Skip to main content

Torna en format presencial un dels esdeveniments de referència dirigit a empreses internacionalitzades o en procés d’internacionalització

LA CAMBRA DE TERRASSA ORGANITZA LA 6a JORNADA D’INTERNACIONALITZACIÓ EL PROPER 20 D’ABRIL AL PORT DE BARCELONA

Sota el lema “Les cadenes logístiques globals: + resiliència, + capacitat d’adaptació + flexibilitat”, es gratuïta, es desenvoluparà de les 9 h a les 16 h, i inclourà també una visita per conèixer per dins el Port de Barcelona

Com a ponents hi participaran Natàlia Mas, directora general d’Indústria i Organismes de la Generalitat de Catalunya; Ramon Aymerich, cap de redacció de la secció d’Internacional de La Vanguardia; Jordi Torrent, cap d’estratègia del Port de Barcelona; les empreses Estamp i Taurus Group i CaixaBank Research

La 6a Jornada d’Internacionalització compta amb el Port de Barcelona com a partner principal; el patrocini de CaixaBank; la col·laboració de Via Empresa i el suport de l’Enterprise Europe Network i el Consell General de Cambres de Catalunya

Terrassa, 30 de març de 2022. El proper dimecres 20 d’abril tindrà lloc la 6a Jornada d’Internacionalització organitzada per la Cambra de Terrassa. Una edició que torna a ser presencial i que se celebrarà de les 9h a les 16h al Port de Barcelona, en un dels esdeveniments de referència per a empreses internacionalitzades o que es troben en procés d’internacionalització.

En l’àmbit empresarial, ens trobem en moments de molta incertesa: emergència climàtica, transició energètica, descarbonització de l’economia, disrupcions en la cadena logística, l’increment del preu de l’energia. Contínuament, les organitzacions s’han d’adaptar a les situacions canviants amb noves estratègies per seguir potenciant les operacions de comerç internacional i accedir a nous mercats.

6a Jornada d’Internacionalització: Visió multidisciplinària de l’escenari actual del teixit empresarial pel que fa a mercats internacionals

Després de la benvinguda, que anirà a càrrec de Damià Calvet, president del Port de Barcelona i de Ramon Talamàs, president de la Cambra de Terrassa, s’iniciarà la jornada, que conduirà Víctor Costa, economista i director de Via Empresa.

En la primera part de la Jornada, Ramon Aymerich, cap de redacció de la secció d’Internacional de La Vanguardia, en una conferència sota el títol “La Desconnexió” repassarà com la geopolítica i els desequilibris provocats per la globalització amenacen la prosperitat econòmica que hem conegut en els darrers 30 anys.

Tot seguit, Jordi Torrent, cap d’estratègia del Port de Barcelona, en una sessió sota el títol “Disrupcions a la cadena logística: la tempesta perfecta?” tractarà els problemes d’aprovisionament de matèries primeres, l’increment del preu de l’energia, la manca de conductors, la pèrdua de viabilitat de les escales de vaixells, etc. que provoquen les disrupcions en cadenes logístiques i sense solució a curt termini.

La taula rodona comptarà amb la participació de Natàlia Mas, directora general d’Indústria i Organismes de la Generalitat de Catalunya; Enric Tria, director general de Taurus Grup; i l’empresa Estamp, que analitzaran la tendència a la reindustrialització i la transformació del model productiu. Aquesta taula rodona estarà moderada per Josep Prats, director gerent de la Cambra de Terrassa.

Per la seva part, CaixaBank Research analitzarà l’impacte dels fons Next Generation (NGEU), com a oportunitat per transformar l’economia després de la pandèmia, així com les estratègies de la pimes per continuar amb l’activitat en mercats internacionals o per iniciar un procés d’internacionalització.

Després de les conclusions de la jornada, que exposarà Víctor Costa, economista i director de Via Empresa, clouran la jornada Joan Romero, director executiu d’ACCIÓ i Jaume Fàbrega, president del Consell General de Cambres de Catalunya.

Visita per conèixer en profunditat el Port de Barcelona

Després de les ponències, tots els assistents a la Jornada d’Internacionalització podran participar a la visita al Port de Barcelona, en la qual podran veure in situ els molls, infraestructures, espais de càrrega, etc. a través d’un recorregut en vaixell.

En finalitzar la visita al Port de Barcelona, tindrà lloc un dinar relacional entre els ponents i el públic assistent a les instal·lacions del Port de Barcelona.

Inscripcions a la 6a Jornada d’Internacionalització

Aquelles empreses internacionalitzades o en procés d’internacionalització que vulguin assistir a aquesta 6a Jornada d’Internacionalització es poden inscriure fent clic aquí

 

Partner principal

Amb el patrocini de:

Amb la col·laboració de:

Amb el suport de:

 

Descarregar la notícia

 

Contacte per a declaracions:

Albert Moreno, Comunicació Cambra de Terrassa: Telèfon: 678 754 207 – amoreno@cambraterrassa.org

Close Menu