Skip to main content

Més de 800 persones van participar en els actes  dels guardons empresarials de la Cambra de Comerç de Terrassa

Kreios Space, Premi a la Millor Start-up dels Premis Cambra 2023

amb un disseny revolucionari de satèl·lits

 

L’elecció es va fer votació telemàtica i in situ del públic assistent a l’acte celebrat al Teatre Principal.


Terrassa, 28 abril 2023 –
El projecte Kreios Space SL, amb un disseny revolucionari de satèl·lits i allotjat a l’UPC de Terrassa, va resultar, ahir vespre, per votació telemàtica, el projecte guanyador del Premi a la  Millor Start-up dels Premis Cambra 2023. L’acte, celebrat al Teatre Principal amb un aforament ple fins a la bandera, tancava una jornada intensa de reflexió i intercanvi sobre l’empresa i l’emprenedoria que es va desenvolupar durant tot el dia amb representants polítics i intervencions de referents empresarials de primer ordre. Més de 800 persones van transcórrer durant el dia d’ahir pels Premis Cambra 2023, de la Cambra de Comerç de Terrassa.

Un Teatre Principal ple fins a la bandera va ser l’escenari, ahir vespre, de la darrera sessió dels Premis Cambra 2023 dedicat a l’Espai Emprenedoria. La sessió acollia la primera edició del Premi en la categoria a la Millor Start-up dels Premis Cambra. Les tres empreses emergents finalistes i candidates al Premi eren Clarity Stethoscope SL, que treballa per a la utilitat dels mòbils com a estetoscopi mèdic; Kreios Space SL, de disseny de satèl·lits amb un sistema totalment innovador de propulsió elèctrica autònom i sostenible; i Invite Tech SL, una aplicació per afavorir la sociabilitat entre els joves.

Per elecció telemàtica i in situ dels assistents a l’acte, Kreios Space S.L, va resultar el projecte guanyador del Premi a la Millor Start-up, amb quasi un 60% dels vots. El projecte presentat pel seu director comercial, Francisco Boira, és un  sistema innovador i disruptiu que, segons els seus creadors, “canviarà el paradigma del món dels satèl·lits, habilitant per primera vegada a les òrbites terrestres molt baixes (conegudes com a VLEO)”. Aquest fet permet un augment de la resolució́ en imatges terrestres i millora de la latència en telecomunicacions. Aquesta tecnologia permetrà, per exemple,  detectar amb antelació́ desastres forestals, fer un control marítim més segur, millorar l’estudi del canvi climàtic, o proveir de 5G zones on avui en dia no és factible. Un altre dels aspectes revolucionaris del projecte és que  propulsor elèctric només utilitza aire i energia solar, i és totalment sostenible.

El guardó al Premi Cambra 2023 a la Millor Start-up, així com els diplomes als dos projectes finalistes, va ser lliurat pel secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Sr. Albert Castellanos.

Rock & Business

La conferència-espectacle de l’emprenedor Josep Coll “Rock&Business” va posar un engrescador, divertit i inspirador punt final als Premis Cambra 2023.  Josep Coll, advocat, rocker, emprenedor i fundador de Red Points va presentar “la primera conferència d’emprenedoria de la història amb banda de rock en directe”, en paraules el mateix empresari.  El show d’aquest l’emprenedor nat, creador d’una de les vint-i-cinc start-ups tecnològiques més importants d’Europa, acompanyat d’un altre emprenedor, Coque Moreno, a la guitarra, i una banda de vuit músics va connectar de ple amb un públic intergeneracional que omplia el Teatre Principal.

Premis Cambra 2023

Més de 800 persones van participar, ahir, dia 27 d’abril, en els actes dels Premis Cambra 2023 que es van desenvolupar durant tota la jornada (de les 09.30 a les 23:00) a la seu de la Cambra de Comerç de Terrassa i al Teatre Principal (a partir de les 19.30).  La jornada va començar puntualment amb l’Espai a la Internacionalització. En aquest primer acte,   l’Hble. consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Sra. Meritxell Serret  lliurava a l’empresari Sr. Joaquim Badrinas, fundador l’empresa Finsa JOB Group el Premi a la Internacionalització. Finsa està especialitzada a la fabricació de teixits tècnics per a filtració industrial. Actualment, la companyia, amb una plantilla de 56 persones, exporta a més de 65 països. L’activitat exportadora suposa ara mateix per a l’empresa terrassenca el 72% del negoci. Del volum exportador actual, el 52% és fora de la UE.

La Presentació Institucional dels Premis Cambra 2023 va protagonitzar la segona sessió del matí. Un acte presidit per l’Hble. consellera d’Economia, Sra. Natàlia Mas, i amb l’assistència de l’Il·lm. alcalde de Terrassa, Sr. Jordi Ballart,  i l’Il·lm. president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Sr. Ramon Talamàs. Durant aquest acte es va fer lliurament del Premi a la Trajectòria Empresarial, al president i fundador del Grupo Indukern, el Sr. José Luís Díaz-Varela. Amb aquest guardó es reconeixen les fites empresarials assolides pel Grupo Indukern i la seva vinculació a Terrassa amb Kern Pharma, el 3r laboratori d’Espanya en unitats venudes i una de les principals plantes farmacèutiques.

A la tarda, es va celebrar el lliurament dels Premis a Innovació i a la Sostenibilitat, en una sessió conjunta en la qual va destacar la conferència del president d’Enagas SA., Sr. Antonio Llardén sobre sostenibilitat i seguretat energètica. Jordi Delcor, Chief Learning Officer, de la companyia Innovamat Education SL, de serveis educatius, va recollir el Premi a la Innovació

Innovamat compta amb un equip de 310 professionals i es dedica a la creació de solucions didàctiques innovadores en l’ensenyament de les matemàtiques. Innovamat ha estat reconeguda per diferents institucions per la seva capacitat innovadora i disruptiva.

Per la seva banda, Maurici Badia, Founder & Chief Culture Officier d’Hannun SA, recollia el Premi a la Sostenibilitat. Hannun, creada l’any 2017, és la primera empresa espanyola a disposar de la certificació BCorp del sector del moble a Europa. Els materials que es fan servir a Hannun no contaminen i són reciclables: fustes d’origen sostenible certificat o recuperades, vernissos sense tòxics i tèxtils de fibres naturals. Enguany, i per tercer any consecutiu, Hannun han obtingut el distintiu Calculo y Reduzco, segell que atorga l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic.

Els patrocinadors dels Premis Cambra 2023

Els Premis Cambra 2023 compten amb el patrocini de l’Ajuntament de Terrassa, CaixaBank, Consorci de la Zona Franca, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, LS2 Helmets, Bidons Egara, Circutor, Eurofragrance, Masachs Naus Industrials, Movento Sarsa, Serafí, Vitaly, Baldó i Associats Constructora, GrupTG DX, Hercal, Hotel Petit Luxe i Torrella Ingeniería-Arquitectura. Amb la col·laboració de Jupa Hamburgueseria&Salsitxeria, RACC, Aparcament Vapor Ventalló, EmpoderaT cofinançat pel FSE i amb Diari de Terrassa i Via Empresa com a Media Partners.

 

Close Menu