Skip to main content

Comunicat de FEMvallès:

FEMVALLÈS PROPOSA AL MINISTERI UNA OFICINA DE COORDINACIÓ DEL TRANSPORT DE MERCADERIES FERROVIÀRIES AL VALLÈS

Proposen una oficina de coordinació del transport de mercaderies al Vallès que coordini les administracions i impulsi el canvi modal

La proposta s’ha presentat al Ministeri de Transports dins la convocatòria del “Programa de Suport al Transport Sostenible”

Vallès, 10 de març de 2020. La setmana passada FEMvallès va presentar la seva proposta a la convocatòria del “Programa de Suport al Transport Sostenible” del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MiTMA). La proposta dels vallesans posa sobre la taula la creació d’una oficina de coordinació del transport de mercaderies en el tram vallesà del Corredor Mediterrani. L’oficina coordinaria les administracions i treballaria per promoure el transport ferroviari assessorant les empreses en el canvi del transport de mercaderies de carretera a ferrocarril. Aquest canvi és qualificat d’imprescindible en les polítiques dels fons europeus, ja que la mateixa UE s’ha proposat arribar al 2030 amb un 30% del transport de mercaderies via ferrocarril.

La proposta de FEMvallès va de la mà del Centre Intermodal de La Llagosta, una estació ferroviària que funcionarà d’entrada i sortida de mercaderies del Corredor Mediterrani. Aquesta estació és considerada l’actuació més important a Catalunya del corredor, ja que tot apunta que serà l’entrada de les mercaderies via ferrocarril de la península.

Descarregar la notícia

Close Menu