Skip to main content

Aquest matí, s’ha dut a terme una trobada entre els membres fundacionals del hub, en què s’han visualitzat els propers passos a seguir 

JA ESTÀ EN MARXA EL DIGITAL IMPULSE HUB, IMPULSAT PER LA CAMBRA DE TERRASSA, ELS AJUNTAMENTS DE RUBÍ, SANT CUGAT DEL VALLÈS I TERRASSA, LA UOC, LA UPC I EL CITM

El Digital Impulse Hub és fruit de la col·laboració pública i privada per a la transformació digital; aglutina administracions locals, universitats i els seus grups de recerca, coordinats per la Cambra de Comerç de Terrassa

Aquesta aliança té com a objectiu impulsar i promoure la transformació digital, la digitalització de la indústria i el comerç, del sector públic, de la formació, el creixement de les start-ups digitals, la innovació i la competitivitat internacional de les pimes

Terrassa, 23 de juliol de 2020. Aquest matí, s’ha dut a terme una trobada institucional entre els membres fundacionals del Digital Impulse Hub; l’aliança per impulsar i promoure la transformació digital de la indústria i el comerç, del sector públic, de les eines de formació, el creixement de les start-ups digitals, la innovació i la competitivitat internacional de les pimes. Aquest Digital Innovation Hub (DIH) està impulsat per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, l’Ajuntament de Rubí, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, l’Ajuntament de Terrassa, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la UPC. El Digital Impulse Hub ja es troba registrat en el catàleg de Digital Innovation Hubs de la Comissió Europea.

Durant la reunió, que ha estat celebrada en doble format – format presencial a la seu de la Cambra i en format telemàtic-, s’han visualitzat els resultats obtinguts fruit del grup de treball establert durant els darrers mesos, alhora que s’han revisat els propers passos i accions a seguir per al desenvolupament i promoció d’aquest projecte conjunt.

La urgent necessitat d’avançar en la transformació digital tant de la pime com en el sector del comerç, així com en la capacitació de les persones i en l’àmbit de l’administració pública, marca la necessitat d’unir la quàdruple hèlix –empresa, recerca i educació, administració i ciutadania- per enfocar els esforços territorials ben alineats amb les prioritats del Digital Europe Programme, que marcarà les actuacions en el marc europeu de la digitalització durant el període 2021-2027.

Aglutinar, posant en comú i a disposició de les empreses i de la societat, els recursos de les entitats que participen en el hub que estiguin enfocats a impulsar la digitalització, és el substrat actual en què es fonamenta aquesta iniciativa –que ja camina- per propiciar una participació coordinada en consorcis internacionals i aportar valor afegit al desenvolupament territorial i socioeconòmic en el camp de la digitalització a través de projectes europeus.

En la reunió d’aquest matí, han participat els/les següents representants de cada membre fundacional del Digital Impulse Hub:

  • Ajuntament de Terrassa: Sr. Isaac Albert, Tinent d’Alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat, Miquel Pérez, Director de Serveis d’Activitats Econòmiques i Josep Villagrasa, Assessor de l’Àrea Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat.
  • Ajuntament de Sant Cugat, Sra. Elena Vila, Tinenta d’Alcalde de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç.
  • Ajuntament de Rubí: Sra. Olga Gonzàlez, Coordinadora de l’Àrea d’Indústria, Comerç i Ocupació.
  • Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia: Sr. Carles Sora, Director Acadèmic i Sr. Josep Torelló, Responsable de l’Àrea de Recerca.
  • Universitat Oberta de Catalunya: Sra. Àngels Fitó, Vicepresidenta.
  • Universitat Politècnica de Catalunya: Sr. Xavier Roca, Director de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa.
  • Cambra de Comerç de Terrassa: Sr. Ramon Talamàs, President, i Sra. Natàlia Cugueró, Vicepresidenta Tercera i Josep Prats, Director Gerent.

L’activitat del hub es recull a https://www.digitalimpulsehub.eu/ i té definida la seva identitat visual corporativa: la tipografia és acompanyada d’una xarxa en forma de cercle en simbolització de la unió i interconnexió, mitjançant nodes i enllaços que connecten una xarxa global digital (s’adjunta logotip).

Què és, doncs, Digital Impulse Hub?

Digital Impulse Hub és un projecte comú estratègic, fruit de la col·laboració pública i privada, per a fomentar la transformació digital de la pime i del comerç, també del sector públic, fomentar la formació i capacitació digital i afavorir el creixement de les start-ups digitals, la innovació i la competitivitat internacional de les pimes.

Aglutina centres de competència, universitats i els seus grups de recerca, l’administració local i empreses i start-ups, que seran coordinades per la Cambra de Terrassa. El hub està localitzat en un àmbit territorial amb entitat i dinàmiques pròpies dins la gran àrea d’activitat socioeconòmica en l’entorn de Barcelona, on es localitza la principal indústria manufacturera d’alta tecnologia i les principals empreses d’enginyeria, digitalització i un important clúster d’indústries creatives digitals.

Per a més informació, consultar el lloc web: https://www.digitalimpulsehub.eu/

Membres fundadors del Digital Impulse Hub

Descarregar la notícia

Close Menu