Skip to main content

EUROPEAN FLAVOURS & FRAGRANCES SPAIN, BIO-FIL I HERCAL DIGGERS, EMPRESES GUANYADORES DELS PREMIS CAMBRA 2022

La gala dels Premis Cambra tindrà lloc el dia 14 de juliol al Teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat, en un acte que reivindicarà la finalització de la B-40

Els Premis Cambra 2022 compten amb el patrocini de CaixaBank, Fragrance Science, Consorci de la Zona Franca, Grupo Preving, Bidons Egara, Circutor, Direxis (GrupTG DX), Ekon, Masachs Naus Industrials, Sarsa Vallès, Kern Pharma, Lasenor, Baldó i Associats Constructora, DSV, Heavy Movement, JPM – Inmuebles y Gestión 1993, La Sirena, Serafí Indústria Gràfica i Eurofragance. Amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Casamitjana, la Passió d’Olesa de Montserrat, el RACC i amb Diari de Terrassa i Via Empresa com a Media Partners

Terrassa, 27 de maig de 2022. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa informa de les empreses guardonades amb els Premis Cambra 2022, pel que fa a les tres categories obertes a la participació, per a les quals es van rebre un total de 36 candidatures. No ha estat fàcil, ja totes elles eren meritòries i amb projectes molt consistents, però el jurat després de successives valoracions va tancar el seu veredicte.

El Jurat dels Premis Cambra 2022, reunit el passat dilluns va atorgar, en una laboriosa tasca de selecció, el Premi Cambra a la Internacionalització a European Flavours & Fragrances Spain (Rubí); el Premi Cambra a la Innovació a Bio-Fil (Terrassa) i el Premi Cambra a la Sostenibilitat a Hercal Diggers (Terrassa).

Les tres empreses guanyadores dels Premis Cambra 2022

European Flavours & Fragrances Spain (Rubí), Premi Cambra 2022 a la Internacionalització

Fundada l’any 2013, European Flavours & Fragrances Spain, situada a Rubí, es dedica a la fabricació i la comercialització d’aromes destinades a la indústria de l’alimentació i les begudes.

Actualment, European Flavours & Fragrances Spain, amb clara vocació internacional des de la seva creació, desenvolupa un model d’exportació directa a clients estratègics de països emergents, agents comercials i distribuïdors exclusius, a més de comptar amb filial comercial i oficines comercials internacionals. Actualment, exporta els seus productes a 36 països d’arreu del món, entre els quals s’hi troben: Nigèria, Marroc, Regne Unit, Turquia, Emirats Àrabs Units, Ucraïna, Rússia, Filipines, Kuwait, Malàisia, Jordània, Pakistan, Singapur, Ghana, Vietnam, Kènia i l’Aràbia Saudita, entre d’altres.

La companyia compta amb 22 treballadors i treballadores i també amb 4 estudiants en pràctiques en la modalitat de Formació Professional Dual, per la qual European Flavours & Fragrances Spain hi té una aposta ferma, a més de col·laborar de forma estreta amb diferents empreses i institucions locals.

Amb l’aplicació d’una estratègia “close to market”, la companyia coneix i actualitza de forma continuada les necessitats dels seus clients, per oferir-los aquells productes que requereixen. European Flavours & Fragrances Spain manté una política de millor, adaptació i innovació dels productes i serveis orientada al posicionament en els mercats internacionals, amb la incorporació de laboratoris de R+D. A més, compta amb un pla de formació i sensibilització en internacionalització per al seu equip professional.

www.effgroup.com

Bio-Fil (Terrassa), Premi Cambra 2022 a la Innovació

Biología y Filtración SL (Bio-Fil), va néixer l’any 2011 i es dedica a la creació, patent i millora dels sistemes de tractament de les aigües residuals, tant municipals com industrials. Compta amb oficines a Terrassa i a Santa Eulàlia de Ronçana.  Bio-fil ha registrat diferents patents de sistemes biològics i productes.

Darrerament, ha dissenyat un nou procés innovador que unifica dues tecnologies en una més compacta. Aquest procés permet augmentar la capacitat de tractament en més d’un 35% d’una depuradora municipal sense necessitat d’ampliar l’obra civil, eliminant la totalitat de la matèria orgànica, i eliminant una gran part dels contaminants emergents, com ara fàrmacs, disruptors endocrins, etc. fet que no es pot eliminar en instal·lacions convencionals, així com canviar el color de tot tipus d’aigua sense la necessitat d’afegir reactius químics.

El projecte s’ha dut a terme en el marc del programa Ris3Cat d’ACCIÓ, de la Generalitat de Catalunya, que està centrat en la elaboració d’estratègies de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent que s’ajustin al potencial d’innovació. Bio-Fil duu a terme projectes conjunts amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

www.bio-fil.es

Hercal Diggers (Terrassa), Premi Cambra 2022 a la Sostenibilitat

Hercal Diggers (Terrassa) va néixer l’any 2006 i es dedica al sector de la construcció: obra civil, moviment de terres, enderrocs i fabricació d’àrids reciclats i de formigó. Compta actualment amb una plantilla professional formada per 180 treballadors

Ha posat en marxa a Terrassa la planta de valorització de residus “H-Zero”, la primera i única instal·lació estatal que transforma els residus de la construcció en àrids reciclats rentats d’excel·lent qualitat i aptes per a la fabricació de formigó sostenible. Així, Hercal Diggers, especialista en enderrocs, recicla la runa i racionalitza l’ús de materials naturals a l’hora de produir formigó, ja que utilitza els àrids reciclats rentats obtinguts al procés. Amb la planta “H-Zero”, Hercal Diggers persegueix aconseguir ser neutre en emissions. De fet, l’any 2021, la companyia va tractar 100.000 tones de residus, que es van reciclar i no van anar a parar a abocadors.

A més, amb l’objectiu de descarbonitzar part de l’activitat industrial, varen incorporar 3.000 m² de plaques fotovoltaiques, que redueixen el consum energètic de les oficines i de la planta. Hercal Diggers duu a terme un càlcul de la petjada de carboni en la seva activitat, així com el càlcul de la petjada hídrica. Cal remarcar també la incorporació d’una planta de decantació que els permet reutilitzar el 100% de l’aigua utilitzada en el procés de rentat dels àrids. D’altra banda, han incorporat també una excavadora híbrida i carregadors elèctrics a l’aparcament de la companyia per a un procés de substitució de la flota de vehicles cap a cotxes elèctrics.

Hercal Diggers, des de l’any 2007 és una de les més de 2.000 entitats adherides a la xarxa espanyola del Pacte Mundial i els seus 10 principis universals de conducta i acció en matèria de drets humans i empresa. Col·labora amb centres especials de treball i duu a terme accions de Responsabilitat Social Corporativa: com ara accions de conscienciació sobre el reciclatge amb estudiants universitaris, patrocini d’equips esportius (Unió Colomenca d’Atletisme i cadet femení del Club Handbol Terrassa), col·laboració amb campanyes solidàries, etc.

www.hercal.es

Jurat multidisciplinari dels Premis Cambra 2022

El passat dilluns 23 de maig al matí, el Jurat dels Premis Cambra es va reunir per valorar les 36 candidatures presentades i decidir les tres empreses guanyadores, una per cadascuna de les categories obertes a la participació: Internacionalització, Sostenibilitat i Innovació. Totes les candidatures eren mereixedores d’un guardó, per la seva implicació, esforç i tenacitat en la gestió de la companyia en les tres àrees esmentades, però només tres podien ser seleccionades per obtenir el Premi Cambra 2022.

El jurat dels Premis Cambra 2022 està format per les següents personalitats del món empresarial, de l’administració, empreses guardonades en edicions anteriors dels Premis Cambra i mitjans de comunicació:

President del Jurat dels Premis Cambra 2022:

  • Santiago Sabatés i Mas, vicepresident primer de la Cambra de Terrassa

Membres del Jurat dels Premis Cambra 2022:

  • Dídac Solà i Sánchez, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.
  • Pere Masachs, membre del Ple i de la Comissió dels Premis Cambra de la Cambra de Terrassa.
  • Pepe García Balagué, director general de Folgarolas Tèxtil SA, empresa que va obtenir el Premi Cambra 2019 a la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament.
  • Jordi Aguasca i Marsà, director de Transformació Tecnològica i Disrupció d’ACCIÓ (Generalitat de Catalunya).
  • Albert Closas, director del programa “Valor Afegit” de TV3.

Secretària del Jurat dels Premis Cambra 2022: Susanna Patiño, secretària general de la Cambra de Terrassa

En els propers dies, Premi Cambra a la Trajectòria Empresarial

A més dels Premis Cambra oberts a la participació, com és tradicional, també hi haurà un Premi Cambra 2022 que reconeixerà la Trajectòria Empresarial d’un empresari/empresària de la demarcació i que s’atorga a proposta del Comitè Executiu de la Cambra de Terrassa. El Premi Cambra a la Trajectòria Empresarial es farà públic en els propers dies.

Gala dels Premis Cambra 2022: Dijous 14 de juliol – Teatre de la Passió (Olesa de Montserrat)

Els Premis Cambra 2022 es lliuraran en el marc d’un acte relacional al Teatre de la Passió d’Olesa, el proper dijous 14 de juliol a la tarda, que té com a repte combinar tres elements clau dels valors que aporta l’entitat: el reconeixement als mèrits empresarials en diferents facetes, la creació d’un espai relacional per al teixit empresarial i reivindicar els interessos generals de les empreses del territori per al foment de l’activitat econòmica en general. L’acte combinarà espectacle, entreteniment i reconeixement a les empreses de la demarcació.

En aquest sentit, i conjuntament al lliurament dels diferents premis, aquesta nova edició dels Premis Cambra sota el títol: “La real Passió d’Olesa: la B40”, se centrarà en la reivindicació de la necessària i urgent finalització del Quart Cinturó com a infraestructura cabdal per l’activitat socioeconòmica de la demarcació de la Cambra, de Catalunya en general i on el potencial d’Olesa de Montserrat és molt significatiu.

Els patrocinadors dels Premis Cambra 2022

Els Premis Cambra 2022 compten amb el patrocini de CaixaBank, Fragrance Science, Consorci de la Zona Franca, Grupo Preving, Bidons Egara, Circutor, Direxis (GrupTG DX), Ekon, Masachs Naus Industrials, Sarsa Vallès, Kern Pharma, Lasenor, Baldó i Associats Constructora, DSV, Heavy Movement, JPM – Inmuebles y Gestión 1993, La Sirena, Serafí Indústria Gràfica i Eurofragance. Amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Casamitjana, la Passió d’Olesa de Montserrat, el RACC i amb Diari de Terrassa i Via Empresa com a Media Partners

 

Descarregar la notícia

 

Contacte per a declaracions:

Albert Moreno, Comunicació Cambra de Terrassa: Telèfon: 678 754 207 – amoreno@cambraterrassa.org

Close Menu