Skip to main content

A quines situacions haurem de fer front durant els viatges de negoci?

A vista de tothom, l’export manager té una feina envejable. Sempre viatjant, coneixent gent nova, explicant anècdotes i en definitiva, coneixent món. El que no es té present, és que si treballem com a export manager aquests viatges no seran pas per gaudir d’unes vacances o per fer turisme, sinó que implicaran una sèrie d’aspectes els quals haurem de fer front:

– Fer la cerca de contactes amb qui volem realitzar les reunions.
– Deixar la família i probablement, treballar els caps de setmana.
– Realitzar vols de llarg trajecte.
– Haver de negociar amb diferents cultures de negoci.
– Perdre’ns al no trobar una adreça a la qual hem d’arribar amb puntualitat.
– No trobar un taxi quan el necessites.
– Haver d’assistir a dinars o sopars amb potencials clients
– Obtenir informació valuosa del mercat.
– Analitzar els requeriments documentals per poder vendre el producte al país.

A tots aquests aspectes, s’ha d’afegir el dormir poques hores, el cansament provocat per aquest tipus de viatges, i sobretot, sentir molta solitud sabent que quan tornes a casa, t’has de posar a punt per tornar a marxar.

Com ens pot ajudar una missió comercial, quan ens plantegem internacionalitzar-nos a un mercat?

Participar en una missió comercial no només ens pot ajudar a trobar els contactes més adients per a la nostra empresa i a tenir una agenda de reunions a punt, per a quan arribem al país de destí. No només suposa l’acompanyament d’un tècnic per ajudar-nos en tots els aspectes logístics i en les reunions de negoci. Participar en una missió comercial farà que ens sentim acompanyats al final del dia i, alhora, ens compensarà poder compartir converses i anècdotes amb tots els participants. També es propiciarà la relació amb persones de diferents sectors i per tant, tornarem amb la sensació que haurà estat un viatge comercial diferent dels que habitualment estem acostumats a realitzar.

Acabem de tornar de missió comercial a Israel – organitzada per la Cambra de Terrassa- , un mercat amb molt potencial en innovació, on la cultura de negoci és assertiva i directa, i on els interlocutors estan molt habituats a fer negoci i a saber molt bé el que volen. N’hem obtingut molta informació comercial valuosa i les empreses que hi han participat han pogut reunir-se amb clients potencials.

Desitgem molt èxit a totes les empreses participants i que les reunions hagin estat del tot profitoses per poder tancar acords comercials aviat.

Nosaltres, ja estem organitzant les properes missions que hem previst per aquest any.

 

Vols saber-ne més?

Més informació sobre les missions comercials

O contacta’ns a: Iolanda Pujol ipujol@cambraterrassa.org

Close Menu