Skip to main content
Notícies Cambra

La Cambra adequa el seu sistema integrat de gestió de qualitat i medi ambient a la nova versió 2015 de les normes ISO 9001 i ISO 14001

Por 8 gener, 2018desembre 27th, 2018No hi ha comentaris

Pionera en el seu compromís amb el sistemes de gestió de la qualitat, la Cambra obté les certificacions ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015

LA CAMBRA ADEQUA EL SEU SISTEMA INTEGRAT DE GESTIÓ DE QUALITAT I MEDI AMBIENT A LA NOVA VERSIÓ 2015 DE LES NORMES ISO 9001 I ISO 14001

Terrassa, 8 de gener de 2018. Amb l’obtenció de les certificacions ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa evidencia que el seu sistema integrat de gestió de la qualitat i el medi ambient compleix amb tots els requisits establerts en la nova versió 2015 de les normes internacionals de gestió ambiental i de gestió de la qualitat. Les noves certificacions enforteixen el compromís de la institució empresarial de continuar dissenyant i oferint serveis empresarials eficients amb alts estàndards de qualitat i de respecte pel medi ambient per als seus clients i les empreses de la demarcació.

A diferencia de les darreres versions corresponents a l’any 2008, les noves normatives fan especial èmfasi en la integració de conceptes com la gestió de riscos i d’oportunitats que, juntament amb l’anàlisi de context, faciliten la identificació de les oportunitats i l’assoliment d’objectius. Al mateix temps, es reforça l’enfoc de gestió per processos en els àmbits on es concentren més els riscos, que són el lideratge i la planificació, amplien l’àmbit conceptual de client i integra els grups d’interès on les empreses exerceixen influència o són influïts en la seva activitat (proveïdors i administracions públiques, per exemple) i introdueix el terme productes i serveis per adequar-se a tota relació comunicativa de l’empresa amb els seus proveïdors i, així mateix, incideix en la generació i control d’informació (registres i processos) documentada més que no pas en l’ús del clàssic manual de qualitat.

Veterana i precursora en el seu compromís amb la implementació de sistemes de control de processos en l’àmbit de la qualitat i la gestió mediambiental, la Cambra de Terrassa va obtenir la seva primera certificació de la norma de qualitat l’any 1999, amb la ISO 9001:1994 i va esdevenir la primera cambra de comerç a Espanya en obtenir la certificació pel disseny del seu servei (ISO 9001) en un moment en què les empreses i institucions que començaven a certificar-se a l’Estat tendien a fer-ho sense tenir en compte el disseny i per la norma ISO 9002. El març de 2003, va ampliar l’abast de la certificació de qualitat ISO 9001:2000 per a tots els seus serveis empresarials amb la finalitat de situar l’entitat terrassenca davant dels empresaris de la demarcació com una entitat moderna, eficient i orientada a oferir serveis d’utilitat i ben valorats. Aquest procés es culmina amb l’obtenció de la certificació ISO 14001 de gestió mediambiental l’any 2005, esdevenint en aquella ocasió la primera cambra de comerç catalana a obtenir la certificació mediambiental.

Assessorament empresarial

La Cambra de Terrassa també ofereix un servei especialitzat d’assessorament i implantació de la ISO 9001 i ISO 14001 adreçat a les empreses. Coincidint amb la implementació de la nova versió 2015 de les certificacions de qualitat i de gestió mediambiental, que la pròpia ISO promou per substituir les versions anteriors corresponents al 2008 (ISO 9001) i al 2004 (ISO 14001), la Cambra promou un servei específic per facilitar el període transitori d’adaptació que finalitza el setembre de 2018.

Per a les empreses, la implementació d’accions orientades a mantenir alts estàndards de qualitat i de gestió mediambiental els proporcionen avantatges competitives dins dels seus mercats amb un increment de la confiança dels potencials clients, millora de la imatge empresarial, increment de la fidelitat dels clients, millora de la posició competitiva i obertura a nous mercats. Des de la perspectiva de la gestió interna, la implementació dels processos dissenyats sota la normativa de qualitat, afavoreixen millores en la productivitat, augment de la rendibilitat, major capacitat de resposta i flexibilitat, millora de la motivació i major capacitat per crear valor tant per a la pròpia empresa com per als seus proveïdors i socis estratègics.

El servei d’assessorament d’implantació de la ISO 9001 i ISO 14001 forma part de l’àmbit de gestió empresarial de la Cambra que acull també els serveis d’assessorament i gestió de subvencions per a projectes d’innovació, assessorament i gestió d’incentius fiscals tant per a la innovació com per al medi ambient; suport a gerència i direcció; assessorament en estalvi energètic; assessorament i gestió en propietat industrial i assessorament en màrqueting digital.

Descarrega el PDF.

Close Menu