Skip to main content

Presentat a Madrid en el marc del projecte europeu Apprenticeship Coaches for SME (AC4SME)

LA CAMBRA LIDERA EL DISSENY D’UN MANUAL D’EINES DE SUPORT ADREÇAT A PIMES QUE ACULLIN APRENENTS EN EL MARC DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL

La Cambra lidera el disseny d'un manual d'eines de suport adreçat a PIMES que acullin aprenents en el marc de la formació professional dual

Terrassa, 26 de setembre de 2018. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha desenvolupat un conjunt d’eines de suport adreçades als tutors de petites i mitjanes empreses responsables dels processos d’acolliment, atenció, seguiment i avaluació d’estudiants en pràctiques en el marc de la Formació Professional Dual. Es tracta d’un innovador pla d’acció que ha estat presentat el dia 20 de setembre a Madrid en el seminari nacional del projecte europeu Apprenticeship Coaches for SME (AC4SME), per fomentar la participació de les petites i mitjanes empreses en el pla de formació d’aprenents. A més a més d’oferir d’una guia detallada de suport a l’empresa per facilitar la seva gestió en les fases preparació, seguiment i avaluació dels aprenents durant la seva estada en pràctiques, el pla especialment definit per a les pimes inclou també informació, orientació i assessorament relacionats amb la gestió administrativa i requisits administratius, legislació i context jurídic. La nova guia ha estat valorada per 100 empreses europees dins el marc del projecte i està a disposició de qualsevol interessat a la pàgina web del projecte. La Cambra de Terrassa ha liderat el disseny d’aquest manual d’eines de suport que s’emmarca dins del projecte AC4SME, que coordinat per EUROCHAMBRES, l’Associació Europea de Cambres de Comerç i Indústria, té com a objectiu promoure l’aprenentatge professional a través de les pràctiques a les empreses i fomentar la participació de les pimes en la formació d’aprenents implementant programes d’assessorament professional de qualitat homologats en el conjunt de la Unió Europea.

El projecte AC4SME, es va posar en marxa l’any 2016 i finalitzarà el proper mes de desembre. Format per un total de participat 19 socis de 17 països europeus, en el projecte hi han participat un total de 26 assessors que han proporcionat orientació i formació directa a pimes interessades en l’acollida d’aprenents.

La Cambra de Terrassa, que a nivell municipal col·labora amb el Consell de Formació Professional, està implicada i participa activament en diversos projectes promoguts per la Unió Europea en l’àmbit de l’aprenentatge i la formació professional, a més a més del projecte AC4SME: Ulixes Eyes SGA1, el consorci europeu per a la gestió del programa Erasmus for Young Entrepreneurs i Eukcem II, per a la promoció de recursos i eines per gestionar les pràctiques internacionals d’alumnes de Formació Professional.

Descarregar el PDF.

Close Menu