Skip to main content

En el marc del Pla de Capacitació del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra que forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE)

LA CAMBRA, EN COL·LABORACIÓ AMB L’UTE PRODIS-FUPAR, HA INICIAT LA FORMACIÓ ONLINE D’”AUXILIAR DE RECEPCIÓ” DIRIGIDA ALS JOVES AMB POSSIBILITATS D’INSERCIÓ LABORAL A L’ALBERG DE JOVENTUT DE TERRASSA

Els joves han iniciat la formació online d’ ”Auxiliar de recepció” durant aquest mes de juliol

Després de l’estiu i durant la resta de l’any, estan previstes diverses formacions online i presencials relacionades amb l’activitat de l’Alberg de Joventut de Terrassa

Font de la fotografia: Ajuntament de Terrassa

Terrassa, 16 de juliol de 2020. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, en col·laboració amb l’UTE Prodis-Fupar, realitza la formació d’”Auxiliar de recepció” dirigida als joves amb possibilitats d’inserció laboral a l’Alberg de Joventut de Terrassa. Recentment, l’Ajuntament de Terrassa ha anunciat l’adjudicació de la gestió de l’alberg a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Alberg Vallparadís, formada per Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis) i la Fundació President Amat Roumens (Fupar).

Aquesta formació, que es realitza en el marc del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra, consta d’una formació troncal online que finalitzarà el 31 de juliol i en la que hi participa un grup de 12 joves i de la formació específica d’”Auxiliar de Recepció” que els joves durant a terme a partir de setembre. Els formadors són especialistes de l’UTE Prodis-Fupar, els quals prepararan als joves per a realitzar diferents tasques d’aquest àmbit a l’alberg urbà.

De setembre a desembre d’aquest any, també està previst iniciar quatre grups més en formacions relacionades amb l’activitat de l’alberg, com el curs “Serveis Auxiliars d’allotjaments turístics”. Per tant, la previsió és que des d’ara fins a finals d’any, un total de 60 joves es formin en el marc del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa en col·laboració amb l’UTE Prodis-Fupar.

El programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa

El Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa és un programa d’orientació i integració laboral i educativa per a joves d’entre 16 i 29 anys que han decidit integrar-se al món laboral i/o educatiu. En aquest poden participar tant els joves sense estudis, ni experiència laboral, com aquells que tenen titulació i experiència, però no tenen feina. Els joves que compleixen les condicions per accedir al programa -entre 16 i 29 anys i estar a l’atur- reben inicialment un assessorament personalitzat (tutories d’orientació) per a definir quin serà l’itinerari formatiu personalitzat que més s’adapti al seu perfil i, en funció de la demanda del mercat empresarial, per facilitar la seva incorporació al mercat laboral. Els joves entren a formar part d’una borsa de treball que es manté actualitzada i amb la qual es dóna resposta a les necessitats de contractació de diferents perfils de joves de les empreses de la demarcació.

El programa també està adreçat a aquelles empreses interessades en contractar joves professionals formats dins d’aquest programa i que alhora podran accedir a les ajudes de la Cambra de Terrassa (per valor de 4.950 euros cada una) per a la contractació d’aquests, sempre que el contracte sigui per una durada mínima de sis mesos i en jornada completa.

El Pla de Capacitació del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) que, dissenyat i executat per les Cambres de Comerç, s’integra en el conjunt d’accions del Sistema Nacional de Garantia Juvenil promogut pel Ministeri de Treball i Economia Social i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Descarregar la notícia

Close Menu