Skip to main content

Dissabte, dia 27 de maig, a partir de les 10 del matí

La Cambra de Comerç de Terrassa obre de nou les portes al col·lectiu artístic Urban Sketchers de dibuix urbà en grup

Se celebrarà una master class del reconegut il·lustrador Jorge Arranz i
una sessió de “Dibujazz” amb el grup musical “The Heeks”

 

Terrassa, 25 de maig 2023 – La Cambra de Comerç de Terrassa obre aquest dissabte, 27 de maig, les seves portes al col·lectiu Urban Sketchers, amb una jornada artística i festiva, a l’hora, que es perllongarà durant tot el dia. La cita començarà a les 10 del matí amb la master class del reconegut il·lustrador Jorge Arranz, titulada “La línea es la esencia de todo dibujo”. Un dels moments més genuïns de la diada tindrà lloc a partir de les 16.00, ben dinat, quan se celebrarà la “Dibujazz”, una dibuixada al ritme de l’actuació musical del grup “The Heeks”. L’activitat està organitzada pel Grup d’Artistes Plàstics i Visuals d’Amics de les Arts i JJMM, i compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Terrassa, que per segona vegada acull aquesta experiència a les seves instal·lacions.

La Cambra de Terrassa serà seu, durant un dia, del moviment artístic Urban Sketchers, una jornada dedicada a l’experiència creativa del dibuix en grup i inspirada en el patrimoni urbà. Després de la master class d’Arranz, que obrirà la jornada a primera hora, les persones assistents tindran temps per dibuixar i aprofundir en els consells de l’il·lustrador oferts en la master class. El dinar de germanor (al restaurant La Coral de Prodis), la “Dibujazz”, i la foto final amb els dibuixos creats durant el concert completen el programa d’aquesta jornada artística i festiva. Aquesta és la segona ocasió que la Cambra de Terrassa acull aquesta experiència creativa. La primera trobada, celebrada l’any 2021, va aprofundir en els diaris gràfics.
El col.lectiu Urban Sketchers persegueix captar amb el dibuix el patrimoni tal com és en el moment de ser plasmat i entès com una manera contribuir a la seva preservació. Per sumar-se al col·lectiu no cal tenir una formació especialitzada, només compartir els valors d’aquest moviment. Així doncs, entre els preceptes d’Urban Sketchers està el de dibuixar in situ, a cobert o a l’aire lliure “capturant directament allò que observem”. Altres trets que defineixen el col·lectiu és que els seus dibuixos expliquen la història del seu voltant i cerquen la fidelitat de les escenes que presencien. L’ajuda mútua, el dibuix en grup i compartir les creacions a Internet són també elements inherents i fundacionals d’aquest moviment.
Aquesta jornada se celebrarà, en bona part, a l’interior de la seu de la Cambra de Comerç de Terrassa, recentment renovada en Cambra Business & Working. Una important transformació interior que reforça, també des de la seva arquitectura, la vocació de l’entitat com espai obert, dinàmic i viu per al teixit empresarial i la seva projecció, sense oblidar la ciutat i els valors per a la millora social.

Close Menu