Skip to main content

Els dies 18 i 19 d’octubre a la província italiana de Siena

LA CAMBRA PARTICIPARÀ EN LA 5a CIMERA PLENÀRIA DEL PROJECTE EUROPEU GRASPINNO

“La Cambra participarà en la 5a cimera plenària del projecte europeu GRASPINNO” està blocada La Cambra participarà en la 5a cimera plenària del projecte europeu GRASPINNO

GRASPINNO és un projecte transnacional de suport al desenvolupament sostenible en els processos de contractació pública per a la rehabilitació i millora energètica dels edificis públics

En el marc de la trobada, es presentarà una nova versió actualitzada de la plataforma Transnational Mediterranean Network (TMN) per facilitar contactes B2B mitjançant l’accés a informació sobre proveïdors de sistemes d’estalvi d’energia i empreses i facilitar la participació en processos de licitació en l’àmbit de l’estalvi energètic

Terrassa, 17 d’octubre de 2018. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa participarà els dies 18 i 19 d’octubre en la 5a cimera plenària dels socis del projecte de cooperació transnacional europeu GRASPINNO, instituït per dissenyar i implementar mecanismes de suport al desenvolupament sostenible en els processos de contractació pública per a la rehabilitació i millora energètica dels edificis públics i les accions de millora en matèria d’eficiència energètica. En aquesta ocasió la cimera és acollida per Terre di Siena Lab, soci italià del projecte i tindrà lloc a San Quirico de Val d’Orcia, a la província de Siena.

En el marc de la trobada, que acollirà també la 6a reunió del comitè directiu del projecte, representants de tots els organismes que formen part del projecte presentaran els resultats de les activitats desenvolupades en cada un dels països socis, així com de les proves pilots que s’han executat durant els primers 18 mesos de projecte i que ja es donen per finalitzades. Aquestes proves han implicat millores en aproximadament 30 edificis públics en els àmbits de l’eficiència energètica. Aquestes millores han estat conduïdes en el marc del projecte fent ús de les eines de contractació pública verda i el càlcul de cicle de vida (LCC) desenvolupades sota una metodologia comuna per donar suport als processos de contractació pública.

Particularment, la Cambra de Terrassa ha implementat aquesta metodologia en la seva pròpia seu amb la instal·lació d’il·luminació de tecnologia LED en tot l’edifici. També, com a part de la prova pilot, ha comptat amb la col·laboració de la UPC del Campus de Terrassa per a la instal·lació de plantes fotovoltaiques en els edificis de la biblioteca i la facultat de Robòtica en el marc del projecte Solar Campus.

Sota el format de Living Labs, durant la trobada es faran un total de set presentacions sobre les experiències de les organitzacions de cada una de les regions participants vinculades al finançament per a millores en l’àmbit de l’eficiència energètica, polítiques i normatives, així com la promoció de la contractació electrònica amb criteris verds. En el cas de la Cambra de Terrassa la presentació se centrarà en la gestió sostenible del consum energètic mitjançant l’ús de sistemes de mesura i anàlisi aplicats al consum elèctric i el seu impacte en el pressupost global de l’empresa. Plataforma Transnational Mediterranean Network (TMN)

En el marc de la trobada, els socis també donaran un nou impuls a una versió actualitzada de la plataforma Transnational Mediterranean Network (TMN: www.grasp-tmn.eu), dissenyada per facilitar contactes B2B mitjançant l’accés a informació sobre proveïdors de sistemes d’estalvi d’energia i empreses, així com la participació en els processos de licitació en l’àmbit de l’estalvi energètic a través d’un sistema de contractació electrònica (e-Procurement), a més a més de compartir informació, coneixements i bones pràctiques empresarials. Al ser una plataforma transnacional, afavoreix la cooperació entre països i que petites i mitjanes empreses i administracions públiques puguin desenvolupar contractacions fora del seu país.

La xarxa TMN va ser creada en el marc del projecte europeu GRASP, per fomentar l’estalvi del consum energètic i la reducció de l’impacte ambiental en els processos d’aprovisionament de les administracions públiques. En el transcurs de la reunió que se celebrarà a Siena, es presentarà una versió de la plataforma millorada i adaptada als paràmetres del projecte GRASPINNO i s’informarà de les noves funcionalitats que proporciona la plataforma que ja es troba plenament operativa i que serà promoguda en cada un dels països socis i oberta a totes les regions, organitzacions i empreses interessades en la informació relacionada amb els processos de contractació i licitació en l’àmbit de l’estalvi energètic en l’entorn europeu. La xarxa TMN va començar a ser concebuda l’any 2014 dins del projecte europeu GRASP, en el que la Cambra de Terrassa va participar activament liderant el disseny de continguts formatius en matèria d’eficiència energètica, per promoure el desenvolupament d’una plataforma online, marketplace i e-procurement de tecnologies en eficiència energètica i green technologies al mediterrani. La Cambra de Terrassa va liderar el desenvolupament de la xarxa TMN i actualment lidera la seva actualització a l’actual projecte GRASPINNO.

Finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de la primera convocatòria del Programa INTERREG Mediterranean per als anys 2014-2020, el projecte GRASPINNO va ser impulsat l’any 2016 i acull un total de 12 socis de 7 països europeus: Grècia, Itàlia, Espanya, França, Xipre, Bòsnia Hercegovina i Eslovènia.

Descarrega el PDF.

Close Menu