Skip to main content
Notícies Cambra

La Cambra de Terrassa augmenta la tramitació online de certificats d’origen i cursa fins a 13.000 documents d’exportació en el 2017

Por 16 gener, 2018desembre 27th, 2018No hi ha comentaris

LA CAMBRA DE TERRASSA AUGMENTA LA TRAMITACIÓ ONLINE DE CERTIFICATS D’ORIGEN I CURSA FINS A 13.OOO DOCUMENTS D’EXPORTACIÓ EN EL 2017

En línia amb el procés de recuperació i enfortiment de l’activitat empresarial internacional, incrementa un 5% l’expedició de documents d’exportació i un 93% el volum d’empreses acollides al servei de tramitació online de certificats d’origen i de legalització de documents de caràcter comercial per a operacions comercials internacionals respecte l’any anterior

Des de l’any 2012 ha crescut un 32% l’emissió de certificats d’origen i documents per a l’exportació

Terrassa, 16 de gener de 2018. En el transcurs de l’any 2017, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha emès un total de 12.945 certificats d’origen i de legalització de documents de caràcter comercial per a operacions internacionals, un 5% més que el total de documents expedits durant l’any anterior. En els darrers cinc anys, la demanda de documents d’exportació per part de les empreses de la demarcació de Terrassa ha incrementat un 30% i la Cambra ofereix actualment serveis d’assessorament i tramitació de documents d’exportació que donen cobertura a un total de 130 països de tot el món.

Per la seva part, el nombre d’empreses que utilitzen el servei d’emissió de certificats d’origen online de la Cambra ha experimentat un espectacular increment del 93% respecte l’any anterior. Al mateix temps, un total de 15 empreses han rebut un servei d’assessorament específic i d’acompanyament de l’entitat empresarial en el procés d’obtenció del número d’exportador autoritzat. Es tracta d’un procediment de sol·licitud d’un certificat de circulació que garanteix l’origen comunitari de les mercaderies per poder acollir-se al tracte aranzelari preferencial existent a la Unió Europea. El seu tràmit davant de l’autoritat duanera competent pot revestir de certes dificultats derivades de la interpretació dels diferents protocols que regeixen els acords preferencials amb la Unió Europea i legislacions internacionals i nacionals i requereix d’una anàlisi detallat i exhaustiu del producte, així com del mercat de destí i la legislació que el regeix.

Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units, Algèria, Colòmbia, Egipte i Índia copen el 43% dels països de destí de les operacions comercials internacionals per a les quals la Cambra de Terrassa ha expedit documents d’exportació en el transcurs de 2017. Els segueixen Qatar, Kuwait, Xile, Turquia, Rússia, Jordània, Iran, Vietnam i Brasil en el rànquing dels quinze primers països de destí de les operacions empresarials en base a les tramitacions expedides per l’organització empresarial.

L’increment de la demanda de documents d’exportació per part de les empreses de la demarcació de Terrassa, bàsics per operar en els mercats internacionals, en el transcurs de l’any 2017 respon a l’evolució a l’alça de l’activitat exportadora del conjunt de Catalunya. Les exportacions catalanes han tancat el tercer trimestre de l’any 2017 amb un total acumulat per valor de 52.677 milions d’euros, un 8,4% més que el mateix període de l’any 2016. Les vendes de Catalunya a l’exterior representen el 26,1% del total exportat per l’estat.

Servei de suport en operacions internacionals

La Cambra de Terrassa ofereix assessorament especialitzat en l’àmbit de la fiscalitat vinculada a les operacions internacionals i suport en la gestió documental per a transaccions comercials i tramitació de documentació vinculada a expedicions comercials, emissió de certificats d’origen i legalització de documents d’exportació.

De fet, el servei d’assessoria jurídica internacional de la Cambra ofereix un suport integral a les operacions empresarials internacionals en l’àmbit comercial (accions relacionades amb la contractació internacional, processos de licitació internacional, establiment i inversions directes a l’exterior i Incoterms), de productes i documentació duanera, impostos i tributs, auditoria en comerç internacional i formes de pagament, a més a més d’un servei de formació i de resolució de conflictes.

L’entitat empresarial, que col·labora de forma habitual amb el Port de Barcelona com a formador especialitzat, dissenya tallers de formació específics en matèria d’origen. Precisament, el proper 20 de març se celebrarà una sessió sobre la incorporació de la marca “made in” a les mercaderies i la seva implicació en la determinació del seu origen des de la perspectiva duanera.

Els certificats d’origen són un document necessari per a les exportacions. Considerat com el “passaport econòmic” de les mercaderies, acrediten el seu origen i han de ser presentats a l’administració duanera dels països de destí. En funció dels acords preferencials, les mercaderies poden gaudir de reduccions o anul·lacions dels drets aranzelaris davant les duanes. A la demarcació de Terrassa, els certificats d’origen són emesos per la Cambra de Comerç de Terrassa.

Descarrega el PDF.

Close Menu