Skip to main content

ELS NOLIS SEGUEIXEN EL SEU DESCENS DE PREUS

 

Les raons que fan que ja faci mesos que les despeses associades al transport marítim estiguin reduint-se poden ser diverses: desapareix la congestió portuària, puntualitat sense tardança exagerada, la menor demanda…

El cert és que els preus dels nolis només fan que baixar des de fa mesos. Una situació puntual o un re-posicionament del preu escaient? Moltes són els senyals que indiquen que es tracta d’una tendència que, si bé no se sap quant durarà, té clares notes de permanència en el temps.

La gran debilitat de la demanda de transport marítim ha fet descongestionar els ports, i això hauria provocat un augment de la capacitat dels porta-contenidors. Si hi sumem una demanda a la baixa, les xifres quadren.

Ja són diversos els operadors logístics que anuncien una possible guerra de preus per al de poder fer-se amb el mercat de nolis aquest 2023.
Hem de pensar que operadors com Freightos, calculen que el preu dels nolis ha caigut un 79% amb relació al preu que tenien fa un any.

Així per exemple, les rutes Àsia-Europa porten una disminució del 80% respecte de l’any passat.

S’insinua un clar retrocés en els volums de transport des d’Àsia i altres punts del planeta. Sembla, doncs, que el comerç mundial retrocedeix.

Per a més informació contactar amb:

Assessoria jurídica internacional de la Cambra de Comerç de Terrassa
ajuridica@cambraterrassa.org – dgonzalez@cambraterrassa.com

 

 

Close Menu