. Amb un format d’àgil resposta i que es podrà completar en pocs minuts, planteja i pregunta aspectes tals com la reacció que han tingut les empreses i els equips en matèria de digitalització davant la crisi de la Covid-19 o quins són els principals obstacles amb què es troben en implementar la formació en competències digitals a l’empresa. La data límit per participar en l’enquesta és el 14 de juliol de 2020.

 La Cambra de Terrassa i el suport a la digitalització de les empreses

Per a la institució, un dels seus objectius prioritaris és ajudar a les empreses en la seva transformació digital, ja que s’ha demostrat imprescindible implementar la digitalització en la cultura organitzativa i en l’estratègia de negoci. La Cambra ofereix, per una banda, diferents solucions en aquesta àrea i, per l’altra,  participa en diversos projectes europeus que cerquen la potenciació de la digitalització en les empreses. Alhora, durant l’estat d’alarma i amb la finalitat de seguir donant suport a les empreses, la Cambra ha impartit webinars gratuïts específics en diversos camps (jurídic, financer, comerç internacional, canals de venda online, supply chain, duaner…).

En comerç internacional, s’ofereixen solucions per aprofitar les tecnologies digitals, tals com les missions comercials virtuals, les agendes de negoci virtuals, el màrqueting digital internacional o la formació en eines comercials digitals per captar clients a nivell internacional. Així mateix, la institució dóna suport en l’elaboració i implementació del pla de màrqueting digital a l’empresa (amb accions centrades a la millora del SEO i la implantació de SEM), així com d’obrir una botiga online en 24 hores, de manera ràpida i econòmica.

L’àrea de formació de la Cambra, ofereix a les empreses un ventall de possibilitats en el terreny de la digitalització, a través de cursos d’ofimàtica, d’Excel, màrqueting digital, sobre les últimes novetats a Internet,  ciberseguretat, CRM (Customer Relationship Management), Microsoft 365 Business, Community Management i eines digitals en recursos humans, entre d’altres.

Alhora, les empreses poden sol·licitar diversos serveis de manera totalment telemàtica: els certificats d’origen, els quaderns ATA, el servei de llistats d’empreses Camerdata i el CIRCE (constitució telemàtica d’empreses).

La Cambra també participa en el programa de diagnosi i implantació TIC i Indústria 4.0, impulsat conjuntament amb la Cambra de Comerç d’Espanya, en el que la institució assessora a les empreses per cercar solucions a través de la incorporació de la digitalització.

D’altra banda, la institució també ha participat en programes europeus on la digitalització ha format part de l’assoliment dels principals objectius del projecte.

El programa europeu CVETNET

El CVETNET és un projecte que té com a objectiu reforçar la formació contínua, les competències digitals i l’aprenentatge intergeneracional. En ell hi participen, a més de la Cambra de Terrassa, la Cambra de Comerç d’Espanya i les cambres de República Txeca, Àustria, Bulgària, AHK-Bulgària i Dóbritx i està cofinançat pel programa “Erasmus +”.

Descarregar la notícia

Close Menu