Skip to main content

La Jornada d’Internacionalització tindrà lloc a la seu de la institució

LA CAMBRA DE COMERÇ DE TERRASSA ORGANITZA LA IV JORNADA D’INTERNACIONALITZACIÓ, EL PROPER 24 D’OCTUBRE

La Jornada compta amb el patrocini de CaixaBank, Port de Barcelona, DSV i  Air France-KLM, el suport del projecte europeu Chimera i la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, l’Enterprise Europe Network, la Comissió Europea i Lúcid Design Agency

Amb el lema “Quin és el teu mercat? Supera les barreres comercials”, la jornada oferirà fins a sis conferències especialitzades en comerç internacional, emmarcades en el context econòmic i polític, tractant temes tan actuals com el Brexit

Joan Tugores, en la conferència inaugural, abordarà qüestions de l’actualitat internacional relacionades amb la guerra comercial i com aquesta afecta el sector exportador

Terrassa, 9 d’octubre de 2019. El proper 24 d’octubre tindrà lloc, a la seu de la institució, la IV edició de la Jornada d’Internacionalització organitzada per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa. Sota el fil conductor “Quin és el teu mercat? Supera les barreres comercials!”, la jornada s’emmarca en el difícil de preveure context econòmic i polític actual. Escenari que ha causat que les empreses exportadores hagin d’afrontar dificultats i barreres comercials, cada vegada més complexes.

Configurat com un espai de trobada entre empreses amb activitat internacional i professionals vinculats a l’àmbit de la internacionalització, la quarta edició de la Jornada d’Internacionalització oferirà fins a sis conferències especialitzades en comerç internacional, emmarcades en el context econòmic i polític, tractant temes actuals com el Brexit.

La Jornada es desenvoluparà, des de les nou del matí fins al migdia, en un format participatiu que, a més a més de les conferències i sessions de divulgació, integrarà espais relacionals orientats a afavorir la generació de contactes i l’intercanvi d’experiències i accions promocionals, sorteig d’obsequis per part de la institució, els patrocinadors i els col·laboradors de la jornada i descomptes per als participants.

Programa de la IV Jornada d’Internacionalització

Després de la benvinguda formal de la jornada, a càrrec del president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, s’iniciarà la primera conferència sobre els reptes de l’economia mundial i com afectaran el comerç internacional, la qual serà introduïda per Joan Tugores, catedràtic d’economia de la Universitat de Barcelona.

La jornada també acollirà una conferència envers aspectes tan actuals del context econòmic i polític mundial com el Brexit, a càrrec de José Ignacio Pradas Poveda, Director territorial de Comerç i d’ICEX de Catalunya. Altres aspectes clau sobre el comerç internacional que s’abordaran en la IV edició de la Jornada d’Internacionalització de la institució, seran les  diferents fórmules que existeixen perquè un producte o servei arribi als diferents mercats; ponència que anirà a càrrec de Marta Torrents, exsecretària general de la institució i advocada especialitzada en comerç internacional, fiscal, tributari i dret duaner i sòcia Directora de Torrents Law & Customs (TLC).

La Jornada acollirà també sessions de divulgació sobre aspectes logístics i de transport, tan emmarcades en les tendències actuals, com “Smart Ports. Ports 4.0” (ponència a càrrec de Joan Carbonell, responsable de cadenes logístiques del Port de Barcelona) com en el context polític i econòmic actual, amb la conferència “Solucions logístiques actuals i què ens espera amb el Brexit” (a càrrec de Josep Fusté, Director, Sales de DSV Solutions Spain). A més a més, CaixaBank, tancarà el bloc de les conferències de la Jornada facilitant i aprofundint en les recomanacions dels millors instruments de finançament i fluctuacions de divises.

Enguany, la Jornada d’Internacionalització també comptarà amb un espai de networking amb la participació dels patrocinadors i col·laboradors de l’esdeveniment, amb qui els participants podran reunir-se, en el marc d’un lunch en format relacional. En finalitzar el networking, es realitzarà el sorteig dels obsequis proporcionats per la Cambra i per les empreses patrocinadores i col·laboradores de la jornada.

 La 4a edició de la Jornada d’Internacionalització està organitzada per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i compta amb el patrocini de CaixaBank, Port de Barcelona, DSV i Air France-KLM, el suport del programa Europeu Chimera i la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, l’Enterprise Europe Network i la Comissió Europea, així com de Lúcid Design Agency. Per consultar el detall del programa i fer les inscripcions, les empreses poden consultar el lloc web de la jornada www.jornadainternacionalitzacio.com.

 

Segueix llegint la notícia (PDF)

Close Menu