Skip to main content

Els Països Baixos veten les exportacions de xips a la Xina

 

El Ministeri d’Exteriors dels Països Baixos ha decidit prohibir les exportacions de xips i tecnologia associada a la Xina. Les raons són “la seguretat internacional i nacional”. Segons el ministre Schreinemacher, cal imposar aquest tipus de mesures. La gran preocupació és el sector dels semiconductors, on la Xina pretén avançar en aquest camp, on sembla que pateix cert endarreriment.

El veto es fa sense esmentar a la Xina directament, per tant, no se cita textualment cap país, però queda absolutament clar a qui es dirigeix el missatge.
Sense esmentar tampoc a cap empresa, el ministre estava parlant indirectament de l’empresa tecnològica cotitzada més gran d’Europa, ASML, amb seu als Països Baixos.

Es tracta també d’un cop d’efecte davant dels Estats Units, que fa temps que lliuren la seva croada particular per defenestrar tecnològicament a la Xina.
Aquest gest dels Països Baixos es preveu que pugui fer-se extensiu a altres països de la UE i ampliar la prohibició d’exportacions des de tota la UE cap a la Xina.

 

Per a més informació contactar amb:

Assessoria jurídica internacional de la Cambra de Comerç de Terrassa
ajuridica@cambraterrassa.orgdgonzalez@cambraterrassa.com

 

 

 

Close Menu