Skip to main content

Ambdues entitats han formalitzat la signatura de la renovació aquest matí a la seu de la Cambra de Terrassa

LA CAMBRA DE TERRASSA I CAIXABANK RENOVEN LA SEVA COL·LABORACIÓ PER POTENCIAR LA INTERNACIONALITZACIÓ EMPRESARIAL I LES SESSIONS CAMBRACTIVA

La Cambra de Terrassa i CaixaBank renoven la seva col·laboració per potenciar la internacionalització empresarial i les sessions Cambractiva

En el marc del conveni, la Cambra i CaixaBank uneixen esforços per intensificar les accions de suport a la internacionalització de les empreses de la demarcació de Terrassa

Les dues entitats continuaran organitzant sessions Cambractiva

Terrassa, 26 de juliol de 2018. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i CaixaBank han renovat l’acord de col·laboració entre les dues entitats per desenvolupar accions conjuntes orientades principalment a potenciar la internacionalització empresarial a la demarcació de Terrassa. El conveni, que s’ha formalitzat en un acte que ha tingut lloc aquest matí a la seu de l’entitat cameral, ha estat signat pel president de la Cambra de Terrassa, Marià Galí, i el director del Centre d’Institucions de Barcelona de CaixaBank, Àngel Tresserras. En l’acte també hi han participat Daniel Gatius, Francesc Gavagnach i Mireia Hernández, director de Banca d’Institucions, director del Centre d’Empreses de Terrassa i directora d’àrea de negoci de la zona de Terrassa, respectivament de CaixaBank, així com Josep Prats, director gerent de la Cambra de Terrassa.

En el marc del conveni, renovat per un any, ambdues institucions continuaran col·laborant conjuntament per promoure accions de divulgació, assessorament i promoció orientades a potenciar l’activitat internacional empresarial, a més a més de promoure les sessions de debat i reflexió sobre temes específics d’interès econòmics i empresarial sota la marca Cambractiva que evolucionaran cap a un format de conferència i debat directe del ponent amb els participants. El conveni també amplia l’oferta de productes i serveis de CaixaBank en l’àmbit de la promoció exterior a les empreses de la demarcació de la Cambra de Terrassa en condicions preferents.

La renovació d’aquest conveni de col·laboració mostra un sòlid compromís de l’entitat financera amb l’activitat empresarial, fet que ha vingut manifestant de forma continuada en els darrers anys amb el seu suport explícit a les accions desenvolupades per la Cambra de Comerç de Terrassa en l’àmbit de la divulgació d’informació sobre temes d’interès empresarial amb les sessions de debat Cambractiva i la promoció de l’activitat internacional de les empreses de la demarcació de Terrassa en matèria d’informació, assessorament i formació sobre mercats, operativa i finançament, màrqueting, logística, transport de mercaderies, etc. en l’entorn internacional.

Cambra de Terrassa, programa de promoció de la internacionalització empresarial

El pla d’internacionalització de la Cambra de Terrassa, que forma part del Pla d’Acció Internacional del Consell General de Cambres de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, està integrat per una oferta de serveis específics d’alt valor afegit. En destaquen el servei d’accés a nous mercats, d’assessorament i acompanyament individualitzat per iniciar l’activitat en els mercats internacionals o consolidar l’activitat exportadora empresarial, així com les missions comercials multisectorials, sessions informatives sobre mercats i el disseny de formació específica per a aquest àmbit.

Així mateix en l’àmbit de l’assessorament jurídic internacional, l’entitat empresarial dóna suport a consultes de caràcter puntual, relacionades sobretot amb fiscalitat en les operacions internacionals, l’IVA, aranzels i tributs a la importació, així com amb la tramitació de documentació relacionada amb les expedicions comercials (legalitzacions de documents i certificats d’origen) i en la redacció de contractes i revisió de clàusules contractuals sobre aspectes vinculats a la intermediació comercial, contractes de distribució, agència i joint-ventures i recuperació d’impagaments.

Cambractiva, referent 

Cambractiva, impulsat per la Cambra de Terrassa l’any 2001, s’ha consolidat com a punt de trobada empresarial que promou el coneixement i el debat de temes d’actualitat que compta amb la participació de ponents de reconegut prestigi dins de l’àmbit econòmic, polític, empresarial o acadèmic. Des de la seva creació, Cambractiva ha comptat amb l’assistència de més de 2.900 empresaris i la participació de més de 140 ponents. En aquesta nova etapa, les sessions Cambractiva evolucionaran cap a un format de conferència i debat directe del ponent amb els participants.

CaixaBank, assessorament per a comerç exterior i tresoreria

CaixaBank és una de les entitats de referència a Espanya en matèria d’assessorament per al comerç exterior i tresoreria a les empreses, amb solucions financeres que faciliten les exportacions i importacions i les cobertures de riscos financers dels clients. L’entitat compta amb un ampli equip d’especialistes en comerç exterior i tresoreria per assessorar sobre els mercats exteriors i cobertures de riscos en divises.

CaixaBank dona suport en 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries que, juntament amb els gestors especialitzat que treballen a les oficines d’Espanya, ofereixen el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l’estranger.

L’entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan començant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexes.

Descarregar PDF.

Close Menu