Skip to main content

LA CAMBRA DE TERRASSA ENGEGA EL PROGRAMA 45+, PER IMPULSAR LA FORMACIÓ EN COMPETÈNCIES DIGITALS I INCENTIVAR LA CONTRACTACIÓ

El principal objectiu del Programa 45+ és oferir una acció directa a persones d’entre 45 a 60 anys en situació d’atur, un dels col·lectius que està patint especialment les conseqüències de l’actual crisi sanitària

Té com a principal objectiu millorar la seva capacitació en competències digitals, adaptant-se als requisits actuals de les empreses en aquest àmbit i afavorir l’augment de possibilitats d’inserció laboral

Per tal de posar en marxa aquest programa, la Cambra i Foment de Terrassa han signat un conveni de col·laboració, sumant esforços, per a la captació del col·lectiu i fomentar l’activitat econòmica local i la inserció laboral

 Properament, la Cambra també oferirà formacions online de l’àmbit digital, en el marc del Programa 45+

Terrassa, 4 de novembre de 2020. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, ha iniciat aquesta setmana, el Programa 45+ per impulsar la formació en competències digitals i incentivar la inserció laboral. Les formacions en competències digitals que s’ofereixen en el marc del programa, van adreçades a persones d’entre 45 i 60 anys en situació d’atur. L’objectiu principal és millorar la seva capacitació en digitalització, adaptant-se als requisits actuals de les empreses en aquest àmbit i afavorir l’augment de possibilitats d’inserció laboral.

El passat dilluns, dia 26, la Cambra va iniciar el Programa 45+ amb formacions presencials en competències digitals de nivell avançat (grup matí) i de nivell bàsic (grup de tarda). A més, properament la institució també té previst oferir formacions online de l’àmbit digital en el marc del Programa 45+.

Tanmateix, per tal de posar en marxa aquest programa, la Cambra i Foment de Terrassa – entitat pública, depenent de l’Ajuntament de Terrassa, que realitza, entre d’altres, activitats dirigides al desenvolupament econòmic local, el foment, gestió i execució dels programes vinculats a la promoció industrial, comercial i la formació ocupacional i qualificadora- han signat un conveni de col·laboració, sumant esforços, per al foment de l’activitat econòmica local i la inserció laboral, a través de la coordinació i seguiment del procés de selecció dels beneficiaris del Programa 45+, amb la derivació de persones que estan en procés d’orientació i de cerca de feina i posteriors actuacions, si s’escau, amb la finalitat de proporcionar informació del servei que pugui ser d’interès per al seu desenvolupament professional i la inserció dels participants.

Donat l’èxit i els bons resultats obtinguts en el Programa de Garantia Juvenil, en el que, des de la Cambra s’han atès més de 1.600 joves, amb més d’un 40% d’inserció al mercat laboral, des de l’any 2015 fins a l’actualitat, la voluntat de la institució és continuar amb aquest compromís posant en marxa noves iniciatives per ajudar, en la mesura del possible, als problemes emergents en l’excepcional situació generada per la COVID-19. És des d’aquest enfocament que la Cambra ha posat en marxa el Programa 45+, un nou projecte de formació i ocupació adreçat a un dels col·lectius que està patint especialment les conseqüències de la crisi sanitària: el col·lectiu de persones de més de 45 anys i fins a 60, en situació d’atur.

Objectius específics i funcionament del Programa 45+

Els objectius específics són millorar les competències bàsiques del públic objectiu; impulsar la formació en competències digitals; incentivar la contractació; millorar l’ocupació; i acomplir els principis horitzontals de desenvolupament sostenible, igualtat d’oportunitats i no discriminació i igualtat entre homes i dones.

Les accions a desenvolupar per aconseguir-ho consistiran en una atenció personalitzada als interessats, informant-los i facilitant-los tots els passos a seguir per a la seva inscripció al programa. Un cop hagin cursat la seva inscripció, diferents professionals especialitzats en matèria d’ocupació de la Cambra realitzaran un acompanyament actiu durant tot el procés:

  • Es realitzarà una orientació per conèixer de primera mà el perfil del participant i determinar conjuntament l’itinerari formatiu a seguir i les accions més adequades a realitzar, en el marc del programa.
  • A continuació, s’executaran les accions formatives en competències digitals necessàries per a la seva capacitació.
  • I, finalment, es durà a terme el seguiment dels participants, per tal d’afavorir la seva incorporació al mercat laboral.

Les persones interessades poden posar-se en contacte amb el departament de formació de la Cambra, mitjançant el telèfon 937339833 o bé per correu electrònic a l’adreça formacio@cambraterrassa.org. Per a més informació sobre el programa a l’apartat web: www.cambraterrassa.org/programa-45/

Descarregar la notícia

Close Menu