Skip to main content

Es tanca una nova edició dels guardons de l’entitat

LA CAMBRA DE TERRASSA LLIURA ELS PREMIS CAMBRA 2019 EN UN ACTE PRESIDIT PER QUIM TORRA, PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

L’acte ha comptat amb una participació de prop de 500 empresaris i representants del món econòmic, polític i institucional
Un total de 14 empreses de la demarcació de Terrassa han rebut el reconeixement empresarial per la seva contribució al desenvolupament econòmic i social del territori
Joan Vert, cofundador i president de l’empresa Vallès Car Holding, guardonat amb el Premi Cambra 2019 al Lideratge Empresarial per la seva trajectòria professional
Marià Galí, president de l’entitat des del 2006 fins al maig de 2019, condecorat amb la Insígnia d’Or i Brillant de la Cambra

Terrassa, 12 de juliol de 2019. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa va lliurar ahir al vespre, a Terrassa, els Premis Cambra 2019. L’acte, que va ser presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra i Pla, va finalitzar amb un sopar relacional amb prop de 500 assistents, entre els quals hi comptaven representants d’institucions, empresaris del territori i personalitats destacades del panorama econòmic i polític del país.

L’acte de lliurament culmina una nova edició dels Premis Cambra, que any rere any reconeixen públicament aquelles empreses que, gràcies al seu esforç, contribueixen al desenvolupament empresarial, econòmic i social del territori. En l’edició dels Premis Cambra 2019, la institució ha reconegut la tasca de 14 empreses de la seva demarcació, així com la de l’empresari Joan Vert, cofundador i president de l’empresa Vallès Car Holding, amb el Premi Cambra 2019 al Lideratge Empresarial per la seva trajectòria professional i empresarial.

En el marc de la cerimònia, l’entitat també va fer entrega a Marià Galí i Segués de la Insígnia d’Or i Brillant de la institució, distinció atorgada a la seva aportació i dilatada trajectòria com a president de la institució cameral des de l’any 2006 fins al maig de 2019. Marià Galí, ha estat 21 anys representant a l’empresa Mina Pública d’Aigües de Terrassa a la Cambra. L’any 1998 es va incorporar al Ple de la Cambra de Terrassa fruit del procés de renovació dels seus òrgans de govern i va participar activament com a membre de la Comissió d’Indústria i de Medi ambient. L’any 2002, va ser escollit vicepresident primer de la institució, exercint les funcions de la vicepresidència i proposant i liderant diferents iniciatives de modernització de l’entitat i d’activitats innovadores en el camp de la promoció empresarial. El 19 de juny de 2006 és escollit president i renova l’any 2010 un segon mandat com a president fins al 13 de juny del 2019.

Així mateix, l’entitat també va atorgar la Insígnia d’Or a Carles Pons i González, Josep Abad i Pous i Pere Masachs i Biarnés, que han exercit el càrrec de vicepresidents de l’últim mandat de la Cambra, per a la seva tasca proactiva durant el mandat acabat recentment.

Jordi Ballart:El missatge que avui els vull transmetre és un missatge de cooperació i d’ambició per obrir una nova etapa en la història d’aquesta ciutat”

 L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va obrir l’acte expressant que “és una satisfacció i un honor acollir aquesta nova edició dels Premis Cambra que avui ens reuneix aquí. Els premis són com un mirall: ens ajuden a veure’ns tal com som, amb virtuts, amb defectes, amb oportunitats…”. També va posar en relleu que “les empreses guardonades, en els 12 municipis de la demarcació, són de característiques i sectors molt diversos, però tenen en comú un valor molt important, que dóna unitat a aquesta foto de grup, a aquest mirall: són empreses que miren cap al futur, com tantes altres, i que ens ofereixen un exemple d’excel·lència, de talent i de visió de futur”.

Jordi Ballart va destacar que des de l’ajuntament volen donar “un renovat impuls a l’economia terrassenca, a la indústria, al comerç, als serveis, al projecte universitari, a la innovació o a l’economia social i solidària, i tot això emmarcat en una aposta ambiciosa i decidida per la sostenibilitat, per la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, així com pel progrés i la justícia social”. Alhora, va remarcar que “aquest és el missatge que avui els vull transmetre, un missatge de cooperació i d’ambició per obrir una nova etapa en la història d’aquesta ciutat”.

Ramon Talamàs: “Aquesta nostra voluntat convindria acompanyar-la d’una estabilitat política que certament no tenim, fet que hom entén que perjudica un desenvolupament legislatiu que, entre altres objectius, afavoreixi l’activitat empresarial”

 El president de la Cambra, Ramon Talamàs, que va felicitar cordialment les empreses guardonades amb els Premis Cambra, va manifestar el sòlid compromís del seu equip de govern, constituït recentment, per orientar tots els seus esforços i recursos a donar suport al desenvolupament i creixement de l’activitat empresarial de tots els municipis que conformen la demarcació de Terrassa.

Ramon Talamàs va posar en relleu que “la vocació de la Cambra d’impulsar la promoció de les empreses abordant temàtiques i proposant polítiques, que només des de l’àmplia base que aixopluga la Cambra poden ser representatives, no està renyida, ans al contrari, amb analitzar i impulsar iniciatives que ajudin a un desenvolupament harmònic de la societat cercant un just repartiment de la riquesa, objectiu que a la vegada aportarà consistència, estabilitat i potencialitat al nostre mercat intern”.

Alhora, va remarcar en un missatge dirigit al M. Hble. Sr. President i la resta de representants de les institucions públiques al respecte: “Aquesta nostra voluntat convindria acompanyar-la d’una estabilitat política que certament no tenim, fet que hom entén que perjudica un desenvolupament legislatiu que, entre altres objectius, afavoreixi l’activitat empresarial”.

El president de la institució també va manifestar la seva preocupació sobre el fet que “el govern gestiona un pressupost del 2017 prorrogat l’any següent i que malauradament segurament encara serà vigent enguany. En un món en forta evolució, aquesta realitat és difícilment entesa per les nostres empreses, que cada vegada més han de desenvolupar estratègies que, sempre mantenint la base, ajustin recurrentment la seva evolució a la prevista pel mercat”.

Quim Torra: “Terrassa és la tercera ciutat de Catalunya i mereix el mateix tractament que Barcelona o Hospitalet”

 El president de la Generalitat de Catalunya va iniciar el seu discurs assegurant que “les dades reals i objectives” de l’economia “són excel·lents” i demostren que “el país va bé”, tal com queda clar amb el creixement sostingut i equilibrat dels darrers 5 anys, o la previsió que enguany es tancarà amb un creixement del 2,2%.

Alhora, el president va assegurar que els premis atorgats ahir a la nit reconeixen “el talent, la trajectòria i la professionalitat dels guardonats i les seves empreses” al mateix temps que va posar en valor “la seva capacitat per innovar i el seu dinamisme per tirar endavant els seus projectes amb passió”.

El president va tancar la seva intervenció convidant a l’alcalde de Terrassa i a la ciutat egarenca a mantenir una “relació bilateral”, ja que ha recordat que aquesta és la tercera ciutat de Catalunya i mereix “el mateix tractament que Barcelona o l’Hospitalet”, la primera i la segona ciutat de Catalunya.

Segueix llegint la notícia (PDF).

Close Menu