Skip to main content

Des de l’inici del programa de Garantia Juvenil de la Cambra, l’any 2015, s’han atès 1.575 joves, el 43% dels quals s’han inserit al mercat laboral

LA CAMBRA POSA EN MARXA UNA NOVA OFERTA FORMATIVA ONLINE DE FINS A 250 CURSOS, DIRIGITS ALS JOVES INSCRITS AL PROGRAMA DE GARANTIA JUVENIL

L’oferta de cursos online inclou fins a 250 formacions especialitzades d’entre 16 àmbits professionals, tals com idiomes, comerç i màrqueting, atenció al client, sanitat, competències digitals, administració i gestió o informàtica i comunicacions.

Havent pres les mesures higièniques i de seguretat per part de la institució, els joves el programa de Garantia Juvenil de la Cambra també han pogut reprendre les activitats presencials; tant pel que fa a les orientacions d’assessorament individuals, així com alguns dels cursos presencials.

Durant la fase 1 de l’estat d’alarma les orientacions d’assessorament individuals als joves s’han continuat realitzant, a través de mitjans telemàtics.

La setmana passada, va iniciar-se la primera activitat formativa online; el curs de “Monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil” que imparteix la Fundació Pere Tarrés i en el que hi participen un total de 25 joves.

Terrassa, 18 de juny de 2020. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, en el marc del Pla de Capacitació del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) i adaptant-se a les noves necessitats dels joves en la situació actual, posa en marxa una nova oferta formativa online, consistent amb fins a 250 cursos especialitzats en 16 diferents categories i temàtiques. Gràcies a aquesta nova modalitat de formació, la Cambra de Terrassa podrà donar una resposta formativa més variada i àgil per als joves. Els joves inscrits al programa de Garantia Juvenil de la Cambra (PICE) podran triar cursos específics en sanitat, idiomes, informàtica i comunicacions, comerç i màrqueting, electricitat i electrònica o hostaleria i sector serveis, entre d’altres famílies professionals.

L’oferta de cursos online està ja disponible a l’apartat web: www.garantiajuvenil.cat/formacio-online/. Els joves interessats en rebre més informació o inscriure’s en alguna d’aquestes formacions, poden posar-se en contacte amb formacio@cambraterrassa.org o emplenar el formulari de consultes a www.garantiajuvenil.cat/contactar/.

Com a primera acció formativa online, la setmana passada va iniciar-se el curs específic de “Monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil” que imparteix la Fundació Pere Tarrés, en què hi participen un total de 25 joves, els quals tindran la possibilitat d’obtenir la titulació en Monitors de lleure infantil i juvenil que expedeix la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Alhora, havent pres les mesures higièniques i de seguretat per part de la institució, els joves el programa de Garantia Juvenil de la Cambra també han vist represes les seves activitats presencials; tant pel que fa a les orientacions d’assessorament individuals, així com en alguns cursos presencials. En el cas específic de les orientacions d’assessorament individual als joves, aquestes s’han continuat realitzant per mitjans telemàtics, durant la fase 1 de l’estat d’alarma.

La formació presencial “Auxiliar de magatzem” s’ha reprès aquest dilluns, dia 15 de juny i es durà a terme fins al 30 de juny. Respecte a les formacions presencials que s’iniciaran un cop passat l’estiu, està previst que al setembre arrenqui el curs ”Auxiliar de comerç” i a l’octubre, la formació ”Atenció al client”.

D’altra banda, la Cambra iniciarà a principis de juliol la formació online “Auxiliar de Recepció”, en col·laboració amb la UTE Prodis-Fupar per a la gestió de l’Alberg Urbà de l’Ajuntament de Terrassa. En el marc d’aquest projecte estan previstes, per aquest 2020, diverses formacions en modalitat online i presencial.

El programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa

El Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa – en el qual, des de l’any 2015, ja han estat atesos 1.575 joves, el 43% dels quals s’han pogut inserir al mercat laboral– és un programa d’orientació i integració laboral i educativa per a joves d’entre 16 i 29 anys que han decidit integrar-se al món laboral i/o educatiu. En aquest poden participar tant els joves sense estudis, ni experiència laboral, com aquells que tenen titulació i experiència, però no tenen feina. Els joves que compleixen les condicions per accedir al programa -entre 16 i 29 anys i estar a l’atur- reben inicialment un assessorament personalitzat (tutories d’orientació) per a definir quin serà l’itinerari formatiu personalitzat que més s’adapti al seu perfil i, en funció de la demanda del mercat empresarial, per facilitar la seva incorporació al mercat laboral. Els joves entren a formar part d’una borsa de treball que es manté actualitzada i amb la qual es dóna resposta a les necessitats de contractació de diferents perfils de joves de les empreses de la demarcació.

El programa també està adreçat a aquelles empreses interessades en contractar joves professionals formats dins d’aquest programa i que alhora podran accedir a les ajudes de la Cambra de Terrassa (per valor de 4.950 euros cada una) per a la contractació d’aquests, sempre que el contracte sigui per una durada mínima de sis mesos i en jornada completa. Una ajuda que se suma a les bonificacions a les quotes empresarials a la Seguretat Social per a la contractació d’aquests mateixos joves.

El Pla de Capacitació del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) que, dissenyat i executat per les Cambres de Comerç, s’integra en el conjunt d’accions del Sistema de Garantia Juvenil promogut pel Ministeri de Treball i Seguretat Social i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Descarregar la notícia

Close Menu