Skip to main content
Notícies Cambra

La Cambra de Terrassa acull la reunió plenària del projecte europeu Graspinno

Por 13 març, 2018gener 2nd, 2019No hi ha comentaris

Els dies 15 i 16 de març a la seu de l’entitat empresarial

LA CAMBRA DE TERRASSA ACULL LA REUNIÓ PLENÀRIA DEL PROJECTE EUROPEU GRASPINNO

La Cambra de Terrassa acull la reunió plenària del projecte europeu Graspinno

En el marc de la trobada, els socis europeus del projecte posaran en comú els avenços en la implementació de les noves eines de suport als processos de contractació pública sostenible d’edificis públics

Terrassa, 13 de març de 2018. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa acollirà els propers dies 15 i 16 de març una cimera plenària dels socis del projecte europeu GRASPINNO. Es tracta de la 5ª reunió del comitè directiu del projecte de cooperació transnacional impulsat l’any 2016 per dissenyar i implementar mecanismes de suport al desenvolupament sostenible en els processos de contractació pública per a la rehabilitació i millora energètica dels edificis púbics i les accions de millora en matèria d’eficiència energètica. A les 10h del matí del dijous 15 de març, un discurs de benvinguda per part de la Cambra de Terrassa donarà el tret de sortida a una trobada orientada a posar en comú les valoracions sobre l’impacte i els avenços de les noves eines i recursos que, dissenyats sota una metodologia transnacional comuna, han de servir per donar suport a les relacions contractuals entre Administracions i empreses sota criteris d’eficiència, sostenibilitat i competitivitat.

En el marc del GRASPINNO 4t Project Meeting, representants de tots els organismes que formen part del projecte presentaran els resultats de la implementació de les noves eines en cada un dels països socis. Recordem que en la segona fase del projecte, els socis han desenvolupat un software de càlcul LCC (Life Cicle Cost) i una plataforma eGPP (electronic Green Public Procurement) per donar d’alta els processos de contractació per part de les Administracions i consultar els procediments oberts per part de les empreses i, finalment, al mateix temps que han dissenyat una base de dades de productes i serveis que capacita a les empreses oferir els seus productes i a les Administracions consultar l’oferta del mercat.

Després de la presentació dels resultats de cada una de les proves pilots i d’una posterior valoració global, a les 13h tindran lloc les sessions de presentació dels Living Labs iniciats a les diferents regions participants. En aquest sentit, representants de la Cambra de Terrassa presentaran els resultats de la sessió Living Lab que sobre gestió sostenible del consum energètic es va celebrar el dia 22 de febrer de 2018 a Terrassa, en el marc del qual un grup d’empresaris van analitzar l’ús de sistemes dissenyats per mesurar i analitzar els consums energètics i, al mateix temps, van mantenir un intercanvi d’experiències i coneixements orientats a millorar la gestió energètica en les instal·lacions de les organitzacions públiques i privades. En el transcurs de les sessions cadascuna de les regions participants concretaran els següents passos per consolidar les experiències Living Labs iniciades en el marc del projecte. A les 17,10h, amb la definició d’un pla d’acció per al proper semestre es clourà la primera de les dues jornades que conformen aquesta trobada.

Un Living Lab és un banc de proves reals i un entorn d’experimentació on els usuaris i els productors poden co-crear innovacions. El seu principal objectiu és la creació de nous productes, serveis i infraestructures adequades a les necessitats reals de la societat. En aquests processos intervenen tant col·lectius públics com privats, els escenaris que s’ofereixen són els espais on es desenvolupen i proven prototips tecnològics per a la millora del benestar ciutadà i que tindran una efectivitat real i provada. La Comissió Europea caracteritza els Living Labs com Aliances Públic-Privat-Persones (PPPP) per a la innovació oberta impulsada pels usuaris. Els Living-Lab es basen en quatre activitats principals: co-creació (co-disseny dels usuaris i dels productors), exploració (el descobriment dels usos emergents, els comportaments i les oportunitats del mercat), experimentació (la implementació d’escenaris “en viu” dins de les comunitats d’usuaris) i avaluació (avaluació de conceptes, productes i serveis d’acord a criteris socioeconòmics ergonòmics, soci-cognitius i socioeconòmics).

El divendres 16 de març, s’iniciarà amb una ponència per part de Ramon Pascual, representant de l’Institut Català de la Recerca Energètica (IREC), que presentarà la comunitat MEDNICE, un consorci que treballa per l’eficiència energètica en edificis públics, seguit d’una reunió del comitè directiu del projecte GRASPINNO i la reunió de presentació de conclusions. A partir de les 12h i fins a les 18,30h l’agenda està destinada al desenvolupament d’activitats i reunions de caràcter tècnic i sectorial.

Recordem que en la fase de prova pilot d’aplicació de la nova metodologia per a la millora d’edificis públics en l’àmbit de l’eficiència energètica, la Cambra de Terrassa va promoure durant l’any 2017 el projecte Solar Campus de l’UPC de Terrassa, per una banda, en el marc del qual alumnes de final de carrera del Grau d’Enginyeria han fet una instal·lació de plaques fotovoltaiques en dos edificis del campus de Terrassa, concretament la biblioteca i la facultat de robòtica. Per l’altra, la segona prova pilot s’ha implementat a l’edifici de la Cambra de Terrassa s’ha procedit a la renovació de les lluminàries Leds.

Finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de la primera convocatòria del Programa INTERREG Mediterranean per als anys 2014-2020, GRASPINNO acull un total de 12 socis de 7 països europeus: Grècia, Itàlia, Espanya, França, Xipre, Bòsnia Hercegovina i Eslovènia.

GRASPINNO 4th Project Meeting

Data: 15 i 16 de març de 2018

Lloc: Cambra de Comerç de Terrassa. Blasco de Garay 29-49. Terrassa

 

Dijous 15 de març de 2018

10,00h – Benvinguda per part de Cambra de Terrassa

10,15h – Presentació de resultats i valoració dels projectes pilot

12,55h – Presentació de resultats i valoració de Living Labs

16,10h – Pla d’acció per al proper semestre

17,10h – Fi de la jornada

Divendres 16 de març de 2018

10,00h –  Presentació del Projecte Horitzontal MEDNICE, per Ramon Pascual

10,30h – 5ª Reunió del Comitè Directiu

12,00h – Resum de conclusions

12,30h – Reunions de grups de treball i de caràcter tècnic entre els socis del projecte 18,30h – Fi de la jornada i de la trobada plenària

Confirmacions d’assistència a: Departament de Comunicació de la Cambra de

Terrassa (comunicacio@cambraterrassa.org ó al telèfon 93 733 98 33)

Descarrega el PDF.

Close Menu