Skip to main content

Comunicat de FEMvallès:

FEMVALLÈS I EL COMISSIONAT PEL CORREDOR MEDITERRANI ES REUNEIXEN PER IMPULSAR LA CENTRAL INTERMODAL DE LA LLAGOSTA

La Central ferroviària de La Llagosta ha d’esdevenir un dels pols de transport de mercaderies més importants del sud d’Europa

FEMvallès insta a Adif a desenvolupar la infraestructura necessària per a la posta en marxa immediata

Les obres necessàries es podrien enllestir en dos anys

Vallès, 21 de gener de 2020. L’entitat vallesana FEMvallès i el Comissionat del Govern espanyol pel Corredor Mediterrani, es reuniren ahir telemàticament per compartir visions sobre el futur de la mobilitat ferroviària al Vallès i a Catalunya. S’han tractat projectes com la Central Intermodal de La Llagosta o el transport de viatgers en l’Alta Velocitat pel Corredor Mediterrani. Ambdues entitats han compartit un extens diàleg on han trobat moltes complicitats en el plantejament d’infraestructures de mobilitat.

FEMvallès ha aprofitat la trobada per reivindicar el paper de la futura Central Intermodal de La Llagosta, una central de mercaderies que potenciarà l’economia del Vallès, on es concentren el 30% de les indústries de Catalunya.

L’associació reclama però, que ADIF desenvolupí els complements d’infraestructura necessaris, per tal de connectar l’espai amb el Corredor Mediterrani el més aviat possible. Amb una mínima intervenció a la via es podria iniciar el tràfic de trens de mercaderies amb ample europeu aprofitant les infraestructures existents. L’obra es podría dur a terme mentre es desenvolupa la transformació del centre logístic i ferroviari.

Tant FEMvallès com el Comissionat del Govern consideren que la Central Intermodal serà un dels pols de logística ferroviària més importants del sud d’Europa. Desenvoluparà un important paper en la reducció d’emissions de CO2 i en l’abaratiment dels costos de transport de mercaderies.

FEMvallès afirma que si hi ha voluntat, la Central pot enllestir-se en dos anys.

L’entitat vallesana aprofita el comunicat per reivindicar la presència de les entitats econòmiques vallesanes en l’òrgan de govern de la futura Central Intermodal.

Descarregar la notícia

Close Menu