Skip to main content

L’avantprojecte de llei de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU) és una proposta de la Generalitat de Catalunya

LA CAMBRA DE TERRASSA ORGANITZA LA PRESENTACIÓ DE L’AVANTPROJECTE DE LLEI PER A LA DINAMITZACIÓ DEL COMERÇ LOCAL A SANT CUGAT DEL VALLÈS I RUBÍ

Els actes compten amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, dels respectius ajuntaments i les associacions de Sant Cugat Comerç i Rubí Comerç

Estan especialment dirigides als responsables dels establiments i associacions comercials d’ambdues ciutats i es portaran a terme el 4 de març a Sant Cugat del Vallès i el 19 de març a Rubí

Terrassa, 27 de febrer de 2020. La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa organitza a Sant Cugat i a Rubí, amb la col·laboració dels respectius ajuntaments, la Generalitat de Catalunya i les associacions de Sant Cugat Comerç i Rubí Comerç, dues sessions per presentar l’avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana (conegut com a APEU). Un avantprojecte que té com a objectiu buscar i enfocar solucions a la problemàtica i agilitat del comerç de proximitat per obrir-se camí davant el complex i competitiu entorn comercial i per aconseguir la dinamització i revitalització d’espais en els quals es concentren activitats industrials, comercials i/o de serveis.

La primera sessió tindrà lloc el pròxim 4 de març a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Cugat; i la segona, el 19 de març a la Masia Can Serra-Centre de Serveis a l’Empresa de Rubí. Els dos actes comptaran amb la presència de Muntsa Vilalta, directora general de Comerç, i Montserrat Gallardo, subdirectora general de Comerç de la Generalitat, que seran les encarregades de presentar als assistents el contingut i les possibilitats de l’avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU); i del President de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs que en realitzarà la cloenda.

Les sessions, d’una durada aproximada d’una hora i mitja, començaran a les 14.15h del migdia, per facilitar l’assistència dels responsables d’establiments i associacions comercials de les respectives ciutats, que disposaran d’un torn de preguntes i intervencions perquè puguin traslladar a les responsables del departament de Comerç de la Generalitat les seves impressions sobre l’avantprojecte.

A Sant Cugat, la sessió comptarà amb l’assistència i benvinguda d’Elena Vila, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç de l’Ajuntament de Sant Cugat. I a Rubí serà Moisés Rodríguez, primer tinent d’alcalde i regidor dels Serveis de Promoció i Dinamització Cultural; de Projecció de Ciutat; de Comerç i de Recursos Humans de l’Ajuntament de Rubí, l’encarregat de donar la benvinguda als assistents.

Les inscripcions per a cada una de les sessions s’han de formalitzar per correu electrònic a comunicacio@cambraterrassa.org.

L’APEU

L’avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica (APEU) proposa la creació d’un model d’entitat associativa, basat en l’esquema de col·laboració publicoprivada i que anomenen Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU), configurada com una associació privada no lucrativa que, sota la tutela del municipi, persegueix la posada en marxa d’iniciatives de millora de l’entorn, complementaries dels serveis que presten les diferents administracions públiques, amb l’objectiu de revitalitzar i/o dinamitzar espais en els que es concentren activitats empresarials.

El model de referència internacional és el dels “business improvement districts (BID)” del que hi ha legislació que autoritza a la creació d’aquests BID als Estats Units, a Anglaterra, a Alemanya i el concepte ja s’ha difós a Austràlia, Irlanda, Japó, Sèrbia, Sud-àfrica, Suècia i Nova Zelanda. Per a més informació es pot consultar a: http://empresa.gencat.cat/ca/treb_departament/normativa/en-tramit/projectes-normatius-en-tramit/avantprojectes/area-promocio-eco-urbana/

Descarregar la notícia

Close Menu