Skip to main content

Els efectes del RAMADÀ en l’obtenció de documentació davant les Ambaixades i Consolats

Des del 13 d’abril fins al 12 de maig del 2021 s’està celebrant en el món musulmà el que es coneix com a RAMADÀ, celebració del novè mes del calendari Islàmic amb dejuni, oració, reflexió i en comunitat.

El Ramadà és la commemoració de la primera revelació de Mahoma. L’observació anual del Ramadà és considerada com un dels cinc pilars de l’islam i dura de vint-i-nou a trenta dies, des d’un albirament de la mitja lluna fins al següent.

Com et pot afectar aquesta celebració en l’obtenció de documents per a l’exportació i visats davant el consolat i l’ambaixada?

Durant aquesta festivitat, les ambaixades i consolats funcionen a mig gas i tenen tancat determinats dies, la qual cosa representa un endarreriment amb les tramitacions de documentació comercial per exportar a països musulmans, practicants d’aquesta festivitat.

La necessitat d’obtenir la documentació comercial per exportar amb el menor de temps possible és un del requeriment que les empreses necessiten per a ser competitives.

Coneixes el procés abans d’enviar la documentació per a l’exportació a les ambaixades i consolats?

Abans d’enviar la documentació a qualsevol ambaixada i/o consolat, hi ha un recorregut de diferents organismes previs segons el tipus de document: Col·legi de notaris, Ministeri d’Exteriors, Salut, Cambra d’Espanya, etc. Una vegada aquest estigui legitimat pels organismes corresponents, es podrà enviar a un consolat o ambaixada, segons el país.

Des de l’actual situació provocada per la pandèmia, alguns organismes només treballen alguns dies i, en molts casos, cal demanar cita prèvia abans d’anar-hi. Sovint, l’obtenció de tots aquests documents necessaris per a les exportacions es converteix en un tràmit llarg i feixuc per la pròpia empresa.

A la Cambra de Terrassa, tramitem i gestionem tota mena de documents comercials per a l’exportació a països musulmans, entre d’altres, amb la màxima brevetat possible. Només ens has d’enviar la documentació que requereix passar per ambaixades o consolats i nosaltres ens encarreguem de la resta!

Més informació AQUÍ

 

Jordi Fortet
Tècnic de l’àmbit de gestió documental internacional
Expert en la tramitació de documents davant les Ambaixades i Consolats
Tel: 937339833
e-mail: jfortet@cambraterrassa.org
Linkedin

Close Menu