Skip to main content

LA CAMBRA DE TERRASSA SEGUIRÀ FORMANT I AJUDANT A TROBAR FEINA ALS JOVES I A LES PERSONES D’ENTRE 45 I 60 ANYS EN SITUACIÓ D’ATUR

La voluntat de la institució és continuar amb aquest compromís posant en marxa noves iniciatives per ajudar a fer front, en la mesura del possible, als problemes emergents davant la situació generada per la COVID-19

Des de l’any 2015, gairebé 1.700 joves han participat en el Programa de Garantia Juvenil d’orientació, qualificació i integració laboral de la Cambra de Terrassa, que ha facilitat l’accés al mercat de treball a més de la meitat dels seus participants

El Programa 45+, iniciat el darrer trimestre de 2020, ha tingut molt bona acollida; la institució ja ha donat suport a 79 persones d’entre 45 i 60 anys en situació d’atur, en la seva primera acció d’orientació duta a terme durant l’últim trimestre de l’any passat

Terrassa, 22 de gener de 2021. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha realitzat un balanç positiu dels programes de suport i orientació que ha gestionat l’entitat durant el passat exercici. A més de l’alta participació i els bons resultats del programa per a joves, cal destacar la posada en funcionament del Programa 45+, una nova iniciativa dirigida a persones d’entre 45 i 60 anys en situació d’atur, que neix amb l’objectiu de millorar la seva capacitació en digitalització i afavorir l’augment de possibilitats d’inserció laboral. Al llarg d’aquest 2021, la institució seguirà formant i ajudant a trobar feina als joves, a través del Programa de Garantia Juvenil, així com a les persones d’entre 45 anys i 60 anys, en el marc del Programa 45+.

Programa 45+

El Programa 45+ ha donat suport a un total de 79 persones en la seva primera acció d’orientació, duta a terme durant l’últim trimestre de l’any 2020.

Gairebé un 60% dels participants va acabar l’acció formativa en competències digitals abans de finalitzar l’any, alhora que la meitat dels inscrits en aquest programa ja ha rebut el servei d’acompanyament i diagnòstic personalitzat per part de la Cambra.

Durant aquest període, s’han realitzat un total d’onze formacions: quatre cursos en competències digitals en format presencial, així com set formacions d’especialització en diferents àmbits de la digitalització, en format online.

El Programa 45+, dirigit a persones d’entre 45 i 60 anys en situació d’atur, forma part del Programa Operativo de Empleo, Formación y Educación (POEFE), finançat pel FSE i 100% gratuït per als participants. El projecte s’adapta a les capacitats individuals de cada participant per tal que n’obtinguin la formació i/o la qualificació necessàries que millor s’adaptin als requisits de les empreses.

El projecte parteix d’una entrevista d’orientació centrada en analitzar el punt de partida de la persona participant; continua amb una formació en competències digitals ajustada al seu perfil (presencial, que podrà ser de 50 h a 100 h, o en format online, que podrà ser de 50 h, 60 h o 100 h); i finalitza amb un diagnòstic de reconversió personalitzat, en què es treballen les oportunitats que té el participant en el mercat laboral actual.

Programa de Garantia Juvenil: més de la meitat dels joves ha accedit al mercat laboral

Fins a 1.696 joves s’han inscrit al Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa des de l’any 2015. Del total, més de la meitat dels joves, un 51%, ha accedit al mercat professional, percentatge que es manté estable en comparació amb les dades de gener de 2020 (52%). Dissenyat i gestionat per la Cambra de Terrassa, aquest projecte forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) promogut per la Cámara de España.

Concretament, al llarg de l’any 2020, 124 joves han realitzat una de les formacions troncals del programa i, fins a 155 joves han cursat alguna de les formacions específiques en coneixements tan diversos com: mosso de magatzem; auxiliar de comerç; auxiliar de sala de jocs i auxiliar de supermercat. Així mateix, 43 joves han rebut un servei d’acompanyament de visites a empreses, en el marc del programa.

El Programa de Garantia Juvenil és una acció d’orientació i integració laboral i educativa per a joves d’entre 16 i 29 anys que han decidit integrar-se al món laboral i/o educatiu. Hi poden participar tant si tenen o no estudis o experiència laboral, sempre que no tinguin feina.

També està adreçat a empreses interessades en contractar professionals formats dins d’aquests programes, que poden accedir a una ajuda de la Cambra de Terrassa, que consisteix en 4.950€, sempre que el contracte sigui per una durada mínima de sis mesos i en jornada completa.

Els participants reben inicialment un assessorament personalitzat per definir quin serà l’itinerari formatiu que més s’adapta al seu perfil. En funció de la demanda del mercat empresarial per facilitar la seva incorporació al mercat laboral o de les seves inquietuds per continuar els estudis, realitzen una formació troncal de capacitació i habilitats per, finalment, accedir a la formació específica en la branca professional que més s’ajusti a les seves necessitats i objectius.

Descarregar la notícia

Close Menu