Skip to main content

Kern Pharma, del Grupo Indukern, a Terrassa des de 1999, és una de les plantes farmacèutiques capdavanteres a Espanya

El president i fundador del Grupo Indukern, Premi a la Trajectòria Empresarial dels Premis Cambra 2023

El Sr. José Luís Díaz-Varela rebrà el guardó, el pròxim 27 d’abril, en un acte presidit per la Hble. consellera d’Economia, Sra. Natàlia Mas

 

Terrassa, 19 d’abril 2023 – El Sr. José Luís Díaz-Varela, president i fundador del Grupo Indukern, rebrà el pròxim dia 27 d’abril, en el marc dels Premis Cambra 2023, el Premi a la Trajectòria Empresarial, en un acte presidit per la Hble. consellera d’Economia i Hisenda, Sra. Natàlia Mas.

Amb aquest guardó es reconeixen les fites empresarials assolides pel Grupo Indukern i la seva vinculació a Terrassa amb Kern Pharma, el 3r laboratori d’Espanya en unitats venudes i una de les principals plantes farmacèutiques.
Així mateix, es ret homenatge a la capacitat de treball, afany de superació i tarannà en constant emprenedoria del Sr. Díaz-Varela, com fa palesa la seva singlada. A més del Grupo Indukern, és creador de més d’una cinquantena d’empreses en diversos sectors (Díaz-Varela, per exemple, va ser el primer distribuïdor de Lucky Goldstar, el que avui és LG, per a Espanya i Portugal), i ha estat pioner en la internacionalització, tot creant i conservant lligams de confiança amb proveïdors i clients durant anys i fins el dia d’avui.
En paraules del mateix guardonat: “No he estat mai satisfet al cent per cent amb els èxits obtinguts. Sempre cal millorar”. Una manera d’entendre els negocis que ara dirigeixen els seus fills.

El Grupo Indukern, fundat per Díaz-Varela, compta amb filials a 13 països, amb 1.200 treballadors, i va estar format, fins al mars de 2001, per tres empreses principals, Indukern (distribució química), Calier (laboratori veterinari) i Kern Pharma (laboratori farmacèutic). Actualment, el grup es focalitza en l’anomenat One Health, amb el propòsit de treballar per a una sola salut amb les seves companyies farmacèutiques: Kern Pharma i Calier.
La vinculació a la demarcació de la Cambra de Comerç Terrassa es concreta en Kern Pharma, instal·lada a Terrassa des de l’any 1999 i que, en aquests anys, ha esdevingut un dels laboratoris líders del sector dels genèrics a Espanya. Aquest fet ha tingut un impacte positiu per a la ciutat en la creació d’ocupació directa i indirecta, i també en l’atracció de talent, especialment, en l’àmbit de la salut.

Kern Pharma és un projecte familiar i, més enllà de la seva tasca empresarial, el seu objectiu és aportar valor a les persones i a l’entorn, sobretot, al més pròxim: Terrassa i el Vallès. Kern Pharma començava fa vint-i-quatre anys a la ciutat de Terrassa amb 104 empleats i, actualment, ja supera els 870 col·laboradors. “Més de 870 famílies de la zona formen part de la companyia, i el seu benestar i desenvolupament és una prioritat per a Kern Pharma”. El principal compromís de la companyia és la generació d’ocupació local de qualitat. Per això, Díaz-Varela expressa el seu agraïment a totes les persones que han treballat en el Grup Indukern: “si som on som és gràcies a tots els professionals que ens han acompanyat en aquests anys de trajectòria”.
Kern Pharma també col·labora de manera continuada amb institucions i entitats locals, en projectes que afins amb els valors i missió de la companyia com tenir cura de la salut i la salut i qualitat de vida de les persones. Alguns exemples són la recent humanització de la sala d’activitats de l’Hospital de Terrassa, per tal que els pacients tinguin una millor i més ràpida recuperació; la donació de material informàtic, destinat a instituts de la ciutat per reduir la bretxa digital que es va fer més palesa durant la pandèmia. Destacat també la relació amb Oncolliga, entitat local amb la qual Kern Pharma col·labora anualment en projectes per a donar suport a pacients amb càncer i les seves famílies.
En el decurs d’aquests anys, les instal·lacions de Kern Pharma han experimentat un important creixement i actualment se situa al capdavant de les plantes farmacèutiques a tota Espanya, cosa que ha impulsat la innovació i el desenvolupament industrial de Terrassa

Premis Cambra 2023
L’acte de lliurament dels Premis Cambra 2023, el dijous 27 d’abril, es desenvoluparà en el decurs de tota la jornada en dos escenaris: a partir de les 10.00 h del matí, a la seu de la Cambra de Terrassa, transformada en Cambra Business & Working, i el Teatre Principal, a partir de les 19.30 h. En el decurs de la jornada es lliuraran els premis a les diferents categories: Internacionalització, Sostenibilitat, Innovació i Start-Up Emergent i a la Trajectòria Empresarial.

Els patrocinadors dels Premis Cambra 2023
Els Premis Cambra 2023 compten amb el patrocini de l’Ajuntament de Terrassa, CaixaBank, Consorci de la Zona Franca, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, LS2 Helmets, Bidons Egara, Circutor, Eurofragrance, Masachs Naus Industrials, Movento Sarsa, Serafí, Vitaly, Baldó i Associats Constructora, GrupTG DX, Hercal, Hotel Petit Luxe i Torrella Ingeniería-Arquitectura. Amb la col·laboració de Jupa Hamburgueseria&Salsitxeria, RACC, Aparcament Vapor Ventalló, EmpoderaT cofinançat pel FSE i amb Diari de Terrassa i Via Empresa com a Media Partners.

 

Close Menu