Skip to main content

Les empreses participants tindran assessorament individualitzat i comptaran amb una agenda de contactes en el país o ciutat de destí.

LA CAMBRA ORGANITZA 10 MISSIONS COMERCIALS EL 2020 PER FOMENTAR LA INTERNACIONALITZACIÓ DE LES EMPRESES DE LA SEVA DEMARCACIÓ

Les tres primeres que es realitzaran el pròxim any són la missió comercial al Marroc, Algèria i Tunísia; la missió comercial a Israel; i la missió comercial a Mèxic

Terrassa, 29 de novembre de 2019. Obrir nous mercats, trobar socis per als projectes i nous canals de distribució, així com solucions tècniques per a les necessitats de les empreses participants, són els principals objectius de les 10 missions comercials que la Cambra de Comerç, Indústria i de Serveis de Terrassa organitzarà el 2020 dins el Pla d’Acció Internacional de les Cambres Catalanes i amb el suport d’ACCIÓ.

Les 10 missions comercials exploraran 19 mercats amb multitud d’oportunitats per fomentar la internacionalització de les empreses de la demarcació de la Cambra de Terrassa.

Totes les missions tenen caràcter multisectorial i es desenvoluparan al llarg del 2020. Les tres primeres missions comercials tindran com a destí: el Marroc, Algèria i Tunísia (del 29 de gener al 7 de febrer) amb data límit d’inscripció fins al 5 de desembre de 2019 i Israel (del 17 al 21 de febrer) i Mèxic (del 23 al 28 de febrer), amb data límit d’inscripció fins al 13 de desembre. Les altres set estan programades a Azerbaidjan i Kazakhstan (del 30 de març al 3 d’abril); Panamà i Costa Rica (del 29 de març al 4 d’abril); Rússia (del 25 al 28 de maig); Bielorússia, Letònia i Lituània (del 14 al 20 de juny); Emirats Àrabs Units i Kuwait ( del 26 de setembre al 2 d’octubre); Geòrgia i Armènia (del 19 al 23 d’octubre); i Oman i Líban, aquesta última, amb dates encara per concretar.

Totes les empreses participants a cada una de les missions comercials comptaran amb un assessorament previ dels tècnics de la Cambra de Terrassa per avaluar sectors i oportunitats de forma individualitzada. Un treball previ que permetrà tancar una agenda de contactes directes amb empreses dels països de destí i obtenir així els millors resultats de la seva participació. Així mateix, la Cambra pot donar suport logístic per l’organització del viatge i tramitar tota la documentació necessària, i, fins i tot, acompanyar a l’empresa en les seves entrevistes a destí, si així ho sol·licita.

Mercats propers i oberts

La primera missió comercial té com a destí Casablanca (Marroc), Alger (Algèria) i Tunísia, mercats propers geogràficament i molt oberts als països europeus. Al Marroc, amb una economia amb fort creixement i especialment complementària amb l’espanyola, l’existència del recent acord bilateral -especialment amb el món àrab- obre moltes oportunitats per a les empreses de la demarcació vinculades als sectors de l’automòbil, l’agroindústria, les TIC i comunicació, la construcció d’infraestructures, energies renovables i sanitat. A Algèria, amb un mercat de 39 milions d’habitants, estan especialment interessats en col·laborar amb empreses de productes intermedis dels sectors del packaging, productes agrícoles, recanvis i accessoris per l’automòbil o il·luminació en general. Les oportunitats a Tunísia, on el comerç exterior suposava el 2016 el 91% del seu PIB, es concentren en la construcció, la sanitat, el sector farmacèutic, el turisme, l’aeronàutica i l’automòbil. A més resulta un mercat especialment interessant per la seva vinculació comercial amb la Xina.

Solucions tècniques i projectes de col·laboració

La missió comercial a Israel, la quarta economia de l’Orient Mitjà i el país amb major concentració d’innovació i iniciativa empresarial, amb un fort creixement econòmic, pot aportar moltes oportunitats per buscar projectes conjunts, nous canals de distribució i trobar solucions tecnològiques; especialment en sectors com l’agricultura, l’alimentació; automoció (mobilitat elèctrica); energia i recursos; indústria 4.0; metal·lúrgia (components metàl·lics de precisió); salut i equipaments mèdics i Tic i transformació digital. No s’ha d’oblidar que Israel és un dels països que més ha desenvolupat l’entorn IoT, o la internet de les coses.

El mercat òptim per a les enginyeries

La missió comercial a Mèxic es portarà a terme a finals de febrer. El mercat de Mèxic és especialment interessant no només per les seves dimensions, 127 milions d’habitants, sinó també per la seva proximitat i vinculació als Estats Units. El creixement de la classe mitjana al país ha incrementat la seva demanda de productes gurmets i de luxe. La seva indústria de packaging l’ha convertit en el segon major importador de plàstic del món, i el sector farmacèutic és considerat com a sector estratègic pel govern. Així mateix suposa una gran oportunitat per tot el relacionat amb l’enginyeria perquè el país té un dèficit important de professionals.

Les dates d’inscripció per les altres set missions comercials s’anunciaran pròximament i es podran consultar a la web de la Cambra de Terrassa www.cambraterrassa.org.

Balanç 2019

Al llarg de 2019, la Cambra de Comerç de Terrassa ha organitzat vuit missions comercials a 16 mercats a les que han participat 51 empreses, que gràcies al pla de prospectives individuals i a mida  per cada una d’elles han aconseguit 616 contactes de negoci.

Els destins del 2019 han estat: Marroc, Algèria i Tunísia; Israel; Mèxic; Panamà, Costa Rica i República Dominicana; Hongria i República Txeca; Rússia; Emirats Àrabs, Kuwait i Bahrain; i Jordània i el Líban.

La missió a Panamà, Costa Rica i República Dominicana va ser la que va comptar amb més empreses participants, un total de 10; i la que va generar més contactes de negoci: 175. Totes les altres van comptar amb una participació mitjana de 7 empreses i prop dels 90 contactes de negoci.

La Cambra de Comerç de Terrassa també ha portat a terme al llarg de tot l’any l’assessorament individual a 22 empreses per fomentar les exportacions i la internacionalització d’aquestes. Aquest assessorament, sempre a mida de cada una de les empreses sol·licitants, pot incloure des de l’elaboració de plans individuals d’anàlisi i priorització de mercats fins a estudis sectorials, estudis de diagnosi de potencial d’exportació, plans d’acció estratègica i estudis d’orientació per a la implantació d’un nou producte a diferents mercats.

Segueix llegint la notícia

Close Menu